NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

wallace&gromit_konkurranse_vinnere

Vinnere! Wallace & Gromit-konkurranse

Fem heldige vinnere er trukket ut i Wallace & Gromit-konkurransen. De tre raskeste med riktig svar mottar DVD-utgaven av Wallace & Gromit - Varulvkaninens forbannelse og et W&G-krus, mens to runners-up får W&G-krus.

05. mars 2006 Les mer
Wallace&Gromit_konkurranse_news

Wallace & Gromit-konkurranse!

I samarbeid med Universal Pictures Norway inviterer norskanimasjon.no til Wallace & Gromit-konkurranse.

04. mars 2006 Les mer
Hubert

Hubert blir animert

Regissør og produsent Frank Mosvold og Kool Produktion AS har mottatt 930.000,- kroner i tilskudd fra Norsk filmfond til å produsere animasjonsserie basert på Arne Svingens karakter Hubert. Serien er utvikles av Tom Petter Hansen, Trond Morten Kristensen og Frank Mosvold, i samarbeid med NRK. Hver episode har en lengde på 10 minutter. Serien har forventet sending som barne-tv på NRK våren 2007. Les mer hos Norsk Filmfond.

01. mars 2006 Les mer
SouthPark_cartman

South Park til Bergen

Nordiske Mediedager finner sted i Bergen 10. - 13. mai. Skaperne av TV-serien South Park, Matt Stone og Trey Parker, er invitert til å lette på sløret i forhold til hvordan den animerte suksessen ble unnfanget. Nordiske Mediedager er en årlig mediekonferanse av høy faglig kvalitet som fokuserer på utviklingen i nasjonale og internasjonale medier og som tilbyr unike innblikk i ulike aspekter ved medieverdenen. Les om programmet på mediedager.no.

28. februar 2006 Les mer
"Snill" (2006), regi: Astrid A. Aakra

Database over norsk animasjon lansert

Foreningen for animert film lanserer database over norsk animasjonsproduksjon. Målsetningen er å gjøre den norske animasjonsbransjen mer synlig og gjøre det lettere å orientere seg i animasjonsmiljøet. Databasen er bygget over samme lest som Internet Movie Database, hvor filmskaperne selv kan bida med informasjon om sine produksjoner. Besøk databasen og bruk linkene på siden for å tilføye informasjon om dine eller andres produksjoner.

28. februar 2006 Les mer
"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Den danske dikteren på Blått lerret

Torill Koves nye animerte kortfilm Den danske dikteren presenteres under det månedlige filmarrangementet Blått lerret på Parkteatret i Oslo onsdag 22. februar kl 19:30. Programmet denne kvelden består også av et møte med regissør-duoen Joachim Rønning og Espen Sandberg som står bak langfilmen Bandidas, samt en titt på TV-produksjonen Fremtiden kommer bakfra. Mer info hos Rushprint.

19. februar 2006 Les mer
Slipp Jimmy fri

Jimmy på Katta

Slipp Jimmy fri fikk boltre seg i statskanalens beste sendetid denne uken, da NRK-programmet Schrödingers katt sendte en reportasje om produksjonen av filmen. For de som gikk glipp av den opprinnelige TV-sendingen er klippet tilgjengelig på nettsidene til NRK (let deg frem til riktig klipp).

10. februar 2006 Les mer
nfu_logo

Digitale sett og omgivelser

Norsk filmutvikling inviterer til seminar hvor ledende foredragsholdere fra filmproduksjonsmiljøene i Los Angeles, London og Oslo synliggjør muligheter og utfordringer i design av digitale sett og omgivelser for film. Seminaret er rettet mot regissører, produsenter, produksjonsdesignere, manusforfattere og visual effects artister samt designere og arkitekter med interesse for film-design. Det hele finner sted på Filmens hus 5. og 6. april og påmelding koster kr 750,-. Mer info på nettsidene til Norsk filmutvikling.

07. februar 2006 Les mer
WallaceAndGromit_Annie

Wallace & Gromit stormet Annie

Det var 33 gang Annie Awards fant sted, og kvelden ble dominert av Aardman Animations og deres langfilm Wallace og Gromit og varulvkaninens forbannelse, som tok hjem 10 utmerkelser. Blant kategoriene som gikk til Nick Park og Aardman var Beste film, Beste karakterdesign, Beste regi, Beste produksjonsdesign og Beste manus. Les mer på nettsidene til Annie Awards.

05. februar 2006 Les mer
"Tim Burton's Corpse Bride"

...og de nominerte er

De nominerte til de 78. Oscar-utdelingen ble offentlig gjort i dag. Innen kategorien for beste animerte langfilm var det få overraskelser. Som ventet var de Aardmans første langfilm med duoen Wallace og Gromit som stakk av gårde med nominasjonen, sammen med Tim Burton's Corpse Bride og Hayao Miyazakis Det levende slottet. Kategorien for beste animerte kortfilm er mindre åpenbar, og kan by på overraskelser. Se den komplette listen på Oscars.com.

31. januar 2006 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.