NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

ARTIKLER

Mats Grorud. Foto: Merete Haseth/Imagetroopers

5 spørsmål: Mats Grorud

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen har vi kastet ball med regissør og animatør Mats Grorud.

18. januar 2015 Les mer
Mamoru_intro

Japansk grensesprenger

Mye likt en annen regissør fra Japan vi nå må venne oss til å omtale som pensjonist. Hosoda har da også blitt utpekt som verdig arvtaker til Miyazaki på den internasjonale animasjonsarenaen.

16. april 2014 Les mer
VindenStiger_intro

Pyramider og papirfly

Vinden stiger, vi må prøve å leve. Paul Valéry (1871-1945) [1]

Kaze tachinu/Vinden stiger (2013) setter punktum for en rikholdig karriere. For siste gang tar Miyazaki Hayao oss med i luftige svev, byr på fantasifulle farkoster, vakre landskap og detaljrike skildringer av 1920- og 1930-tallets Japan, animert til perfeksjon. Mye har vi sett før. Mer overraskende er Miyazakis valg av hovedperson.

27. mars 2014 Les mer
Qvisten_intro

Kugalskap – historien om Qvisten Animation

Det begynte med to reklameutdannede gutter som kokte kuhoder for å finansiere deres første skikkelige animerte kortfilm og har foreløpig endt opp som et suksessfullt foretak med en rekke langfilmer, kortfilmer, TV-serier og flere hundre reklamefilmer under beltet. Dette er historien om Qvisten Animation.

25. januar 2014 Les mer
Disney_intro

Disney-kanon

Norskanimasjon.no har anmeldt alle Disneys animerte langfilmer som inngår i klassikerserien. Fra Snehvits død til Rive-Rolfs selvrealisering - og alle opp- og nedturer derimellom - alt finner du her.

23. juni 2013 Les mer
NInaBergstrom_intro

5 spørsmål: Nina Bergström

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er ballen plassert hos regissør og animatør Nina Bergström.

13. september 2012 Les mer
OlveAskim_primo

5 spørsmål: Olve Askim

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Olve Askim er en ringrev som har vært med i gamet lenge nok til å svare på fem spørsmål på rad.

17. november 2011 Les mer
Portrett av Kristian Pedersen tegnet av Khim Tengesdal

5 spørsmål: Kristian Pedersen

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Kristian Pedersen er neste mann på lista som må svare for seg fem ganger på rad.

11. november 2011 Les mer
AstridAAkra_primo

5 spørsmål: Astrid A. Aakra

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Astrid A. Aakra har vært i det norske animasjonsmiljøet en stund og det er på tide at hun svarer for seg.

07. november 2011 Les mer
FxF#9_primo

Frame by Frame #9

For 9. gang inviterer Foreningen for animert film til Frame by Frame. Lørdag 9. april på Filmens hus presenteres ny norsk og internasjonal animasjon, gjester, utstillinger og det tradisjonsrike lotteriet.

22. mars 2011 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.