NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

"Yellow Submarine"

Blue Meanies til Volda

16. og 17. september kommer John Coates (produsent) og Bob Balser (animasjonsregissør) på Beatles-tegnefilmen Yellow Submarine (1968) til Volda. I Volda skal de møte studenter og lokalt publikum. I tillegg skal vi vise en rekke animerte studentproduksjoner på det nye studenthuset Rokken. Finn mer info her.

13. september 2005 Les mer
FFAF1

Honorarmøte for animatører

Animatører har aldri hatt egne honorarsatser i overenskomsten med Filmforbundet og Produsentforeningen. Dette på tross av at animatørenes arbeidssituasjon ofte er annerledes enn for andre filmarbeidere. 29. september kl 18 inviterer FFAF til honorarmøte for animatører i lokalene til Filmforbundet i Filmenshus, Dronningensgate 16 i Oslo.

13. september 2005 Les mer
"Det levende slottet"

Miyazaki åpner Film fra Sør

6. oktober åpner den 15. utgaven av festivalen Film fra Sør i Oslo med Hayao Miyazakis seneste storfilm Det levende slottet. Filmen har forøvrig ordinær kinopremiere i Norge 7. oktober.

01. september 2005 Les mer
Toon_100

Mer animasjon på TV

Høstens TV-tilbud er over oss, og for de animasjonssugne er det mer i vente enn noen gang før. TV2 lanserte nylig sin storsatsning om redningsskøyta Elias som en del av TV2 Junior i helgene, og nå halser NRK etter med én time tegnefilm hver ukedag mellom kl 15 og 16.

29. august 2005 Les mer
Jeffrey Katzenberg

Katzenberg hedret i Haugesund

Jeffrey Katzenberg mottok Amanda-utdelingens nystiftede internasjonale ærespris for sin innsats for animasjonsfilmens ve og vel under prisutdelingen i Haugesund. Katzenberg er i Haugesund for å promotere DreamWorks' seneste storsatsning, Madagascar, som har norsk kinopremiere 2. september.

26. august 2005 Les mer
"Kaptein Norge slår tilbake"

Kaptein Norge slår tilbake

Qvisten Animation har i samarbeid med forfatterteamet Daniel Butenschøn/Bjørnar Buxrud og lydbyrået Punch produsert årets valgstunt fra Oslo Arbeiderparti. Qvisten har produsert en animert reklamefilm for Kaptein Norge, og et omreisende dukketeater som spilles på sentrale steder i Oslo frem til valget 12. september. Sjekk spilleplanen for dukketeateret og se reklamefilmen i sin helhet her.

21. august 2005 Les mer
asylsoekere

Programmet klart i Haugesund

Den norske filmfestivalen i Haugesund går av stablen 19. - 26. august, men uten å inkludere noen animerte filmer i hovedprogrammet. Det er først under overskriften Barnefilmfesten at førpremierer på Madagascar og Det levende slottet dukker opp. Som en del av barneprogrammet settes det også opp et kortfilmprogram som rommer enkelte nye, norske animerte kortfilmer.

15. august 2005 Les mer
kolbein

Skyllingstad på Galleri F15

Odd Henning Skyllingstad er animasjonsutdannet fra Høgskulen i Volda, og har startet produksjonsselskapet Superfilm med base i den vesle bygda. Skyllingstad er også kjent som serieskaper, og i 2002 vant han Sproing-prisen for en serienovelle om pingvinen Børre. Det er serieskaperen Skyllingstad som nå stilles ut på Hemsen i Galleri F15 utenfor Moss. Utstillingen er åpen frem til 9. oktober.

14. august 2005 Les mer
"Elias"

Elias-premiere

Lørdag 20. august kl. 08:18 viser TV2 første episode av Filmkameratenes store 3D-satsning om redningsskøyta Elias. Animasjonsserien inngår i sendeflaten TV2 Junior, som vises hver lørdag på TV2. Det er så langt produsert 26 episoder om den lille redningsskøyta, og det foreligger planer om å utvikle serien til en langfilm.

11. august 2005 Les mer
evilqueen

Animasjon på 70mm

I Oslo feires filmens største format med egen 70mm-festival 17. - 31. august. Tradisjonen tro er det vår hjemlige animerte 70mm-klassiker, Året gjennom Børfjord, i regi av Morten Skallerud, som åpner festivalen. I år viser festivalen også Disneys Tornerose, som er den eneste helaftens animasjonsfilmen skutt på 70mm.

09. august 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.