NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

"Det levende slottet"

Miyazaki-konkurranse!

I samarbeid med Paramount Home Entertainment inviterer norskanimasjon.no til Miyazaki-konkurranse. Seks heldige vinnere får tilsendt DVD-utgaven av Miyazakis seneste film Det levende slottet.

26. mars 2006 Les mer
animotion_news

MTV Animotion

MTV og WESC inviterer unge nordiske kreative til animasjonskonkurranse. De beste bidragene blir vist på MTV, MTVE.COM og WETV (stream-TV på www.we.se). Tre vinnere blir belønnet med fine priser fra Apple, Adobe, Trapcode og WESC. Deadline er 5. april. (Denne blir etter all sannsynlighet forskjøvet med to uker.) Sjekk www.mtve.com/animotion for mer om konkurransen.

26. mars 2006 Les mer
undersokelse

Spørreundersøkelse

Filmforbundet har bedt Foreningen for animert film om å gjennomføre en enkel spørreundersøkelse om hva slags lønns- og arbeidsforhold folk i animasjonsbransjen har hatt i løpet av de siste tre årene. Undersøkelsen er en del av arbeidet med å få fastsatt egne honorarsatser for animatører i den nye avtalenmellom Filmforbundet og Produsentforeningen. Undersøkelsen vil bidra til å gjøre det lettere for Filmforbundet å føre forhandlinger på animasjonsbransjens vegne. Vi oppfordre dere til å lese videre og delta i undersøkelsen.

23. mars 2006 Les mer
gjokeredet

Minimalen & Kosmorama i Trondheim

I Trondheim starterMinimalen kortfilmfestival og Kosmorama - Trondheim Internasjonale Film Festival 24. mars. Minimalen holder det gående til 26. mars, mens Kosmorama holder på til 30. mars. Kosmorama kan skilte med verdenspremiere på Istid 2, mens Minimalen har et par animerte kortfilmer i konkurranseprogrammet.

23. mars 2006 Les mer
frognerkino_news

Vi jakter på nye norske animasjonsfilmer!

Foreningen for Animert Film inviterer til animasjonsdag med filmvisninger og seminarer på Frogner kino i Oslo 22. april. Vi ønsker å vise det siste av norske animerte kortfilmer og studentfilmer. Vi oppfordrer alle til å melde på filmene sine. Eneste kriteriet er at filmene er produsert etter 2003 - det er ingen konkurranse eller jury.

16. mars 2006 Les mer
handbok_news

Ny håndbok i animasjon

GAN Forlag AS lanserer i disse dager ut en ny Håndbok i animasjonsfilm. Boken er skrevet av Marit Bakken, Herbjørg Clifford og Thor Sivertsen, som alle har lang fartstid i animasjonsfaget. Boka har en praktisk tilnærming med gjennomgang av grunnprinsippene og de ulike animasjonsteknikkene. Boka er i salg fra GAN Forlag og i Filmbutikken.

15. mars 2006 Les mer
asylsoekere

Asylsøkere priset

Under den 36. utgaven av Tampere International Film Festival mottok Kaja Wright Polmar juryens Special mention for den animerte kortfilmen Asylsøkere. Festivalen er et av de viktigste utstillingsvinduene for kortfilm i Europa og den største i sitt slag i Nord-Europa. Les mer om prisvinnerne her.

14. mars 2006 Les mer
frijimmy_headshot

Jimmy på Blått lerret

Lørdag 18. mars er det duket for nytt Blått lerret på Parkteatret i Oslo. På programmet står Christopher Nielsen som straks lanserer den animerte langfilmen Slipp Jimmy fri. 21. april er det norgespremiere, men allerede førstkommende lørdag viser Nielsen klipp fra filmen og deler sine erfaringer fra produksjonen med publikum. RushPrint har mer.

14. mars 2006 Les mer
cars_logo_news

Ny Cars-trailer

Cars, eller Biler som den treffende nok blir hetende på norsk, er den første tittelen fra Pixar etter oppkjøpet fra Disney. Filmen har vært i produksjon siden lenge før ryktene om et oppkjøp begynte å sirkulere og lanseres som en Pixar-produksjon i Disney distribusjon i tråd med de tidligere utgivelsene i samarbeidet. Nå er en rykende fersk trailer lansert.

12. mars 2006 Les mer
canemaker_news

Oscar-utdelingen

For 78. gang har Hollywood delt ut Oscar-statuettene. I kategorien for beste animerte langfilm stakk Wallace & Gromit av med seieren. Dette er tredje gang de to kumpanene mottar det gyldne trofeet, men første gang i langfilmkategorien. Overraskelsen var større i kategorien for beste animerte kortfilm, hvor John Canemakers personlige film The Moon and the Son: An Imagined Conversation trakk det lengste strået. Oscars.com har mer.

06. mars 2006 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.