NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

«The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello»

Annecy-vinnerne

Australske Anthony Lucas stakk av med hovedprisen for The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello på årets animasjonsfestival i Annecy. Andre filmer som ble hedret var den tyske Fliegenpflicht Für Quadrat Köpfe av Stephan-Flint Müller, som både fikk publikumsprisen og juryens «Special distinction». Gaëlle Denis' City Paradise fikk juryens spesialpris, mens den ungarske filmen Nyócker! vant i kategorien for langfilm. Se link til festivalens nettsider for den komplette listen over vinnere.

11. juni 2005 Les mer
Annecy-logo 2005

Annecy-blog

Annecy er animasjonsbransjens mekka - hvert år valfarter alt som kryper og går innen internasjonal animasjon til den lille franske byen ved alpene.

08. juni 2005 Les mer
Norsk Filmfond

Produsentstøtte fra Filmfondet

Styret i Norsk filmfond har vedtatt å videreføre produsentstøtten i form av en pakkefinansiering for utvikling av langfilm. Fire tilskuddspakker på inntil 750 000 kroner for utvikling av minimum fem prosjekter lyses ut med søknadsfrist 1. september 2005. Målet er å styrke dynamikken i utviklingsarbeidet og la enkelte produksjonsmiljøer selv få velge hvilke prosjekter tilskuddsmidlene skal gå til. Søknadene trenger derfor ikke omfatte prosjektbeskrivelser. Mer info på Filmfondets nettsider.

03. juni 2005 Les mer
"Madagascar"

DreamWorks utfordrer Pixar

Wired bringer videre en reportasje om DreamWorks' evige kamp om animasjontronen med erkerival Pixar. Øyensynlig har Jeffrey Katzenberg og DreamWorks gitt opp å slå John Lasseter og Pixar på kvalitet, og satser nå tungt på kvantitet. To animerte langfilmer per år er Katzenbergs halsbrekkende plan de kommende årene.

03. juni 2005 Les mer
RSS-logo

RSS-foring

Norskanimasjon.no tilbyr nå leserne å motta oppdaterte animasjonsnyheter rett til din datamaskin. Gjennom en RSS-leser får du tilgang til nyheter og annet stoff som publiseres så fort det er tilgjengelig på nettsiden.

03. juni 2005 Les mer
The Art of the Incredibles

Pixar på MoMA

Cartoon Brew melder at Museum of Modern Art (MoMA) i New York skal vise en retrospektiv utstilling av arbeidene til Pixar Animation Studios. Utstillingen markerer 20-års jubileet til studioet, og vises fra 14. desember 2005 til 6. februar 2006. Utstillingen kurateres av Steven Higgins og Ron Magliozzi fra MoMA.

02. juni 2005 Les mer
Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta

Mikrofilm går realfilm

Mikrofilm produserer Dag Johan Haugeruds langfilmdebut Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta, som settes opp på utvalgte kinoer 10. juni. Haugerud har selv manus og regi på filmen, som beskrives som en tragikomedie om papirbretting og markedsliberalismens forbannelse. Mikrofilm ved Lise Fearnley er produsent i samarbeid med Yngve Sæther fra Motlys. Arthaus distribuerer filmen.

01. juni 2005 Les mer
«Grr»

Mer animert reklame

Propaganda melder at forståsegpåere i reklamebransjen tror Norge vil følge etter USA og Storbritannia i trenden om at animasjon tar over stadig større andeler av reklamemarkedet. En av begrunnelsene for påstanden er at Hondas seneste animerte kampanje stakk av med hovedprisen under reklamebransjens Clio-utdeling nylig. Se vinnerfilmen Grrr her.

31. mai 2005 Les mer
«My Neighbor Totoro»

Animé på MoMA

Animation Talk melder at Museum of Modern Art i New York stiller ut arbeider av animélegendene Hayao Miyazaki og Isao Takahata på en utstilling som åpner 3. juni. Under tittelen Hayao Miyazaki and Isao Takahata: Masters of Animation exhibition skal en rekke av arbeidene deres presenteres.

31. mai 2005 Les mer
nfu_logo

VIP Pjotr

Norsk filmutviklings støtteordning - Vekst i prosjekt (VIP) - for 2005 er tildelt dokumentarfilmskaper Margreth Olin og animasjonsfilmskaper Pjotr Sapegin. VIP har som mål å skape gode utviklingsmuligheter for utvalgte talenter. Støtten er på inntil 200.000 kroner over et tidsrom på inntil 10 måneder. Du finner mer info på nettsidene til Norsk filmutvikling.

29. mai 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.