NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

AD_logo

Fredrikstad Animation Festival rekrutterer

Fredrikstad Animation Festival søker ny festivalleder for å gjennomføre festivalen i 2007. Ansettelsesperioden er seks måneder fra 1. juni til 31. desember med festivalavvikling 7.-11. november. Arbeidsstedet er gamlebyen i Fredrikstad. Mer info på nettsidene til Fredrikstad Animation Festival.

14. mars 2007 Les mer
Kortfilmfestivalen

Musikkpris i Grimstad

Kortfilmfestivalen oppretter i år en egen pris for beste norske musikkvideo. Prisen er på kr. 15 000,- gitt av IFPI, interesseorganisasjonen for norske fonogramprodusenter og FONO, interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper. En filmfaglig jury vil kåre en vinner i Grimstad under festivalen 14.-19. juni. Påmeldingsfristen for film i konkurranse er 15. mars. Les mer hos Kortfilmfestivalen.

06. mars 2007 Les mer
DanskeDikteren

Den danske dikteren på DVD

Norsk filminstitutt har lansert Den danske dikteren på DVD sammen med Torill Koves andre Oscar-nominerte film, Min bestemor strøk kongens skjorter. DVD-utgaven er i salg hos Filmbutikken i Filmenshus.

05. mars 2007 Les mer
"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Oscar til Torill Kove!

Torill Kove og Mikrofilm tok hjem nattens utdeling av Oscar for beste animerte kortfilm for Den danske dikteren! Kove var også nominert til Oscar for Min bestemor strøk kongens skjorter i 2000, men dette er første gang en norskprodusert film vinner i kategorien. Se hele vinnerlisten.

26. februar 2007 Les mer
FrameByFrame_intro

Frame by Frame #3

For tredje gang ønsker Foreningen for Animert Film velkommen til Frame by Frame på Frogner kino. Sett av lørdag 12. mai for en dag fullpakket av animasjonsfilm, foredrag og hyggelige mennesker som liker det animert. Arrangementet er tidlig i planleggingsfasen, men allerede nå er det klart at det blir gjester fra det store utland og et særlig fokus på motion graphics i samarbeid med Grafill Animasjon og Visuelt. Les mer.

23. februar 2007 Les mer
nrk_logo

NRK trenger animatører

NRK er i full gang med å produsere en animert TV-serie som har premiere til høsten. Programmet skal treffe unge voksne, og er et drøyt, morsomt og herlig absurd helanimert talkshow. Det skal i første omgang produseres 6 episoder á 24 minutter i digital cut-out-teknikk i programmet Anime Studio Pro. Den omfattende produksjonen gjør at NRK trenger animatører som kan gå inn i prosjektet for kortere og lengre perioder. Les mer.

21. februar 2007 Les mer
Elias og Kongeskipet

Skryt til Elias

Norges andre helaften 3d-dataanimerte langfilm, Elias og Kongeskipet har Norgespremiere kommende helg. De første anmeldelsene har kommet inn og så langt ser det meget positivt ut for produsentene i Filmkameratene. Dagsavisen gir filmen terningkast 5 med overskriften "Kongefilm for Elias" og mener det ligger an til publikumssuksess. Les hele anmeldelsen hos Dagsavisen.

19. februar 2007 Les mer
Bee Movie

Trailer nytt

Animasjon er big business i Hollywood og storstudioene lanserer animerte langfilmer på løpende bånd. Så langt ser ikke 2007 til å bli et like produktivt år som 2006, men allerede har vi en del storproduksjoner å se frem til. I det følgende finner du trailere til årets nye filmer.

18. februar 2007 Les mer
"Snill", regi: Astrid A. Aakra (2006)

En omgang kortfilm i Oslo

Oslo kinematografer lanserer konseptet 45 - en omgang kortfilm for å styrke interesse rundt kortfilm. Hver dag kl 18:00 vises et program bestående av norske kortfilmer i Klingenbergkjelleren. Premieren er fredag 2. februar med et program blant annet bestående av Torill Koves Oscar-nominerte animasjonsfilm Den danske dikteren, Astrid A. Akras Snill og Kaja W .Polmars Asylsøkere. Mer info hos Oslokino.no.

01. februar 2007 Les mer
frijimmy_odd

Vinnere! Slipp Jimmy fri

Fem vinnere er trukket ut i Slipp Jimmy fri-konkurransen. De heldige mottar DVD-utgaven av filmen takket være våre venner hos Nordisk Film.

28. januar 2007 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.