NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Den danske dikteren premiereklar

Den danske dikteren er endelig klar til å møte publikum, og premieren på Torill Koves kortfilm blir under Berlinfestivalens Kinderfilmfest 9.-19. februar. Filmen er produsert av Lise Fearnley (Mikrofilm) i samarbeid med National Film Board of Canada. Liv Ullmann har filmens fortellerstemme. Les mer hos NFI.

10. januar 2006 Les mer
TIFF_SkyKingdom

Sør-afrikansk animasjon til Tromsø

17.-22. januar er det tid for Tromsø internasjonale filmfestival og en knapp uke fyllt av smale filmer for et bredt publikum. Det er ikke mange animasjonsfilmer å spore på programmet, men i spesialprogrammet med film fra Sør-Afrika dukker det opp ett unntak i form av søppelanimasjonen The Legend Of The Sky Kingdom (Zimbabwe, 2003) regissert av Roger Hawkins. Se programmet her.

04. januar 2006 Les mer
"Madagascar"

Animasjon på topp i 2005

Det er på tide å oppsummere året som har gått, og på kinofronten har animasjonen sått godt fra seg i 2005. Intet mindre enn 744 000 nordmenn har løst inn billett for å se Tim Burtons Charlie og sjokoladefabrikken. Rett bak halser seneste utgaven av Harry Potter med 590 000, mens DreamWorks-animasjonen Madagascar ble sett av 564 000 besøkende. Også kjendisstemmene i Stor ståhai var populære, og slo faktisk den tredje episoden av Star Wars med sine 323 000 solgte billetter. Aftenposten har mer.

04. januar 2006 Les mer
Free_Jimmy

God jul og godt nytt år!

Det er på tide å pakke sammen 2005, og se fremover mot ett nytt år spekket med animasjon. Og best av alt: Endelig slippes Jimmy fri! Les videre for å få en oversikt over hva kinoåret bringer på animasjonsfronten i 2006.

19. desember 2005 Les mer
barnestreker_news

Barnestreker fra NFI

Norsk filminstitutt gir ut DVDen Norske barnestreker med 15 norske korte animasjonsfilmer. Filmene er fra perioden 1987 til 2004 og representerer ulike animasjonsteknikker. Flere av filmene er basert på norske barnebøker, og har vunnet priser på filmfestivaler verden over. Utgivelsen vil i være tilsalgs i Norsk filminstitutts filmbutikk i Filmens Hus i Oslo og på nett fra 3. desember.

06. desember 2005 Les mer
plymptonkanye

Plympton gjør West

Cartoon Brew melder at den uavhengige amerikanske, frihåndsanimatøren Bill Plympton har levert animerte sekvenser til Kanye Wests seneste musikkvideo Heard 'Em Say. Plympton har gjort seg bemerket med en rekke prisbelønte animerte kortfilmer, som har nærmest gitt ham legendestatus innen animasjonsmiljøet. Arbeidet for West byr likevel på en meget bredere eksponering for Plymptons karakteristiske animasjoner, enn det hans egne produksjoner gir. Se West introdusere videoen her (krever Windows Media Player).

27. november 2005 Les mer
Hoodwinked

Oscar-tips for beste animerte langfilm

Oscar-statuetten henger høyt, og det er knyttet store forventninger til utdelingen 5. mars 2006. Allerede nå er ti animerte langfilmer "shortlistet" i kategorien for beste animerte langfilm. Hvilke tre filmer som ender opp som nominerte avgjøres i januar 2006. Variety.com har mer info.

24. november 2005 Les mer
"Ryan", regi: Chris Landreth

Ryan Larkin på Oslo Int. Film Festival

Kanadiske Chris Landreth vant Oscar for beste animerte kortfilm med Ryan i 2005, basert på og inspirert av landsmannen og animatøren Ryan Larkin. Etter suksessen med Ryan har Larkin vært gjenstand for fornyet interesse i film- og animasjonsmiljøet. Oslo Internasjonale Film Festival hedrer mannen og hans kunstneriske virke med et eget program som vises på Filmens hus 20., 22. og 23. november. Sjekk festivalens nettsider for mer info.

16. november 2005 Les mer
MindGame

Animasjon på Oslo Int. Filmfestival

Oslo Internasjonale Filmfestival arrangeres fra 17. til 27. november med visninger på flere arenaer i Oslo. Festivalen viser i år to animerte langfilmer som ikke er å finne under normal kinodistribusjon i Norge. Festivalen har booket inn den ungarske hiphopanimasjonen Nyócker! ( The District!) og det japanske psykedeliaeventyret Mind Game. Du finner mer info på nettsidene til festivalen.

08. november 2005 Les mer
AD_logo

Nytt fra Fredrikstad Animation Festival

4. og 5. november arrangerer Fredrikstad Animation Festival konferansen Animation Festivals of the North på Fredrikstad kino. Sammen med den lukkede konferansen arrangeres det også åpne filmvisninger med animerte høydepunkt fra syv nordiske og baltiske animasjonsfestivaler, samt den animerte langfilmen Nyócker. I forbindelse med konferansen har styret for Fredrikstad Animation Festival sendt ut en pressemelding som forklarer alvoret i festivalens haltende økonomiske situasjon, som vi hermed videreformidler.

31. oktober 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.