NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

ARTIKLER

AD_logo

Report from Animation Festivals of The North

ANIMATION FESTIVALS OF THE NORTH
Conference
November 3rd - 6th 2005
Fredrikstad, Norway

24. november 2005 Les mer
Nick Park - foto: B. Aslaksen, VG

Nick Park - et intervju, del 2

I første del av dette intervjuet har Nick Park fortalt om hvordan starten av animasjonskarrieren utartet seg. Fra studietiden, og den langvarige produksjonen av debutfilmen A Grand Day Out, til samarbeidet med Aardman Animations og Oscarvinneren Creature Comforts. Første del av intervjuet kan du lese ved å klikke her. Andre del av intervjuet fortsetter historien om eventyrene til Wallace og Gromit.

24. oktober 2005 Les mer
Nick Park med trofaste venner

Nick Park - et intervju, del 1

I 1996 hadde Nick Park vunnet sin tredje Oscar-statuett, og avsluttet en kortfilmstrilogi med den ustoppelige duoen Wallace og Gromit. På dette tidspunktet hadde Bristol-baserte Aardman Animations ennå ikke produsert noen helaftens langfilmer, men planene for store saker var i emningen. Sentralt i alt dette står den lavmelte, erkebritiske animatøren og filmskaperen Nick Park.

13. oktober 2005 Les mer
"Robotbuksene" - Feathers McGraw

Animasjon og Det Onde

Animasjonsfilmen byr på tilnærmet ubegrensede muligheter til å visualisere det onde. Alle levende bilder har en umiddelbar effekt på sitt publikum, men i motsetning til realfilmen er det som foregår på filmstrimmelen ikke begrenset av virkelighetens regler. Denne friheten gjør at animasjonsfilmen kan by på et rikholdig utvalg av visualisert ondskap, avhengig av teknikk, materiale og den enkelte animatørs særegne stil.

07. august 2005 Les mer
Mary Ellen Bute

Mary Ellen Bute: Visuell komponist i filmens periferi

Mary Ellen Bute (1906 - 1983) er et relativt ubeskrevet blad innen film- og kunsthistorien. Dette til tross for at hennes filmer fikk en utbredelse i sin samtid som få eksperimentelle kunstnere opplever.

04. juli 2005 Les mer
NRK Barne-TV logo: Inni Karine Melbye

Barnefjernsynets barndom

For å ta det norske barnefjernsynets barndom nærmere i øyensyn inviterte Animerte Dager i 1999 til en liten mimrestund med fem av de sentrale aktørene i dette landskapet: Ivo Caprino, Ada Haug, Bjørg Mykle, Birgit Strøm og Ragne Tangen. Disse er alle på hvert sitt vis medskyldige i dagens unge voksnes mentale helse og utvikling.

01. juli 2005 Les mer
gollum_serkis_intro

Gollum i grenseland

Filmtrilogien Ringenes herre bruker animasjon på en måte som gjør at filmvitere og -interesserte stiller spørsmål om grensen mellom den «vanlige» hovedstrømsfilmen og animasjonsfilmen.

27. juni 2005 Les mer
«Dimensions of Dialogue»

Det Svankmajerske

Svankmajer er surrealist av legning. Ikke animatør, ikke filmskaper, men surrealist. Et av surrealismens sentrale postulat er at det å bringes ut av likevekt er en forutsetning for det å forstå. For å oppnå innsikt må man først miste fatningen. En surrealist er ivrig etter å overraske og forskrekke. Gjennom sine forvrengninger og overdrivelser ønsker han å sette tingene i et nytt lys.

16. juni 2005 Les mer
Festival international du film d'animation à Annecy

Le La-pin! – en subjektiv rapport fra Annecy 2005

Norskanimasjon.no er ditt vindu til animasjonsfestivalen i Annecy. Her følger en høyst subjektiv rapport fra våre opplevelser blant animasjonens nåværende og kommende stjerner.

08. juni 2005 Les mer
Pjotr Sapegin

How Can We Fight The Giants of ACEI?

...In the Time before Time, in a far-away land, there was a Giantess called ACEI. She slept for 200 years, and when she woke, she was very, very hungry...

24. mai 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.