NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

"The Incredibles", © Disney/Pixar

The Incredibles tok Annie

The Incredibles vant alle sine ti nominasjoner under den årlige ANNIE Awards, den viktigste prisutdelingen for animasjonsfilmer i USA. Blant prisene var Beste film og Beste regi (Brad Bird). Shrek 2 var den hardeste konkurrenten, men den grønne kjempen vant ingen av sine sju nominasjoner.

07. april 2005
photo: J Brice / soundboyz@sbcglobal.net

onedotzero gjør U2

Britiske onedotzero skal produsere animerte sekvenser til U2s Vertigo-turné i 2005. Turneen startet i Los Angeles, USA 26. mars og kommer til Oslo 27. juli.

07. april 2005
"Terkel i knibe"

Terkel til Norge

Columbia TriStar Nordisk står klar til å distribuere den danske animasjonssuksessen Terkel i knibe, med Norgespremiere 22. juli 2005. Sjekk filmens offisielle nettside.

06. april 2005
"Lorenzo", © Disney

Oscar-nominasjoner 2005

Årets Oscar-nominasjoner er klare. I kategorien for beste animerte langfilm er det The Incredibles, Shark Tale og Shrek 2 som kjemper om gunsten. I kortfilmkategorien står slaget blant annet mellom Disneys Lorenzo og Bill Plymptons Guard Dog. Se oversikten over alle nominerte her.

06. april 2005

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.