NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

Kaja_intro

Kaja og Bårds fond for gode formål

Kaja Wright Polmar og Bård Jemtland giftet seg 2. juni 2007. I stedet for tradisjonelle bryllupsgaver ønsket Kaja og Bård seg bidrag til å opprette et fond, som skal gi økonomisk støtte til prosjekter i tråd med deres egeninteresse for kultur og politikk. Kaja og Bård hadde en fantastisk bryllupsfeiring med venner og familie. Kaja døde bare to dager etter bryllupet, etter nesten seks års kamp mot kreften.

05. april 2008 Les mer
bloom_news

Bergensbasert MTV-vinner

Bergensbaserte Marieke Verbiesen (opprinnelig fra Holland) har vunnet MTV Blooms og onedotzeros kortfilmkonkurranse for unge talenter i kamp med mer enn 200 bidrag fra 30 land. Verbiesens animerte bidrag baserer seg på norrøn mytologi produsert i pixelbasert dataspillestetikk. Les mer om konkurransen og se alle vinnerne hos MTV Bloom.

30. mars 2008 Les mer
Elias og Kongeskipet

Sesongpremierer

Vårsesongen på TV er over oss og det betyr sesongpremierer på to animerte TV-serier. TV2 starter en ny sesong med Elias allerede påskeaften, mens NRK lanserer Halvseint 3. april.

22. mars 2008 Les mer
Peter&Wolf2_news

Animert påske

Høytid er også TV-tid for enkelte. For dem som har tilgang til TV i påsken, kan det også bli noen animerte høydepunkt. NRK varter opp med Oscar-vinneren Peter og ulven og på TV2 er Elias tilbake.

20. mars 2008 Les mer
halvseint_julespesial

Halvseint til Annecy

Forhåndsjuryene har gjort sitt for Annecy 2008. Eneste norske bidrag som har kommet igjennom nåløyet i år er NRK-produksjonen Halvseint som konkurerrer i TV-serie kategorien. Festivalen finner sted i Annecy, Frankrike 9.-14. juni 2008. Sjekk alle filmene som er tatt ut i konkurranse på nettsidene til festivalen.

20. mars 2008 Les mer
adherent_primo

Animerte Minimalen-vinnere

Minimalen kortfilmfestival har kåret sine vinnere og blant dem er flere animasjonsfilmer. Studentfilmen Adherent fikk pris i kategorien Beste fiksjon, mens Eldreomsorg 2058 var med kategorien Ett-minutts-film hvor den vant publikumsprisen. Sjekk alle vinnerne hos Minimalen.

03. mars 2008 Les mer
animationconversation_primo

Animation Conversation 02

Våre venner i Animation Conversation fortsetter å publisere sine samtaler rundt animasjon. Nå er den andre samtalen publisert og denne gangen handler det om skuespill i animasjon. Sjekk ut samtalen her.

29. februar 2008 Les mer
cartoon_digital_primo copy

Cartoon Masters Digital

Årlig arrangerer Cartoon seminarer rettet mot animasjonsbransjen - Cartoon Masters. Seminarene har tre fokusområder; Digital, Finance og Feature. 22.-24. april er det tid for Digital i spanske Murcia. På programmet står foredragsholdere fra de mest sentrale leverandørene av digitalt innhold i dagens animasjonsverden. Les mer hos Cartoon.

28. februar 2008 Les mer
peter&ulven_primo

Peter og ulven til Kosmorama

Oscar-belønnede Peter og ulven settes opp under Kosmorama i Trondheim søndag 2. mars. For første gang i Norge vises filmen slik den er tiltenkt med live orkestermusikk. Under visningen fremføres Prokofievs stykke av Studentersamfundets Symfoniorkester i Studentersamfundets Storsal. Kosmorama finner sted i Trondheim 28. februar-5. mars 2008.

27. februar 2008 Les mer
annecy08_primo

Reisestipend til Annecy og Cannes

Norsk filmutvikling (NFU) lyser i disse dager ut reisestipend til Annecy Int. Animated Film Festival and Market for profesjonelle i animasjon, samt til Cannes Film Festival for spillefilmprodusenter. Søknadsfrist for begge stipendene er 25. mars 2008. NFU har mer info.

27. februar 2008 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.