NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

DanskeDikteren

Klart for Amanda

De nominerte filmene til årets Amanda-utdeling er offentliggjort. Christopher Nielsens helaftens animasjonsfilm Slipp Jimmy fri er nominert som kandidat til årets kinofilm. Torill Koves animerte kortfilm Den danske dikteren er nominert i kategorien for beste kortfilm. Les hele listen over de nominerte her.

28. juni 2006 Les mer
film&scene

1 million til FILM + SCENEKUNST

Norsk filminstitutt og Norsk kulturråd lyser ut 1 million kroner til kunstneriske samarbeidsprosjekter der scenekunst og film kombineres til et helhetlig uttrykk. Prosjektmidlene skal gå til prosjekter for barn og unge som utforsker nye kunstuttrykk i skjæringspunktet mellom film og scenekunst. Søknadsfrist er 15. september 2006. Mer info hos Norsk kulturråd.

22. juni 2006 Les mer
"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Ny pris til Den danske dikteren

Torill Koves animerte kortfilm Den danske dikteren ble kåret til beste animerte kortfilm under Toronto Worldwide Short Film Festival. Filmen er en norsk-kanadisk co-produksjon mellom Mikrofilm og National Film Board of Canada.

21. juni 2006 Les mer
asylsoekere

Hederlig omtale til Asylsøkere i Grimstad

Den animerte kortfilmen Asylsøkere av Kaja Wright Polmar fikk hederlig omtale fra kortfilmjuryen og Dramatikerforbundet under prisutdelingen på årets Kortfilmfestival i Grimstad. Vinner av Grand Prix SF Norge i den internajonale konkurransen gikk til svenske Jonas Odells delvis animerte kortfilm Aldrig som första gången. Kortfilmfestivalen har mer.

19. juni 2006 Les mer
"Snill" (2006), regi: Astrid A. Aakra

Animert i Grimstad

Antallet rene, animerte kortfilmer er færre enn på flere år i konkurranseprogrammene under den 29. Kortfilmfestivalen i Grimstad 15. - 20. juni, men i sideprogrammene er det flere animerte godbiter å se. Festivalen byr på spesialprogrammer som tar for seg karrierene til den japanske animatøren Keiichi Tanaami og den amerikanske filmkunstneren John Whitney. Kortfilmfestivalen har mer.

13. juni 2006 Les mer
ratatouille_news

Ratatouille fra Pixar

Samme uke som Pixar og Disney slipper Biler løs på det amerikanske publikummet, kommer første smakebit fra deres neste prosjekt. Ratatouille har premiere i 2007, og regisseres av Pixar-trofaste Jan Pinkava og mannen bak De Utrolige, Brad Bird. Se klipp fra filmen her.

12. juni 2006 Les mer
kurt_news

Kurt får støtte

Nordisk Film mottar 9,3 mill. i tilskudd fra Norsk filmfond til å lage en 3D dataanimerte langfilmen Kurt blir grusom i samarbeid med Qvisten Animation. Filmen baserer seg på Erlend Loes barnebøker om trucksjåføren Kurt og Kim Hiorthøys tegninger er brukt som utgangspunkt for karakterdesignet. Les mer hos Norsk Filmfond.

07. juni 2006 Les mer
lokkebiff_news

Qvisten gjør REMA

Rasmus A. Sivertsen har regien på Qvisten Animations seneste reklamefilm for REMA 1000. Lokkebiff er første film i en serie om Pål og familien hans. Produksjonen er heldigital; selve filmen er gjort i 3D dataanimasjon, basert på 2D storyboards. Resultatet kan du se her. Making of kan du se her.

07. juni 2006 Les mer
frijimmy_odd

Jimmy på DVD

Slipp Jimmy fri gjør det bra på norske kinoer og den internasjonale lanseringen i Cannes ser ut til å bære frukter. Samtidig melder Release.no at Jimmy blir å finne på DVD til høsten og 13. september er satt som lanseringsdato for leiemarkedet, mens de som vil eie må vente til 20. september. Les mer på Release.no.

28. mai 2006 Les mer
Animedia festivalen

Animedia 06

Onsdag 24. mai inviterer Idéfagskolen i Tønsberg til én-dags arrangementet Animedia. Martin Andersson fra Filmkameratene er invitert til å snakke om produksjonen av TV2-serien Elias. I tillegg blir det visninger av bidragene til konkurransen Animedia Illusions, og dagen kulminerer med kåring av konkurransevinnerne. Les mer hos Animedia.

22. mai 2006 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.