NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Animert opera i Sandefjord

sandnes_intro

4. juli kl 18:30 på Hjertnes kulturhus, Sandefjord inviterer Sandnes Mediaproduksjoner til premiere på operaforestillingen The priest and his servant Balda bestående av animasjon, figurteater, musikk og kor. Produksjonen får senere verdenspremiere under WASBE-festivalen i Irland. Les mer om produksjonen på denne bloggen og hos Sandnes Mediaproduksjoner.

Produksjonen er basert på Dimitri Sjostakovitsjs opera skrevet i tidsrommet 1933-36. Også originalversjonen var planlagt satt opp sammen med animasjon og et samarbeid ble innledet mellom komponisten og den russiske animasjonsfilmskaperen Mikhail Tsekhanovsky. Samarbeidet gikk imidlertid ikke så godt og filmen ble aldri realisert. Under 2. verdenskrig ble både film og musikk ødelagt og musikken ble lenge ansett som tapt.

Dirigent og Sjostakovitsjkjenner, Odd Terje Lysebo har brukt mange år på å lete frem bortkomne satser og glemte overturer. I dag er operaen komplett og som i 1933 skal operaen ledsages av animasjonsfilm produsert av Sandnes Mediaproduksjoner. I samarbeid med Kattas figurteater-ensemble skal animasjonen på lerret akkompagneres av figurteater med store figurer på scenen.

Sandnes_16-9

 

Sjekk traileren for filmen her

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.