NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

ARTIKLER

Elias og Kongeskipet

5 spørsmål: Espen Fyksen

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Første mann ut er Espen Fyksen - regissør og manusforfatter på TV-serien og langfilmen om den vesle redningsskøyta Elias

21. mars 2007 Les mer
FrameByFrame_intro

Frame by Frame #2

Lørdag 11. november samles den norske animasjonsbransjen på Frogner kino i Oslo for å se det siste innen ny, norsk animasjon, samt presentasjon av norske produksjonsmiljøer. Det blir også en titt på hva som skjer i Skandinavia med besøk fra danske Copenhagen Bombay og Stockholms-baserte ATMO.

20. oktober 2006 Les mer
John Lasseter med venner

John Lasseter - et intervju, del 2

I anledning lanseringen av Pixars seneste animerte langfilm Biler, publiserer vi et intervju animatør og animasjonsforfatter Jo Jürgens gjorde med John Lasseter for 10 år siden. På det tidspunktet var Lasseters første langfilm, Toy Story, nylig lansert til stor suksess og Pixar var i ferd med å ta steget over i eliteserien innen animasjonsproduksjon. Første del av intervjuet kan du lese her.

27. mai 2006 Les mer
John Lasseter

John Lasseter - et intervju, del 1

I anledning lanseringen av Pixars seneste animerte langfilm Biler, publiserer vi et intervju animatør og animasjonsforfatter Jo Jürgens gjorde med John Lasseter for 10 år siden. På det tidspunktet var Lasseters første langfilm, Toy Story, nylig lansert til stor suksess og Pixar var i ferd med å ta steget over i eliteserien innen animasjonsproduksjon. I denne første delen av intervjuet snakker Lasseter om starten av Pixar, de første testene med digital 3D karakteranimasjon og den banebrytende kortfilmen Luxo Jr..

24. mai 2006 Les mer
frognerkino_news

Frame by Frame - ny arena for animasjonsfilm

Lørdag 22. april fra kl 12 presenterer Foreningen for Animert Film ny norsk animasjon på Frogner kino i Oslo. Det blir en dag spekket med siste nytt innen norsk animasjonsfilm og seminarer med de som lager animasjon for film og TV i Norge.

03. april 2006 Les mer
Frank Thomas - foto: Jo Jurgens

Frank Thomas - et intervju, del 2

I del 1 av dette intervjuet snakket Frank Thomas om de mange langfilmproduksjonene han deltok på for Disney studioet - fra Snøhvit i 1937 til Bernard og Bianca i 1978. I denne andre delen snakker han om hvordan det var å jobbe hos Disney, samholdet mellom «The Nine Old Men» og forholdet til moderne animasjon. Les første del av intervjuet her.

29. desember 2005 Les mer
Frank Thomas

Frank Thomas - et intervju, del 1

Sammen med kollegaen og vennen, Ollie Johnston, utgjorde Frank Thomas selve ryggraden i Walt Disneys kreative stab. Det var Thomas som gjorde skøytescenen i Bambi og spagettiscenen i Lady og Landstrykeren, og en rekke andre uforglemmelige Disney-øyeblikk. I 1996 møtte animatør og animasjonskribent, Jo Jürgens, den legendariske mannen og fikk ham til å prate.

27. desember 2005 Les mer
AD_logo

Report from Animation Festivals of The North

ANIMATION FESTIVALS OF THE NORTH
Conference
November 3rd - 6th 2005
Fredrikstad, Norway

24. november 2005 Les mer
Nick Park - foto: B. Aslaksen, VG

Nick Park - et intervju, del 2

I første del av dette intervjuet har Nick Park fortalt om hvordan starten av animasjonskarrieren utartet seg. Fra studietiden, og den langvarige produksjonen av debutfilmen A Grand Day Out, til samarbeidet med Aardman Animations og Oscarvinneren Creature Comforts. Første del av intervjuet kan du lese ved å klikke her. Andre del av intervjuet fortsetter historien om eventyrene til Wallace og Gromit.

24. oktober 2005 Les mer
Nick Park med trofaste venner

Nick Park - et intervju, del 1

I 1996 hadde Nick Park vunnet sin tredje Oscar-statuett, og avsluttet en kortfilmstrilogi med den ustoppelige duoen Wallace og Gromit. På dette tidspunktet hadde Bristol-baserte Aardman Animations ennå ikke produsert noen helaftens langfilmer, men planene for store saker var i emningen. Sentralt i alt dette står den lavmelte, erkebritiske animatøren og filmskaperen Nick Park.

13. oktober 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.