NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

DanskeDikteren

Norsk animasjon på Filmplaneten

Sesongpremieren av Filmplaneten på NRK3 fokuserer på det programmet kaller den nye gullalderen for norsk animasjon. Programmet sendes tirsdag 22. januar kl 20:45 med reprise 27. januar på NRK2. Les mer om programmet på NRK.no.

20. januar 2008 Les mer
visuelt08_news

Visuelt 08

Det nærmer seg påmelding for årets Visueltkonkurranse. I år fokuseres det ytterligere på animasjon og motion graphics ved å etablere konkurransekategorien Moving Image. Siste frist for å melde seg på og levere bidrag er 7. februar. Les mer hos Visuelt 08.

15. januar 2008 Les mer
Peter&Wolf2_news

Oscar shortlist 2008

I begynnelsen av desember fikk vi høre at den norske co-produksjonen Peter og Ulven har blitt shortlistet for Oscar i kategorien beste animerte kortfilm. I følge Cartoon Brew er det avslørt hvem som er med i Oscar-racet sammen med den norske filmen for å vinne i kategorien for beste animerte kortfilm. De fem nominerte offentliggjøres 22. januar og vinneren avgjøres under utdelingen 24. februar.

14. januar 2008 Les mer
kurt_logo

Animert nyttår

2008 er over oss og vi kan forvente en rekke animerte høydepunkter i løpet av året. På langfilmfronten knyttes det forventninger til Qvistens Kurt blir grusom, men også ustoppelige Pixar er klare med Wall-E.

05. januar 2008 Les mer
Notteliten

Nøtteliten får TV-premiere

Sandnes Mediaproduksjoner har nærmest spesialisert seg på filmatiseringer av Alf Prøysens viser. 1. januar har den animerte versjonen av Nøtteliten premiere på NRK1 barne-tv. Les mer om Prøysen-filmene på eventyrskogen.no.

21. desember 2007 Les mer
halvseint_julespesial

Halvseint julespesial

NRKs animasjonssatsing Halvseint er tilbake med en julespesial i anledning høytiden. Første visning blir onsdag 26. desember kl 21:30 på NRK3, med reprise på NRK1 dagen etter. NRK.no har mer.

19. desember 2007 Les mer
jul_shrek_news

Animert jul

Julehøytiden nærmer seg og som vanlig er kinoene og TV fulle av animasjon. To nye animerte langfilmer får norgespremiere andre juledag og en rekke animerte høydepunkt vises på TV.

15. desember 2007 Les mer
peter&wolf_news

Peter og Ulven shortlistet

Rushprint melder at den Storm co-produserte animerte kortfilmen Peter og Ulven er shortlistet til Oscar i kategorien for beste animerte kortfilm. 10 filmer blir shortlistet og fem nomineres. Offentliggjøringen av de nominerte skjer 22. januar og utdelingen av prisene skjer 24. februar. Rushprint har mer.

02. desember 2007 Les mer
nrk_super_logo

NRK Super er her

NRKs storsatsing for barn, NRK Super, ble lansert i dag - 1. desember. Kanalen retter seg mot barn og ungdom og inneholder, som seg hør og bør, en god del animasjon. Det er ingen norske animerte ny-produksjoner i forbindelse med lanseringen, men en rekke innkjøpte animasjonsserier. Les mer om kanalen her.

02. desember 2007 Les mer
DigitaleDager_news

Digitale Dager

Torsdag 6. desember arrangeres Digitale Dager i Stavanger med foredrag av bl.a. Torill Kove, Qvisten Animation og Funcom. Det hele sker på BI i Stavanger og er gratis.

01. desember 2007 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.