NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Kutoppen og Tårnet nominert til Amanda

Amanda-nominasjon.001

Onsdag 19. juni slapp Amanda komiteen listen over årets nominerte til Amandaprisen som er omtalt som Norges viktigste filmpris, og som vanlig er det i kategorien for barnefilm man finner norske animerte filmer. Qvisten Animasjon sin Kutoppen, regissert av Lise I Osvold og Mats Grorud langfilmdebut Tårnet produsert av tenk.tv, er to av total tre nominerte for best barnefilm.

Tårnet er også nominert for beste klipp ved Silje Nordseth, Karsten Meinich, Anders Bergland.

Lise Osvoll har mulighet for å doble sin Amandasamling, som vant samme kategori i 2011 med Elias & Jakten på havets gull, mens Mats Grorud er førstreisegutt til prisutdelingen som skjer i forbindelse med Den Norske Filmfestivalen i Haugesund i August.

Verdt å merke seg er utelatelsen av Solan & Ludvig – Månelyst i Flåklypa, som av mange regnes som den beste av de tre siste filmene om Flåklypa-universet som Maipo produserte i samarbeid med Qvisten Animasjon. Også 100-millioner filmen til Kristian Kamp og Kevin Munroe, Troll – Kongens hale er heller ikke å finne på listen over filmer som Amanda-komiteen har funnet gode nok for en nominasjon.

De siste fem årene har animasjonsfilmer dominert kategorien for beste barnefilm, med fire av fem vinnere. Men den sterkt økende frekvensen av animerte produksjoner som man har sett siden 2013, er det ikke overraskende at animasjonsfilmen dominerer barnefilm kategorien når norsk film skal feire seg selv. Den sterke profesjonaliseringen som animasjonsbransjen har gjennomgått, bidrar til at filmene som presenteres er sterke både med tanke på design, animasjonsteknikk og historiene som fortelles. At fire av seks filmer vurdert for barnefilmkategorien er animasjonsfilmer, vitner om at 2018 var et veldig sterkt år for den norske animasjonsbransjen.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.