NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

plymptonkanye

Plympton gjør West

Cartoon Brew melder at den uavhengige amerikanske, frihåndsanimatøren Bill Plympton har levert animerte sekvenser til Kanye Wests seneste musikkvideo Heard 'Em Say. Plympton har gjort seg bemerket med en rekke prisbelønte animerte kortfilmer, som har nærmest gitt ham legendestatus innen animasjonsmiljøet. Arbeidet for West byr likevel på en meget bredere eksponering for Plymptons karakteristiske animasjoner, enn det hans egne produksjoner gir. Se West introdusere videoen her (krever Windows Media Player).

27. november 2005 Les mer
Hoodwinked

Oscar-tips for beste animerte langfilm

Oscar-statuetten henger høyt, og det er knyttet store forventninger til utdelingen 5. mars 2006. Allerede nå er ti animerte langfilmer "shortlistet" i kategorien for beste animerte langfilm. Hvilke tre filmer som ender opp som nominerte avgjøres i januar 2006. Variety.com har mer info.

24. november 2005 Les mer
"Ryan", regi: Chris Landreth

Ryan Larkin på Oslo Int. Film Festival

Kanadiske Chris Landreth vant Oscar for beste animerte kortfilm med Ryan i 2005, basert på og inspirert av landsmannen og animatøren Ryan Larkin. Etter suksessen med Ryan har Larkin vært gjenstand for fornyet interesse i film- og animasjonsmiljøet. Oslo Internasjonale Film Festival hedrer mannen og hans kunstneriske virke med et eget program som vises på Filmens hus 20., 22. og 23. november. Sjekk festivalens nettsider for mer info.

16. november 2005 Les mer
MindGame

Animasjon på Oslo Int. Filmfestival

Oslo Internasjonale Filmfestival arrangeres fra 17. til 27. november med visninger på flere arenaer i Oslo. Festivalen viser i år to animerte langfilmer som ikke er å finne under normal kinodistribusjon i Norge. Festivalen har booket inn den ungarske hiphopanimasjonen Nyócker! ( The District!) og det japanske psykedeliaeventyret Mind Game. Du finner mer info på nettsidene til festivalen.

08. november 2005 Les mer
AD_logo

Nytt fra Fredrikstad Animation Festival

4. og 5. november arrangerer Fredrikstad Animation Festival konferansen Animation Festivals of the North på Fredrikstad kino. Sammen med den lukkede konferansen arrangeres det også åpne filmvisninger med animerte høydepunkt fra syv nordiske og baltiske animasjonsfestivaler, samt den animerte langfilmen Nyócker. I forbindelse med konferansen har styret for Fredrikstad Animation Festival sendt ut en pressemelding som forklarer alvoret i festivalens haltende økonomiske situasjon, som vi hermed videreformidler.

31. oktober 2005 Les mer
onedotzero9_medium

Onedotzero på Cinemateket

Det er Grafill Animasjon som inviterer til animert påfyll 14. og 15. november, og har invitert britiske onedotzero til Cinemateket i Oslo for å presentere seks programmer med det siste innen digital og eksperimentell animasjon. Du finner mer informasjon på nettsidene til onedotzero.

29. oktober 2005 Les mer
"Slipp Jimmy fri" (logo)

Jimmy på nett

Christopher Nielsens mye omtale animerte langfilm Slipp Jimmy fri> har en broket forhistorie, men nå nærmer premieredatoen seg, og skal vi tro kilder nær produksjonen, så er endelig siste hånd lagt på animasjonen. Nå er det renderingen som skal på plass før kinopublikummet kan nyte resultatet av den strabasiøse ferden. Nå har filmen har fått nye nettsider som gir full oversikt over produksjonenes ulike faser og utfordringer.

26. oktober 2005 Les mer
Caprino_Karius&Baktus_news

Caprino på utstilling

Karius og Baktus feirer 50 år på film i år og Flåklypa Grand Prix har bergtatt publikum i 30 år! Disse og de øvrige produksjonene til Ivo Caprino feires når Norsk filminstitutt åpner en ny utstilling med dukker og gjenstander fra en rekke Caprino-filmer. Den høytidlige åpningen finner sted fredag 4. november kl. 18 i Filmens hus, Dronningensgate 16 i Oslo. Se link for mer info om Filmmuseet i Filmens hus.

25. oktober 2005 Les mer
"Flaklypa Grand Prix", regi: Ivo Caprino (1975)

Flåklypa fremdeles best

Det var i anledning 100-års markeringen av unionsoppløsningen at BIFF kåret de beste norske filmene gjennom 100 år. Når stemmene fra publikum var talt opp var det ikke overraskende at Flåklypa Grand Prix scoret best. Norges første animerte langfilm har toppet de fleste liknende kåringer de senere årene. Filmkritikerne, derimot, valgte seg Arne Skauens krigsepos Ni liv som sin favoritt. Les mer om kåringen hos BIFF.

24. oktober 2005 Les mer
AD_logo

Flere Animerte Dager

Det har vært stille fra Fredrikstad Animation Festival etter fjorårets 10-års jubileum, men nå inviteres den nordiske og baltiske festivalbransjen til Fredrikstad for å diskutere festivalenes fremtid her oppe i nord. Arrangementet går under tittelen Animation Festivals of the North og samler festivalarrangører fra Norden og Baltikum. Alle arrangørene er dessuten invitert til å vise filmer fra sine respektive festivaler, så det blir noe for de animasjonshungrige også 4. og 5. november.

21. oktober 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.