NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

ARTIKLER

Picachu

Tåtesmokk og fjernkontroll av Rune Kreutz

Selv en animasjonsinteressert far kan la seg forundre og irritere over animasjonsfilmens inntog i familieidyllen. Artikkelforfatter, Rune Kreutz, ser nærmere på hvilke markedsføringsmaskiner dagens animerte langfilmer og TV-serier har blitt. Artikkelen stod opprinnelig på trykk i Rushprint.

20. april 2005 Les mer
ubehag_lye_intro

Ubehaget i animasjonsfilmen av Tonje Bjander

Interessen for animasjonsfilm som kunstform har i de senere år økt betraktelig. Likevel har animasjonsfilmens status i forhold til live-action filmen ikke endret seg i samme grad. Mens det rundt live-action filmen har vokst frem en egen vitenskap, så er den teoretiske interessen for animasjonsfilmen i all hovedsak begrenset til diverse oversiktsverker eller til brukerhåndbøker for teknikk - mangelen på teoretiske problemstillinger relatert til animasjonsfilmen er påtagelig.

15. april 2005 Les mer
"Allures", regi: Jordan Belson

Animasjon som musikk av Rune Kreutz

Forbindelseslinjene til musikk innenfor visuell kunst er mange. Forekomsten av titler som "Improvisasjoner", "Komposisjoner" og "Symfonier" i det 19. og 20. århundres malerkunst, styrker denne forbindelsen. Utforskningen av korresponderende audiovisuelle virkeligheter kan imidlertid spores tilbake til antikken i form av kombinasjoner av visuelle fenomen og tonekunst. Innenfor abstrakt malerkunst er dette søkt gjennom mindre direkte midler, men for kunstnere som Vassilij Kandinskij og Piet Mondrian var det ikke mindre utslagsgivende for deres estetiske valg.

14. april 2005 Les mer
Rentegnet Dopey fra "Snøhvit og de syv små dverger"

Animert ordliste av Inger Christine Årstad

Ordlisten gir en innføring i sentrale begrep brukt i animasjonsproduksjon. Etter å ha gjort deg kjent med begrepene er du rustet til å takle de mange teknikkene og faguttrykkene som florerer i animasjonsbransjen. Vet du ikke hva «storyboard» eller «peg-bar» er? Den animerte ordlisten gir deg svaret!

12. april 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.