NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Det trygge huset er Beste europeiske barnedokumentar 2017

DTH_intro_intro

Europen Children’s Film Association har tildelt regissør Robin Jensen «The ECFA Award 2018 for Best European Documentary for Children of 2017» for animasjonsfilmen Det trygge huset.

Det trygge huset er produsert av Mikrofilm AS ved Lise Fearnley. I filmen møter vi barn som har søkt tilflukt på krisesenteret i Salten, Nordland, etter å ha rømt fra vold og utrygghet.

Prisutdelingen fant sted i forbindelse med Berlinalen og ble utdelt lørdag 17. februar i Berlin.

Det trygge huset hadde premiere under Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni 2017. I høst vant den pris for beste barnedokumentar under filmfestivalen i Duisburg, og det er denne prisen som har kvalifisert den til ECFAs hovedpris. Det trygge huset har vunnet fram i konkurranse med alle ECFA-vinnere fra ulike europeiske festivaler i 2017 og altså blitt stående som fjorårets aller beste europeiske barnedokumentar.

Robin Jensen studerte animasjon og dokumentar ved Høgskulen i Volda,og har en mastergrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøyskolen i Oslo. Han jobber som regissør, manusforfatter, illustratør og animatør og har regissert 15 kortfilmer og kortdokumentarer.

Mikrofilm ble etablert i 1996 og er blant Norges mest erfarne animasjonsprodusenter. I 2007 vant Mikrofilm og regissør Torill Kove Oscar for beste animerte kortfilm med Den danske dikteren, og ble nominert igjen i 2015 med Koves Moulton og meg.

Se et utdrag fra filmen her:

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.