NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

15 millioner til Qvisten og Sabeltann

sabeltann_intro

Norsk filminstitutt har bevilget 15 millioner kroner til Qvisten Animations nyeste langfilmprosjekt Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant. Denne gangen skal regissør Rasmus A. Sivertsen dele regioppgaven med Marit Moum Aune.

I animasjonsfilmen Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant møter vi en solbrent vampyr, en manipulerende dronning, en voldsom apehær og to unge pirater på jakt etter en forsvunnet bror. Kaptein Sabeltann og hans mannskap får med andre ord nok å stri med i jakten på den magiske diamant.

Dette tegner til å bli Qvisten Animations største animasjonsprosjekt med et totalbudsjett på 38 millioner kroner. Støtten fra NFI kommer etter markedsvurdering - noe som signaliserer høye forventninger til godt besøk når filmen dukker opp på kino.

Filmen vil videreføre Qvistens samarbeid med Dyreparken i Kristiansand etter suksessen med Dyrene i Hakkebakkenskogen og TV-serien KuToppen. For regissør Rasmus A. Sivertsen vil et nytt eventyr med Kaptein Sabeltann bety et besøk til hans røtter som animasjonsregissør. Sivertsen var med-regissør for Stig Bergqvists 2d-animerte Kaptein Sabeltann tilbake i 2003, hvor også Qvisten Animation var medprodusent.

Medregissør Marit Moum Aune debuterer i animasjonsfilmsammenheng, men har har lang erfaring som regissør innen teater, tv og spel og har blant annet regissert "Kardemomme by" for Riksteateret og "Pippi Langstrømpe" for Nationaltheatret.

Sabeltann_16-9

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.