NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

sandnes_intro

Animert opera i Sandefjord

4. juli kl 18:30 på Hjertnes kulturhus, Sandefjord inviterer Sandnes Mediaproduksjoner til premiere på operaforestillingen The priest and his servant Balda bestående av animasjon, figurteater, musikk og kor. Produksjonen får senere verdenspremiere under WASBE-festivalen i Irland. Les mer om produksjonen på denne bloggen og hos Sandnes Mediaproduksjoner.

29. juni 2007 Les mer
janus

Janus Amanda-nominert

Linda Fagerli Sæthrens animerte kortfilm Janus er nominert i kategorien for Beste kortfilm under Amandaprisutdelingen. Showet sendes direkte fra Haugesund på TV2 fredag 17. august. Også animasjonsfilmen Elias og Kongeskipet er nominert i kategorien Beste barne- og ungdomsfilm. Sjekk hele nominasjonslisten hos Den Norske Filmfestivalen.

26. juni 2007 Les mer
superbanken

Utviklingsfondet søker animatører

Utviklingsfondet skal i høst sammen med fem andre miljøorganisasjoner lage en kampanje om hvordan klimaendringene først og fremst rammer fattige folk i utviklingsland. Fem flashanimasjonsfilmer skal produseres og nå ønsker Utviklingsfondet å komme i kontakt med animatører som kan bidra i produksjonen. Følg link for å se tidligere produksjoner.

22. juni 2007 Les mer
Kaja_intro

Kaja W. Polmar (1978-2007)

Filmskaper og animatør Kaja Wright Polmar døde 4. juni bare 28 år gammel. Kaja minnes som en engasjert og livsglad person med masse pågangsmot og en utrettelig rettferdighetssans. Les minneord fra Kajsa Næss og Lise Fearnley her og en siste hilsen fra Pjotr Sapegin her.

19. juni 2007 Les mer
Kortfilmfestivalen

Vinnere i Grimstad

Vinnerne er kåret på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Linda Fagerli Sæthren og Siri Røhr-Staff vant Dramatikerforbundets pris for beste manus for den animerte kortfilmen Janus. Sjekk hele vinnerlisten hos Kortfilmfestivalen.

18. juni 2007 Les mer
Free_Jimmy

Jimmy til topps i Annecy!

Christopher Nielsens animerte langfilm Slipp Jimmy fri har vunnet pris for beste langfilm under Annecy International Animated Filmfestival - verdens største og viktigste animasjonsfestival. Filmen vant i konkurranse med en rekke andre internasjonale storproduksjoner, i et år hvor festivalen hadde et særlig fokus på den animerte langfilmen. For produsent Storm Studio ble kvelden ekstra stor ved at prisen for beste kortfilm og publikumsprisen gikk til Peter og ulven hvor Storm har vært inne som co-produsent og i etterarbeidet. Sjekk alle vinnerne her.

16. juni 2007 Les mer
Kortfilmfestivalen

30 animerte år på Kortfilmfestivalen

Kortfilmfestivalen i Grimstad feirer 30 årsjubileum med et særlig fokus på norsk animasjon. Kajsa Næss har satt sammen to festprogram med animerte tilbakeblikk som vises fredag 15. og lørdag 16. juni. Mandag 18. juni blir det debatt om animasjonens kår i Norge under tittelen "Penga eller livet: Hvordan
(over)leve som animatør".

31. mai 2007 Les mer
halvseint_web

Halvseint i YouTube kontrovers

VGnett melder at en teaser for NRKs animerte talkshow Halvseint setter sinnene i kok hos pripne, amerikanske YouTube-seere. Musikkvideoen til Heinrich Stammlers russelåt I Like To Party With Beer har fått 18 års aldersgrense. Artikkelen på VGnett har også en link til nett-TV som viser noe av arbeidet bak kulissene for produksjonen.

29. mai 2007 Les mer
cartoonNetwork

Cartoon Network ønsker norsk stab

Cartoon Network etablerer nytt produksjonsstudio i Europa. Det er avgjørende for Cartoon Network at tegnefilmproduktet har en lokal forankring. Derfor søker selskapet nå etter ny, norsk promo produsent som skal jobbe med å produsere tegnefilmpromoer til det norske markedet i London. For mer info kontakt Stine Eriksen; stine.eriksen@visionair.no.

26. mai 2007 Les mer
Frame by Frame

Frame by Frame: Takk for nå!

Nok et Frame by Frame er gjennomført med bravur på Frogner kino. Tusen takk til alle som besøkte oss, viste film, arrangerte og støttet oss. Nytt Frame by Frame planlegges til høsten med fransk fokus. Takk også til alle som ønsker å være med på å arrangere neste Frame by Frame - vær så snill å send oss en mail slik at vi får oversikt over hvem dere er: info@norskanimasjon.no. Klikk her for å se bilder fra Frame by Frame #3.

18. mai 2007 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.