NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

Alosha (2004), regi: Konstantin Brozit

Animert barnefilmfestival

Barnefilmfestivalen i Kristiansand finner sted 26. april - 1. mai 2005. Jannik Hastrups Cirkeline og verdens minste superhelt og Konstantin Bronzits Eventyret om Alosha er de to animerte langfilmene som er valgt ut til hovedprogrammet under festivalen.

25. april 2005
Howl's Moving Castle

Howl's Moving Castle

Hayao Miyazakis seneste film, Howl's Moving Castle har amerikansk premiere 10. juni 2005. I den forbindelse er det tilgjengelig en ny trailer fra filmen. I skrivende stund er den norske premieren planlagt i september.

22. april 2005
Slipp Jimmy Fri

Jimmy-lansering

Christopher Nielsens mye omtalte animerte langfilm Slipp Jimmy Fri har omsider fått en lanseringsdato. 17. mars 2006 slippes den narkomane elefanten løs på publikum. Dette bekreftet Morten Moen fra Storm Studio under gårsdagens presentasjon av prosjektet i regi av Norsk filmutvikling. Samtidig ble det annonsert at AnimagicNet, som produserer filmen, er kjøpt opp av Storm Studio.

22. april 2005
Visueltdagene

Mikrofilm til Visuelt

Seminarene under Visueltdagene 2005 finner sted på Vika kino i Oslo 28. og 29. april. Lek på ramme alvor er tema for årets seminar, og blant bidragsyterne er produksjonsselskapet Mikrofilm som skal vise smakebiter fra filmer i produksjon. Tre forskjellige prosjekter skal presenteres:; Bygningsarbeidere - dialogbasert animasjon, Snill - fra bok til film, Leonidestorm - improvisert animasjonsdokumentar. Grafill har mer info.

13. april 2005
"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Kortfilmfestivalen har valgt

Forhåndsjuryen til Kortfilmfestivalen i Grimstad har gjort sine valg, og filmene i konkurranse er offentliggjort. Toril Koves Den danske dikteren er blant animasjonsfilmene som er med i konkurransen. Se den komplette listen på Kortfilmfestivalen.no.

12. april 2005
D:A:D "Scare Yourself", regi: Torleif Hoppe

Qvisten gjør musikk

Qvisten Animation har nylig levert to musikkvideoer, henholdsvis til norske El Caco og danske D:A:D. Begge videoene domineres av live action-materiale, men danskene har fått en smakfull digital overhaling signert Qvisten.

12. april 2005
Il Tempo Gigante-brød

Il Tempo rir igjen

I disse dager lanserer Idun Il Tempo Gigante-brødet og Ludvig-bollen. Kanskje mer interessant er det at Caprino Studios har produsert en 45-sekunders reklamefilm for nyvinningene med alle de kjente figurene fra Flåklypa Grand Prix. Filmen kan sees på Caprino.no.

11. april 2005
nfu_logo

Reisestipend til Annecy

Norsk filmutvikling deler ut fem reise- og studiestipend á kr. 10.000,- til filmfestivalen i Annecy, juni 2005. Målgruppen er profesjonelle filmarbeidere. Fristen for å søke stipend til Annecy er mandag 2. mai 2005. Du finner mer info hos Norsk Filmutvikling.

11. april 2005
Annecy-logo 2005

Én norsk film i Annecy

Magnhild Valen-Sendstad Winsnes gikk ut fra animasjonslinja ved Høgskulen i Volda i 2004. Nå er eksamensfilmen The Tale of the Deceptive Dog med i konkurransen om beste studentfilm på verdens største animasjonsfestival i Annecy i Frankrike. 59 filmer ble plukket ut til studentkonkurransen ut ifra 460 påmeldte filmer. Festivalen i Annecy finner sted fra 6. til 11. juni 2005.

10. april 2005
"Slipp Jimmy fri" (logo)

Jimmy er snart fri

Torsdag 21. april presenterer effektmakerne i Storm Studio (tidligere AnimagicNet) sitt arbeid bak kjempeproduksjonen Slipp Jimmy Fri under et seminar på Filmens hus i Oslo. Det vil bli vist klipp fra filmen, og det er første gang materialet vises på 35 mm. RushPrint har mer.

10. april 2005

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.