NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

Toon_100

Mer animasjon på TV

Høstens TV-tilbud er over oss, og for de animasjonssugne er det mer i vente enn noen gang før. TV2 lanserte nylig sin storsatsning om redningsskøyta Elias som en del av TV2 Junior i helgene, og nå halser NRK etter med én time tegnefilm hver ukedag mellom kl 15 og 16.

29. august 2005 Les mer
Jeffrey Katzenberg

Katzenberg hedret i Haugesund

Jeffrey Katzenberg mottok Amanda-utdelingens nystiftede internasjonale ærespris for sin innsats for animasjonsfilmens ve og vel under prisutdelingen i Haugesund. Katzenberg er i Haugesund for å promotere DreamWorks' seneste storsatsning, Madagascar, som har norsk kinopremiere 2. september.

26. august 2005 Les mer
"Kaptein Norge slår tilbake"

Kaptein Norge slår tilbake

Qvisten Animation har i samarbeid med forfatterteamet Daniel Butenschøn/Bjørnar Buxrud og lydbyrået Punch produsert årets valgstunt fra Oslo Arbeiderparti. Qvisten har produsert en animert reklamefilm for Kaptein Norge, og et omreisende dukketeater som spilles på sentrale steder i Oslo frem til valget 12. september. Sjekk spilleplanen for dukketeateret og se reklamefilmen i sin helhet her.

21. august 2005 Les mer
asylsoekere

Programmet klart i Haugesund

Den norske filmfestivalen i Haugesund går av stablen 19. - 26. august, men uten å inkludere noen animerte filmer i hovedprogrammet. Det er først under overskriften Barnefilmfesten at førpremierer på Madagascar og Det levende slottet dukker opp. Som en del av barneprogrammet settes det også opp et kortfilmprogram som rommer enkelte nye, norske animerte kortfilmer.

15. august 2005 Les mer
kolbein

Skyllingstad på Galleri F15

Odd Henning Skyllingstad er animasjonsutdannet fra Høgskulen i Volda, og har startet produksjonsselskapet Superfilm med base i den vesle bygda. Skyllingstad er også kjent som serieskaper, og i 2002 vant han Sproing-prisen for en serienovelle om pingvinen Børre. Det er serieskaperen Skyllingstad som nå stilles ut på Hemsen i Galleri F15 utenfor Moss. Utstillingen er åpen frem til 9. oktober.

14. august 2005 Les mer
"Elias"

Elias-premiere

Lørdag 20. august kl. 08:18 viser TV2 første episode av Filmkameratenes store 3D-satsning om redningsskøyta Elias. Animasjonsserien inngår i sendeflaten TV2 Junior, som vises hver lørdag på TV2. Det er så langt produsert 26 episoder om den lille redningsskøyta, og det foreligger planer om å utvikle serien til en langfilm.

11. august 2005 Les mer
evilqueen

Animasjon på 70mm

I Oslo feires filmens største format med egen 70mm-festival 17. - 31. august. Tradisjonen tro er det vår hjemlige animerte 70mm-klassiker, Året gjennom Børfjord, i regi av Morten Skallerud, som åpner festivalen. I år viser festivalen også Disneys Tornerose, som er den eneste helaftens animasjonsfilmen skutt på 70mm.

09. august 2005 Les mer
"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Lite animasjon på Nordisk Panorama

Nordisk Panorama arrangeres årlig av Filmkontakt Nord, og er et av de viktigste visningsstedene for kort- og dokumentarfilm i Norden. Årets konkurranse i kortfilm- og dokumentarsjangeren mottok 400 påmeldinger, hvorav forhåndsjuryen har plukket 60 filmer til konkurransen. Ut av de 15 norske filmene, er det kun Torill Koves Den danske dikteren som representerer det animerte uttrykket. Årets utgave av Nordisk Panorama finner sted i Bergen 23. - 28. september.

03. august 2005 Les mer
Devious Dan, prod: Superfilm

Norsk Kort 004

Norsk filminstitutts kortfilmoppsummering, Norsk Kort 004, ble lansert under årets Kortfilmfestival i Grimstad. Blant bidragene er en rekke animerte kortfilmer inkludert. Sammen med velkjente navn som Kajsa Næss, Julie Engaas og Pjotr Sapegin er det også gjort plass til unge filmskapere og produsenter. Det relativt nystartede produksjonsselskapet Superfilm står bak produksjonen Devious Dan, mens studentfilmen Exit er produsert av Robert Depuis på Den Danske Filmskole. Du finner mer info om utgivelsen på nettsidene til Filmbutikken.

02. august 2005 Les mer
Rosa Kylling, regi: Isabel A. Nordang

TVNorge animeres

I anledning designåret 2005 har TVNorge invitert studenter fra Statens Kunst og håndverksskole og Westerdals School of Communication til å animere stasjonens ID-filmer. Resultatet ble hele 38 nye ID-filmer, som ble vist på kanalen mellom 9. og 19. juli. Alle filmene kan sees ved å følge link til tvnorge.no.

01. august 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.