NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

Film_Found

Volda og Mikrofilm tatt ut til Annecy

Bachlorfilmen til danske Claudia Munksgaard-Palmqvist Film Found (bilde), vil bli vist på verdens største animasjonsfilmfestival i Annecy i midten av juni. Filmen som er laget ved animasjonslinja i Volda, er den tredje filmen fra Volda som er valgt ut til den prestisjetunge festivalen de siste ti årene. Filmen er en collage av papir og leire animasjon, kombinert med gamle foto.

Også Oslo-baserte studioet Mikrofilm har fått antatt to filmer i oppdragsfilmkategorien, som er seksjonen for musikkvideoer og reklame-, informasjonsfilm. Robin Jensens film for Norges Blindeforbund Hjelp, Vi har en blind pasient og Stine Sofies stiftelse: Valg av Hanne Berkaak utgjør to av de totalt 32 filmene som er valgt ut i kategorien.

30. mars 2021 Les mer
05 Two Buddies and a Badger 2 – The Great Big Beast

Vinnere Fredrikstad Animation Festival 2020

Freeze Frame av Soetkin Verstegen gikk av gårde med Grand Prix, mens norske produksjoner tok hjem prisen for beste studentfilm, langfilm, barnefilm og oppdragsfilm.

30. mars 2021 Les mer
Pulsator - Thor Sivertsen

Annecy og Grimstad går digitalt med norske animasjonsfilmer

Verdens største animasjonsfestival lanserte onsdag 15. April utvelgelsen av filmer for sine kortfilmkategorier hvor tre norske produksjoner skal vises. Ingen norske kortfilmer blir vist det offisielle konkurranseprogrammet for kortfilm, men vi finner filmer i kategoriene off-limits, Young Audience og Oppdragsfilm.

15. april 2020 Les mer
Tiårets.001

Ti-årets norske animasjonsfilmer kåret

2010-tallet har markert seg som det beste ti-året for animasjonsfilmen i Norge, med et jevnt sig av premierer på animerte langfilmer og internasjonale anerkjente kortfilmer som har turnert jorda rundt. For en gang skyld kan man gjøre en ordentlig kåring av de beste animerte filmene som har kommet fra Norge i løpet av et tiåret. Derfor har vi invitert en rekke filmformidlere og eksperter om å gi norskanimasjon.no sine topp tre filmer innen kategoriene for animert kortfilm og langfilm som er produsert i årene fra 2010 til 2019. Vi har samlet sammen resultatene og kan dermed kåre 10-tallets beste norske animerte filmer.

10. januar 2020 Les mer
Vinnere2019

Vinnere Golden Gunnar 2019

Totalt åtte priser ble delt ut under årets Fredrikstad Animation Festival: Lifetime Achivement, beste studentfilm, beste oppdragsfilm, beste barnefilm, beste kortfilm, publikumsprisen, Grand Prix og for første gang i år: beste langfilm.

16. desember 2019 Les mer
Norsk animasjon

Første animasjonskonvent på trappene

9. September arrangeres første utgave av animasjonskonvent på Filmens Hus i Oslo. Konventet har overskriften ’Danish Dynamite’ og presenterer ledende regissører og produsenter fra den danske animasjonsbransjen som gjester. På programmet vil man kunne oppleve Sarita Christensen, produsent i Copenhagen Bombay, Trine Heidegaard, produsent hos Pop-Up Production og Philip Einstein Lipski fra Einstein Film. Det vil også bli en panelsamtale om distribusjon med sentrale aktører fra distribusjonsselskaper fra de forskjellige skandinaviske landene. Vi tok en prat meden litt stresset initiativtager og programansvarlig Frank Mosvold om arrangementet.

28. august 2019 Les mer
Amanda-nominasjon.001

Kutoppen og Tårnet nominert til Amanda

Onsdag 19. juni slapp Amanda komiteen listen over årets nominerte til Amandaprisen som er omtalt som Norges viktigste filmpris, og som vanlig er det i kategorien for barnefilm man finner norske animerte filmer. Qvisten Animasjon sin Kutoppen, regissert av Lise I Osvold og Mats Grorud langfilmdebut Tårnet produsert av tenk.tv, er to av total tre nominerte for best barnefilm.

19. juni 2019 Les mer
framebyfram17

Alt klart for den 17. utgaven av Frame by Frame

Lørdag 27. April er det klart for årets utgave av seminardagen Frame by Frame på Filmen hus i Oslo. Programmet er som vanlig tettpakket med foredrag og filmvisninger, og byr både på internasjonale gjester og høydepunkter fra det norske animasjonsmiljøet.

23. april 2019 Les mer
images

Visuelt 2019 prisene delt ut

For 26. gang delte Grafill ut Visueltprisen som hedrer fremragende visuell kommunikasjon innen grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image. Torsdag 11. April ble prisene for Visuel 2019 delt ut i Kulturkirken Jakob. Hele 36 gull utmerkelser ble gitt og 118 diplomer ble delt ut.

12. april 2019 Les mer
Korfilmfest

Lite norsk animasjon i Grimstad

Kun to animerte kortfilmer ble funnet gode nok når kortfilmfestivalen i Grimstad lanserte sitt konkurranseprogram for norsk kortfilm i torsdag 4. April. Farse av Robin Jensen og All that space between us av Simone Hooymans, er de to eneste animerte filmene av totalt 43 kortfilmer som er kommet gjennom nåløyet for Norges viktigste kortfilmfestival.

05. april 2019 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.