NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Alt klart for den 17. utgaven av Frame by Frame

framebyfram17

Lørdag 27. April er det klart for årets utgave av seminardagen Frame by Frame på Filmen hus i Oslo. Programmet er som vanlig tettpakket med foredrag og filmvisninger, og byr både på internasjonale gjester og høydepunkter fra det norske animasjonsmiljøet.

Av høydepunkter byr to av foredragene gir to internasjonale innsikt i noen av de mest oppsiktsvekkende produksjonene de siste årene. Fra Sony Picture Animation Studio kommer pipeline TD Shabnam Abbarian, som vil snakke om sin karriere og gi et innblikk i utviklingen av Spiderman: Into the Spiderverse som vant Oscar for beste animerte langfilm. Nadya Mira som var produksjonsdesigner på TV-serien Revolting Rhymes kommer også til Cinemateket, for å vise frem sitt arbeid som art director og production designer.

Det er også gjort plass til en lengre presentasjon av arbeidet Qvisten Animasjon gjør med den nye Kaptein Sabeltann filmen som kommer til høsten. Filmen som er regissert av Rasmus Sivertsen og Marit Moum Aune er gjort i 3D, og fikk i 2017 tilskudd på 15.000.000,- kroner i tilskudd fra Norsk filminstitutt sin markedsvurdering.

Også den ustoppelige regissøren Anders Hesbøl presenterer sin produksjon av musikkvideoer av låter fra albumet Heidersmenn av Stein Torleif Bjella. Hesbøl har i en årrekke samarbeidet med artisten Bjella, og skapt sitt et eget rufsete stop-motion univers basert på låtmateriale til artisten.

I tillegg vil studioene og produsentene Mikrofilm, Tordenfilm, Kool Production, Ulvenfilm, og Stargate Media presentere arbeidene sine i seksjonen som er kalt ’Norwegian Industry Presentation’.

27 filmer har fått plass i visningsprogrammet med norske animerte kortfilmer. Det meste er oppdragsfilm, men også prisvinnende kortfilmer som Little Boy (regi: Kristian Pedersen), Pappa (regi: Atle Blakseth & Einar Dunsæd) og Stille (Regi: Marianne Bunndgard Nielsen) er med i utvalget.

Hele programmet finner dere her:
https://mailchi.mp/0ce6e9568b18/frame-by-frame-newsletter?e=%5BUNIQID%5D&fbclid=IwAR1zLoQtnrNI1HkDCK32qQ1GjHDL1x9IbtzQJPfB691PxVVWSfVWd3a8DSE


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.