NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

InniKarineMelbye_intro

Inni Karine Melbye (1937-2018)

En bauta innen norsk, skandinavisk og internasjonal animasjon har gått bort. Barne-TV-vignetten Tryllekassen og Reisen til planeten Nazar er hennes mest kjente arbeider. Inni Karine Melbye døde 13. februar 2018 - hun ble 81 år gammel.

19. februar 2018 Les mer
DTH_intro_intro

Det trygge huset er Beste europeiske barnedokumentar 2017

Europen Children’s Film Association har tildelt regissør Robin Jensen «The ECFA Award 2018 for Best European Documentary for Children of 2017» for animasjonsfilmen Det trygge huset.

18. februar 2018 Les mer
K&L_storedyret_intro

Ny runde med Knutsen & Ludvigsen

Tordenfilm er tildelt 7 millioner kroner av Norsk filminstitutt etter markedsvurdering til å produsere en ny film om Knutsen og Ludvigsen. Rune Spaans og Gunhild Enger skal regissere Knutsen & Ludvigsen og Det Store Dyret.

10. februar 2018 Les mer
2018

Godt nytt animasjonsår

Vi er allerede et stykke ut i 2018 og vi benytter muligheten til å ønske godt nyttår og oppsummere noen av animasjonshøydepunktene vi kan forvente på norske kinoer i løpet av året. Godt nytt animasjonsår!

07. januar 2018 Les mer
FAF17_intro

Seminar og konkurransefilmer klare i Fredrikstad

Fredrikstad Animation Festival finner sted 9.-12. november 2017. Nå er festivalen klar for å lansere årets fagseminar, samt hvilke filmer som skal være med i konkurranse om beste nordisk-baltiske animasjoner.

11. oktober 2017 Les mer
sabeltann_intro

15 millioner til Qvisten og Sabeltann

Norsk filminstitutt har bevilget 15 millioner kroner til Qvisten Animations nyeste langfilmprosjekt Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant. Denne gangen skal regissør Rasmus A. Sivertsen dele regioppgaven med Marit Moum Aune.

10. september 2017 Les mer
klatremus_intro

Amanda til Klatremus

Qvisten Animation tok hjem Amanda for beste barnefilm for Dyrene i Hakkebakkeskogen under Amandaprisutdelingen i Haugesund 19. august under Den norske filmfestivalen. Regissør Rasmus A. Sivertsen og produsent Ove Heiborg tok i mot prisen.

20. august 2017 Les mer
aahlin_intro

Per Åhlin hedres i Fredrikstad

Fredrikstad Animation Festival har offentliggjort at den svenske filmskaperen Per Åhlin er hedersgjest ved festivalen 9.-12. november 2017. Åhlin har hatt en 50 år lang filmkarriere, og er nok mest kjent for den opprinnelige Albert Åberg TV-serien.

19. august 2017 Les mer
fearnley_intro

Lise Fearnley til Oscar-akademiet

Mikrofilm-produsent Lise Fearnley er den første norske filmprodusenten som innlemmes i Oscar-akademiet. Nå slår hun følge med animasjonsregissør Torill Kove og blir dermed en av bare syv andre norske representanten i det gode selskapet.

02. juli 2017 Les mer
Odd_intro

Odd er et egg vant i Tribeca

Kristin Ulseths første animerte kortfilm som regissør, Odd er et egg, vant prisen for beste animerte kortfilm under Tribeca Film Festival. Odd er et egg er basert på Liisa Aisatos billedbok ved samme navn.

30. april 2017 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.