NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Annecy og Grimstad går digitalt med norske animasjonsfilmer

Pulsator - Thor Sivertsen

Verdens største animasjonsfestival lanserte onsdag 15. April utvelgelsen av filmer for sine kortfilmkategorier hvor tre norske produksjoner skal vises. Ingen norske kortfilmer blir vist det offisielle konkurranseprogrammet for kortfilm, men vi finner filmer i kategoriene off-limits, Young Audience og Oppdragsfilm.

Pulsator av Thor Sivertsen skal vises i det mer eksperimentelle sideprogrammet Off-Limits. Filmen, er som de fleste i programseksjonen, en eksperimentell og abstrakt film gjort i med stop-motion etterarbeidet digitalt effekter.

Qvisten produksjonen Reven og Nissen (regi: Are Austnes og Yaprak Morali), er tatt ut til konkurranseprogrammet for barnefilm. Filmen som gikk på NRK i jula, er basert på en mindre kjent barnebok av Astrid Lindgren.

Julian Vargas og Animaskin er andre året på rad med i Annecy og deres program for oppdragsfilm. Selvforstyrrelser er en film produsert for Helse Øst, hvor målsettingen er å hjelpe de som opplever selvforstyrrelser tilknyttet schizofreni til å bli bedre i stand til å identifisere, forstå og mestre opplevelsene

Animasjonsfestivalen i Annecy samler hvert år over 11.000 publikummere og bransjefolk i den lille franske alpelandsbyen. Men på grunn av Corona utbruddet, annonserte festivalen i forrige uke at festivalen blir avlyst og en online versjon vil erstatte den fysiske festivalen.

Også Den Norske kortfilmfestivalen i Grimstad annonserte at festivalen flytter over på digitale plattform, samtidig som de annonserte programmet sitt tidligere i april. Fire animerte filmer fant forhåndsjuryen god nok for å delta i konkurranseprogrammet for norsk kort:

Human Nature (Regi: Sverre Fredriksen)
Menneskets opprinnelse (Regi: Pjotr Sapegin)
Mor visste ingenting (Regi: Anita Killi)
Pearl Diver (Regi: Margrethe Danielsen)


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.