NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Kurt får støtte

kurt_news

Nordisk Film mottar 9,3 mill. i tilskudd fra Norsk filmfond til å lage en 3D dataanimerte langfilmen Kurt blir grusom i samarbeid med Qvisten Animation. Filmen baserer seg på Erlend Loes barnebøker om trucksjåføren Kurt og Kim Hiorthøys tegninger er brukt som utgangspunkt for karakterdesignet. Les mer hos Norsk Filmfond.

Kurt blir grusom regisseres av Rasmus Sivertsen hos Qvisten Animation. Han var hovedanimatør på Solan, Ludvig og Gurin med reverompa (1998), co-regissør på Kaptein Sabeltann (2003), og har hatt regi på diverse tv-serier og en rekke reklamefilmer.

Manuset til filmen er skrevet av Karsten Fullu og Per Schreiner, manusforfatter av Den brysomme mannen. Karsten Fullu har bakgrunn som tekstforfatter for flere av våre mest populære komikere. Han har også skrevet noen av manusene til den animerte tv-serien KuToppen. I tillegg har Erlend Loe og Rasmus Sivertsen vært inne på manussiden.

Filmen har et totalbudsjett på 19 millioner kroner og har antatt premiere høsten 2008.

Kurt blir grusom
Produksjonsselskap: Nordisk Film AS
Samproduksjonsselskap: Qvisten Animation AS
Produsent: Cornelia Boysen
Samprodusent: Ove Heiborg
Regissør: Rasmus Sivertsen
Manuskript: Karsten Fullu og Per Schreiner
Opptaks-/visningsformat: Animasjon
Opptaksperiode: 20.03.06 - 11.05.08
Distribusjon: Colombia Tristar Nordisk Film AS
Antatt premiere: Høsten 2008
Totalbudsjett: NOK 19 000 000
Tilskudd fra Norsk filmfond: NOK 9 300 000

 

kurt_16-9

 

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.