NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

ARTIKLER

Kaja_pjotr

Kaja W. Polmar remebered

Kaja Wright Polmar was the doughter of Morten and Anne, and a sister of Sara. She marryed Bård and thay lived together happyly ever after - but only for one day. She died at the age of 28.

20. juni 2007 Les mer
"Si at alt går bra", regi: Trovatten/Jacobsen

5 spørsmål: Eric Vogel

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er Eric Vogel, produsent i Tordenfilm, stilt til veggs.

29. mai 2007 Les mer
Frame by Frame

Frame by Frame #3

Lørdag 12. mai fra kl 11 samles den norske animasjonsbransjen på Frogner kino for å se ny, norsk animasjon og la seg inspirere av internasjonale gjester. Motion graphics står i fokus med besøk fra bl.a. Motomichi Nakamura (JP/USA) og Alphaville (SE), høydepunkter fra norsk og internasjonal produksjon av motion graphics.

22. mars 2007 Les mer
Elias og Kongeskipet

5 spørsmål: Espen Fyksen

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Første mann ut er Espen Fyksen - regissør og manusforfatter på TV-serien og langfilmen om den vesle redningsskøyta Elias

21. mars 2007 Les mer
FrameByFrame_intro

Frame by Frame #2

Lørdag 11. november samles den norske animasjonsbransjen på Frogner kino i Oslo for å se det siste innen ny, norsk animasjon, samt presentasjon av norske produksjonsmiljøer. Det blir også en titt på hva som skjer i Skandinavia med besøk fra danske Copenhagen Bombay og Stockholms-baserte ATMO.

20. oktober 2006 Les mer
John Lasseter med venner

John Lasseter - et intervju, del 2

I anledning lanseringen av Pixars seneste animerte langfilm Biler, publiserer vi et intervju animatør og animasjonsforfatter Jo Jürgens gjorde med John Lasseter for 10 år siden. På det tidspunktet var Lasseters første langfilm, Toy Story, nylig lansert til stor suksess og Pixar var i ferd med å ta steget over i eliteserien innen animasjonsproduksjon. Første del av intervjuet kan du lese her.

27. mai 2006 Les mer
John Lasseter

John Lasseter - et intervju, del 1

I anledning lanseringen av Pixars seneste animerte langfilm Biler, publiserer vi et intervju animatør og animasjonsforfatter Jo Jürgens gjorde med John Lasseter for 10 år siden. På det tidspunktet var Lasseters første langfilm, Toy Story, nylig lansert til stor suksess og Pixar var i ferd med å ta steget over i eliteserien innen animasjonsproduksjon. I denne første delen av intervjuet snakker Lasseter om starten av Pixar, de første testene med digital 3D karakteranimasjon og den banebrytende kortfilmen Luxo Jr..

24. mai 2006 Les mer
frognerkino_news

Frame by Frame - ny arena for animasjonsfilm

Lørdag 22. april fra kl 12 presenterer Foreningen for Animert Film ny norsk animasjon på Frogner kino i Oslo. Det blir en dag spekket med siste nytt innen norsk animasjonsfilm og seminarer med de som lager animasjon for film og TV i Norge.

03. april 2006 Les mer
Frank Thomas - foto: Jo Jurgens

Frank Thomas - et intervju, del 2

I del 1 av dette intervjuet snakket Frank Thomas om de mange langfilmproduksjonene han deltok på for Disney studioet - fra Snøhvit i 1937 til Bernard og Bianca i 1978. I denne andre delen snakker han om hvordan det var å jobbe hos Disney, samholdet mellom «The Nine Old Men» og forholdet til moderne animasjon. Les første del av intervjuet her.

29. desember 2005 Les mer
Frank Thomas

Frank Thomas - et intervju, del 1

Sammen med kollegaen og vennen, Ollie Johnston, utgjorde Frank Thomas selve ryggraden i Walt Disneys kreative stab. Det var Thomas som gjorde skøytescenen i Bambi og spagettiscenen i Lady og Landstrykeren, og en rekke andre uforglemmelige Disney-øyeblikk. I 1996 møtte animatør og animasjonskribent, Jo Jürgens, den legendariske mannen og fikk ham til å prate.

27. desember 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.