NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

frijimmy_headshot

Jimmy på Blått lerret

Lørdag 18. mars er det duket for nytt Blått lerret på Parkteatret i Oslo. På programmet står Christopher Nielsen som straks lanserer den animerte langfilmen Slipp Jimmy fri. 21. april er det norgespremiere, men allerede førstkommende lørdag viser Nielsen klipp fra filmen og deler sine erfaringer fra produksjonen med publikum. RushPrint har mer.

14. mars 2006 Les mer
cars_logo_news

Ny Cars-trailer

Cars, eller Biler som den treffende nok blir hetende på norsk, er den første tittelen fra Pixar etter oppkjøpet fra Disney. Filmen har vært i produksjon siden lenge før ryktene om et oppkjøp begynte å sirkulere og lanseres som en Pixar-produksjon i Disney distribusjon i tråd med de tidligere utgivelsene i samarbeidet. Nå er en rykende fersk trailer lansert.

12. mars 2006 Les mer
canemaker_news

Oscar-utdelingen

For 78. gang har Hollywood delt ut Oscar-statuettene. I kategorien for beste animerte langfilm stakk Wallace & Gromit av med seieren. Dette er tredje gang de to kumpanene mottar det gyldne trofeet, men første gang i langfilmkategorien. Overraskelsen var større i kategorien for beste animerte kortfilm, hvor John Canemakers personlige film The Moon and the Son: An Imagined Conversation trakk det lengste strået. Oscars.com har mer.

06. mars 2006 Les mer
wallace&gromit_konkurranse_vinnere

Vinnere! Wallace & Gromit-konkurranse

Fem heldige vinnere er trukket ut i Wallace & Gromit-konkurransen. De tre raskeste med riktig svar mottar DVD-utgaven av Wallace & Gromit - Varulvkaninens forbannelse og et W&G-krus, mens to runners-up får W&G-krus.

05. mars 2006 Les mer
Wallace&Gromit_konkurranse_news

Wallace & Gromit-konkurranse!

I samarbeid med Universal Pictures Norway inviterer norskanimasjon.no til Wallace & Gromit-konkurranse.

04. mars 2006 Les mer
Hubert

Hubert blir animert

Regissør og produsent Frank Mosvold og Kool Produktion AS har mottatt 930.000,- kroner i tilskudd fra Norsk filmfond til å produsere animasjonsserie basert på Arne Svingens karakter Hubert. Serien er utvikles av Tom Petter Hansen, Trond Morten Kristensen og Frank Mosvold, i samarbeid med NRK. Hver episode har en lengde på 10 minutter. Serien har forventet sending som barne-tv på NRK våren 2007. Les mer hos Norsk Filmfond.

01. mars 2006 Les mer
SouthPark_cartman

South Park til Bergen

Nordiske Mediedager finner sted i Bergen 10. - 13. mai. Skaperne av TV-serien South Park, Matt Stone og Trey Parker, er invitert til å lette på sløret i forhold til hvordan den animerte suksessen ble unnfanget. Nordiske Mediedager er en årlig mediekonferanse av høy faglig kvalitet som fokuserer på utviklingen i nasjonale og internasjonale medier og som tilbyr unike innblikk i ulike aspekter ved medieverdenen. Les om programmet på mediedager.no.

28. februar 2006 Les mer
"Snill" (2006), regi: Astrid A. Aakra

Database over norsk animasjon lansert

Foreningen for animert film lanserer database over norsk animasjonsproduksjon. Målsetningen er å gjøre den norske animasjonsbransjen mer synlig og gjøre det lettere å orientere seg i animasjonsmiljøet. Databasen er bygget over samme lest som Internet Movie Database, hvor filmskaperne selv kan bida med informasjon om sine produksjoner. Besøk databasen og bruk linkene på siden for å tilføye informasjon om dine eller andres produksjoner.

28. februar 2006 Les mer
"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Den danske dikteren på Blått lerret

Torill Koves nye animerte kortfilm Den danske dikteren presenteres under det månedlige filmarrangementet Blått lerret på Parkteatret i Oslo onsdag 22. februar kl 19:30. Programmet denne kvelden består også av et møte med regissør-duoen Joachim Rønning og Espen Sandberg som står bak langfilmen Bandidas, samt en titt på TV-produksjonen Fremtiden kommer bakfra. Mer info hos Rushprint.

19. februar 2006 Les mer
Slipp Jimmy fri

Jimmy på Katta

Slipp Jimmy fri fikk boltre seg i statskanalens beste sendetid denne uken, da NRK-programmet Schrödingers katt sendte en reportasje om produksjonen av filmen. For de som gikk glipp av den opprinnelige TV-sendingen er klippet tilgjengelig på nettsidene til NRK (let deg frem til riktig klipp).

10. februar 2006 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.