NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Ny runde med Knutsen & Ludvigsen

K&L_storedyret_intro

Tordenfilm er tildelt 7 millioner kroner av Norsk filminstitutt etter markedsvurdering til å produsere en ny film om Knutsen og Ludvigsen. Rune Spaans og Gunhild Enger skal regissere Knutsen & Ludvigsen og Det Store Dyret.

Filmprosjektet hviler på en snart 50-årig karriere for de to anarkistiske tunnelboerne Knutsen & Ludvigsen. Fra scenedebuten på sent 60-tall i Studentersamfunnet i Trondheim, og fram til i dag har figurene og musikken deres vært en del av både oppveksten og voksenlivet til flere generasjoner.

Det blir dramatisk når Knutsen og Ludvigsen tror de kan miste tunnelen sin. Nå kan bare den legendariske sjørøveren Kaptein Knutsen hjelpe. Men hvor er han? Knutsen og Ludvigsen farer ut på vidstrakte og ville eventyr for å finne Kaptein Knutsen og redde tunnelen. Men det vil vise seg at redningen ligger nærmere enn noen kan gjette. Og den bor i tunnelen, har hundre hoder og minst fjorten bein...

Den første animerte langfilmen om den trønderske duoen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin kom i 2015 med Rasmus A. Sivertsen og Rune Spaans som regissører. Også på runde nummer to er Spaans med som regissør sammen med Gunhild Enger. Spaans har etterhvert opparbeidet seg betydelig erfaring som filmskaper og regissør med digital 3d-animasjon som spesiale. I tillegg til flere langfilmproduksjoner under beltet har han også hatt betydelig suksess med kortfilmen The Absence of Eddy Table (2016).

Les hva norskanimasjon.no mente om Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin.

Gunhild Enger er utdannet fra Edinburgh College of Art og har en master i regi fra The School of Directing i Gøteborg. Hun ble nominert til en BAFTA for sin eksamensfilm Bargain og har siden vist alle sine filmer på festivaler over hele verden. Hennes film Prematur vant beste kortfilm på flere festivaler i 2012 og 2013. I 2016 regisserte hun kortfilmen The Commitee sammen med den finske regissøren Jenni Toivoniemi. Hun har også arbeidet med casting på Ruben Östlunds The Square.

Øystein Dolmen har ansvaret for manus på Knutsen & Ludvigsen og Det Store Dyret - en oppgave han delte med Thomas Moldestad på forrige film. Tordenfilm fortsetter som produksjonsselskap med produsentene Eric Vogel og Ingunn Sundelin i spissen.

Filmen har ikke annonsert tidspunkt for premiere, men Spaans antyder et par års produksjonstid på sin facebook-side.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.