NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

Kanadisk animasjon

Kanadisk animasjon på norsk DVD

Norsk filminstitutt gir ut dvd med 14 kreative, morsomme og absurde filmer fra den kanadiske animasjonens skattekammer. Inkludert på utgivelsen er bl.a. Blinkity Blank (Norman McLaren, 1955), E (Bretslav Bojar, 1981), The Big Snit (Richard Condie, 1985) og Bobs fødselsdag (Alison Snowdon, David Fine, 1993). Utgivelsen er til salgs i filmbutikken til Norsk filminstitutt.

01. mai 2005
"Leonidestorm", regi: Kajsa Naess og Julie Engaas

Leonidestorm vant

Kajsa Næss og Julie Engaas vant gull med animasjonsfilmen Leonidestorm i kategorien skjermbasert visuell kommunikasjon under Visueltkonkurransen arrangert av Visueltdagene. Filmen er produsert av Mikrofilm, og er tidligere priset av filmkritikerlaget og Kortfilmfestivalen.

30. april 2005
«Exit», regi: Robert Depuis

Norsk animasjon til Cannes

Rushprint melder at den norske filmskaperen Robert Depuis er tatt ut til sideprogrammet Cinefoundation under filmfestivalen i Cannes. Programmet skal vise det ypperste av avgangsfilmer fra verdens filmskoler. Depuis har gått på animasjonslinja ved Den danske filmskole, og skal presentere sin avgangsfilm Exit.

29. april 2005
Alosha (2004), regi: Konstantin Brozit

Animert barnefilmfestival

Barnefilmfestivalen i Kristiansand finner sted 26. april - 1. mai 2005. Jannik Hastrups Cirkeline og verdens minste superhelt og Konstantin Bronzits Eventyret om Alosha er de to animerte langfilmene som er valgt ut til hovedprogrammet under festivalen.

25. april 2005
Howl's Moving Castle

Howl's Moving Castle

Hayao Miyazakis seneste film, Howl's Moving Castle har amerikansk premiere 10. juni 2005. I den forbindelse er det tilgjengelig en ny trailer fra filmen. I skrivende stund er den norske premieren planlagt i september.

22. april 2005
Slipp Jimmy Fri

Jimmy-lansering

Christopher Nielsens mye omtalte animerte langfilm Slipp Jimmy Fri har omsider fått en lanseringsdato. 17. mars 2006 slippes den narkomane elefanten løs på publikum. Dette bekreftet Morten Moen fra Storm Studio under gårsdagens presentasjon av prosjektet i regi av Norsk filmutvikling. Samtidig ble det annonsert at AnimagicNet, som produserer filmen, er kjøpt opp av Storm Studio.

22. april 2005
Visueltdagene

Mikrofilm til Visuelt

Seminarene under Visueltdagene 2005 finner sted på Vika kino i Oslo 28. og 29. april. Lek på ramme alvor er tema for årets seminar, og blant bidragsyterne er produksjonsselskapet Mikrofilm som skal vise smakebiter fra filmer i produksjon. Tre forskjellige prosjekter skal presenteres:; Bygningsarbeidere - dialogbasert animasjon, Snill - fra bok til film, Leonidestorm - improvisert animasjonsdokumentar. Grafill har mer info.

13. april 2005
"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Kortfilmfestivalen har valgt

Forhåndsjuryen til Kortfilmfestivalen i Grimstad har gjort sine valg, og filmene i konkurranse er offentliggjort. Toril Koves Den danske dikteren er blant animasjonsfilmene som er med i konkurransen. Se den komplette listen på Kortfilmfestivalen.no.

12. april 2005
D:A:D "Scare Yourself", regi: Torleif Hoppe

Qvisten gjør musikk

Qvisten Animation har nylig levert to musikkvideoer, henholdsvis til norske El Caco og danske D:A:D. Begge videoene domineres av live action-materiale, men danskene har fått en smakfull digital overhaling signert Qvisten.

12. april 2005
Il Tempo Gigante-brød

Il Tempo rir igjen

I disse dager lanserer Idun Il Tempo Gigante-brødet og Ludvig-bollen. Kanskje mer interessant er det at Caprino Studios har produsert en 45-sekunders reklamefilm for nyvinningene med alle de kjente figurene fra Flåklypa Grand Prix. Filmen kan sees på Caprino.no.

11. april 2005

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.