NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

DanskeDikteren

Kove Oscar-nominert

Torill Koves animerte kortfilm Den danske dikteren er nominert til Oscar i kategorien beste animerte kortfilm. Filmen er en samproduksjon mellom norske Mikrofilm og kanadiske National Film Board of Canada. Den 79. Oscar-utdelingen finner sted i Hollywood 25. februar 2007. Les mer på Oscars.com.

25. januar 2007 Les mer
Visuelt07_logo

Visueltkonkurransen 07

Visueltdagene, som arrangeres i Oslo 10. - 12. mai 2007, er Nordens største årlige arrangement innen visuell kommunikasjon. Allerede nå kan du melde deg på årets Visueltkonkurranse. Bidrag til konkurransen sendes inn i perioden 22. januar – 8. februar. Innsendte arbeider må være Grafill i hende innen 8. februar 2007 kl. 17.00. Mer info hos Grafill.no.

20. januar 2007 Les mer
Free_Jimmy

Konkurranse! Slipp Jimmy fri

Slipp Jimmy fri ble lansert på DVD denne uken. I den anledning inviterer norskanimasjon.no og Nordisk Film til konkurranse. Svar raskt og riktig på tre spørsmål tilknyttet filmen og hvis du er blant de fem første med riktig svar får du tilsendt DVD-utgaven av Slipp Jimmy fri i posten.

18. januar 2007 Les mer
AstridSilverlock_news

Astrid Silverlock fra Kaupang i 3D

Vestfoldsbaserte White Shark Film AS produserer for tiden en 3D-dataanimert langfilm om vikingjenta Astrid Silverlock fra Kaupang. Med på laget er produsent Stephan Belafonte og manusforfatter Robert Rhodin. Prosjektet mangler 32 millioner kroner for å realisere planene om å lansere filmen på kino høsten 2008. Sjekk traileren.

17. januar 2007 Les mer
cars_news

Golden Globe til Biler

John Lasseters og Pixars Biler ble den første filmen til å vinne Golden Globe for beste animerte langfilm. Kategorien var ny under den 64. utdeligen av de prestisjetunge film- og TV-prisene som fant sted i Hollywood 15. januar. Via Animated News.

16. januar 2007 Les mer
princess_news

Animert TIFF

Tromsø Internasjonale Filmfestival arrangeres i perioden 16. - 21. januar og inkluderer utvalgte animerte høydepunkter. Den danske animerte langfilmen Princess, som ble vist under Frame by Frame i høst presenteres i programmet Overdrive. I tillegg vises en simultanoversatt versjon av Hayao Miyazakis Min nabo Totoro. En del animerte kortfilmer inkluderes i det internasjonale kortfilmprogrammet. TIFF har mer info.

15. januar 2007 Les mer
kutoppen_news

KuToppen på TV2

Qvisten Animation, i samarbeid med Dyreparken i Kristiansand og TV2, lanserer den animerte TV-serien KuToppen på TV2 Junior søndag 14. januar kl 08:23. De første 13 episodene á syv minutter skal gå på hver søndag morgen på TV2. Det foreligger allerede planer om ytterligere 13 episoder og en langfilm er bebudet høsten 2007. Kreativt Forum har mer.

13. januar 2007 Les mer
AD_logo

Fredrikstad Animation Festival 07

Etter noen år i dvale er Fredrikstad Animation Festival tilbake på beina og inviterer til animasjonsfest i Fredrikstad 7.-11. november 2007. Festivalsjef Anne Lise Andreassen lover nordisk og baltisk konkurranse for animerte kortfilmer og studentfilmer. I tillegg blir det er særlig fokus på ny, norsk animasjon. Mer detaljer kommer senere - følg med på festivalens nettsider.

08. januar 2007 Les mer
atmo_metro

Metropia søker norsk stab

Metropia er en spenningsfilm fra et skremmende og absurd Europa i nær framtid. Filmen samproduseres av Atmo (Sverige), Zentropa (Danmark) og Tordenfilm (Norge), med støtte fra bl.a. SFI, DFI, NFTF og Eurimages. Regissør Tarik Saleh og lead animator Isak Gjertsen vil holde en presentasjon av prosjektet hos Tordenfilm, Marstrandgt. 9, førstkommende onsdag 13/12 fra kl. 16:30. Pilotfilm, øvrige skisser og pipelinen vil bli gjennomgått. Presentasjonen er uformell - det vil på et senere tidspunkt bli innkalt til jobbintervjuer.
Vil du komme på presentasjonen? Send en link til showreel/portfolio (ikke send fil) og en kortfattet CV til co-produsent Eric Vogel på mail eric(ÆTT)tordenfilm.no med emne: Metropia jobb.

10. desember 2006 Les mer
elias_kongeskip_primo

Elias og kongeskipet i rute

Filmkameratene og regissør Espen Fykse følge ropp suksessen med TV-serien om den vesle redningsskøyta Elias med en helaftens 3D dataanimerte langfilm. Elias og kongeskipet har norgespremiere 23. februar 2007 og nå er første trailer tilgjengelig.

02. desember 2006 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.