NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

ARTIKLER

«Shrek»

Nye animasjonsfilmer - samme stuingen?

Artikkelforfatter Rune Kreutz ser nærmere på globaliseringen innen distribusjon av animerte langfilmer som resultat av mektige markedsføringsapparat og ny produksjonsteknologi. Artikkelen stod opprinnelig på trykk i Rushprint.

24. mai 2005 Les mer
Ivo Caprino, foto: Erik Christensen

Ivo Caprino - fantasiens realist

Filmkritikernestor, Per Haddal, gir et innblikk i livet og virket til Norges fremste animasjonskunstneren gjennom tidene; Ivo Caprino.

03. mai 2005 Les mer
«Nå skal du høre...», regi: Pjotr Sapegin

Nå skal du høre om en presseturné

I forkant av premieren på Pjotr Sapegins kinofilm, Nå skal du høre..., var vi på en halsbrekkende norgesturné fra Kristiansand til Tromsø. Regissør, produsent og animatør, pluss en av filmens hovedpersoner: En to meter høy damerotte.

29. april 2005 Les mer
«Sazae-san»

Sazae-san

Animatør og illustratør, Nina Nordal Rønne, har vært i Japan og besøkt animasjonsstudioet som produserer TV-serien Sazae-san. Serien har gått på japansk TV i mer enn 35 år, og er basert på tegneserien til Machiko Hasegawa - Japans første kvinnelige serietegner.

23. april 2005 Les mer
Picachu

Tåtesmokk og fjernkontroll av Rune Kreutz

Selv en animasjonsinteressert far kan la seg forundre og irritere over animasjonsfilmens inntog i familieidyllen. Artikkelforfatter, Rune Kreutz, ser nærmere på hvilke markedsføringsmaskiner dagens animerte langfilmer og TV-serier har blitt. Artikkelen stod opprinnelig på trykk i Rushprint.

20. april 2005 Les mer
ubehag_lye_intro

Ubehaget i animasjonsfilmen av Tonje Bjander

Interessen for animasjonsfilm som kunstform har i de senere år økt betraktelig. Likevel har animasjonsfilmens status i forhold til live-action filmen ikke endret seg i samme grad. Mens det rundt live-action filmen har vokst frem en egen vitenskap, så er den teoretiske interessen for animasjonsfilmen i all hovedsak begrenset til diverse oversiktsverker eller til brukerhåndbøker for teknikk - mangelen på teoretiske problemstillinger relatert til animasjonsfilmen er påtagelig.

15. april 2005 Les mer
"Allures", regi: Jordan Belson

Animasjon som musikk av Rune Kreutz

Forbindelseslinjene til musikk innenfor visuell kunst er mange. Forekomsten av titler som "Improvisasjoner", "Komposisjoner" og "Symfonier" i det 19. og 20. århundres malerkunst, styrker denne forbindelsen. Utforskningen av korresponderende audiovisuelle virkeligheter kan imidlertid spores tilbake til antikken i form av kombinasjoner av visuelle fenomen og tonekunst. Innenfor abstrakt malerkunst er dette søkt gjennom mindre direkte midler, men for kunstnere som Vassilij Kandinskij og Piet Mondrian var det ikke mindre utslagsgivende for deres estetiske valg.

14. april 2005 Les mer
Rentegnet Dopey fra "Snøhvit og de syv små dverger"

Animert ordliste av Inger Christine Årstad

Ordlisten gir en innføring i sentrale begrep brukt i animasjonsproduksjon. Etter å ha gjort deg kjent med begrepene er du rustet til å takle de mange teknikkene og faguttrykkene som florerer i animasjonsbransjen. Vet du ikke hva «storyboard» eller «peg-bar» er? Den animerte ordlisten gir deg svaret!

12. april 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.