NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

ARTIKLER

Grande_intro

5 spørsmål: Martine Grande

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det barnebokforfatter, illustratør og regissør Martine Grande som får fem utfordringer.

15. februar 2015 Les mer
cathinka_intro

5 spørsmål: Cathinka Tanberg

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det animatør og regissør Cathinka Tanberg som settes på prøve fem ganger.

31. januar 2015 Les mer
HJSandnes_intro

5 spørsmål: Hans Jørgen Sandnes

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmskaper og illustratør Hans Jørgen Sandnes som må svare for seg.

25. januar 2015 Les mer
JanneHansen_intro

5 spørsmål: Janne K. Hansen

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmfotograf Janne K. Hansen som får fem ting å tenke på.

21. januar 2015 Les mer
Mats Grorud. Foto: Merete Haseth/Imagetroopers

5 spørsmål: Mats Grorud

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen har vi kastet ball med regissør og animatør Mats Grorud.

18. januar 2015 Les mer
Mamoru_intro

Japansk grensesprenger

Mye likt en annen regissør fra Japan vi nå må venne oss til å omtale som pensjonist. Hosoda har da også blitt utpekt som verdig arvtaker til Miyazaki på den internasjonale animasjonsarenaen.

16. april 2014 Les mer
VindenStiger_intro

Pyramider og papirfly

Vinden stiger, vi må prøve å leve. Paul Valéry (1871-1945) [1]

Kaze tachinu/Vinden stiger (2013) setter punktum for en rikholdig karriere. For siste gang tar Miyazaki Hayao oss med i luftige svev, byr på fantasifulle farkoster, vakre landskap og detaljrike skildringer av 1920- og 1930-tallets Japan, animert til perfeksjon. Mye har vi sett før. Mer overraskende er Miyazakis valg av hovedperson.

27. mars 2014 Les mer
Qvisten_intro

Kugalskap – historien om Qvisten Animation

Det begynte med to reklameutdannede gutter som kokte kuhoder for å finansiere deres første skikkelige animerte kortfilm og har foreløpig endt opp som et suksessfullt foretak med en rekke langfilmer, kortfilmer, TV-serier og flere hundre reklamefilmer under beltet. Dette er historien om Qvisten Animation.

25. januar 2014 Les mer
Disney_intro

Disney-kanon

Norskanimasjon.no har anmeldt alle Disneys animerte langfilmer som inngår i klassikerserien. Fra Snehvits død til Rive-Rolfs selvrealisering - og alle opp- og nedturer derimellom - alt finner du her.

23. juni 2013 Les mer
NInaBergstrom_intro

5 spørsmål: Nina Bergström

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er ballen plassert hos regissør og animatør Nina Bergström.

13. september 2012 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.