NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

Valiant_news

God sommer

Sommeren er over oss, men allerede om en måned starter høstens animasjonsrace på norske kinoer. Her er noe av det vi har å glede oss til.
12.08.05: Valiant
02.09.05: Madagascar
07.10.05: Det levende slottet
14.10.05: Wallace og Gromit og varulvkaninens forbannelse
28.10.05: Tim Burton's Corpse Bride

07. juli 2005
«Substitute»

Qvisten animerer D.D.E. og El Caco

Qvisten Animation har levert en rekke animerte musikkvideoer gjennom deres 10-årige eksistens. Nå føyer D.D.E. og El Caco seg inn i rekken med videoene til singlene «Lykka kjem itj rekan på ei fjøl» og «Substitute». Begge filene er relativt tunge så smør deg med litt tålmodighet hvis linjen er treg.

07. juli 2005 Les mer
"Flaklypa Grand Prix", regi: Ivo Caprino (1975)

Flåklypa 30 år

Det har gått 30 år siden Ivo Caprino og hans gode hjelpere lanserte Flåklypa Grand Prix til enorm suksess. SF Norge markerer jubileet med å relansere filmen på kino 2. september.

06. juli 2005 Les mer
«Blå himlen blues», regi: Helene Magnhild Kjeldsen

Blå Himlen Blues vant kritikerne

Kortfilmfestivalen i Grimstad er over for denne gang, og juryene har sagt sitt. Helene Kjeldsen fikk filmkritikerprisen for hennes delvis animerte kortfilm Blå Himlen Blues. Juryen bestod av Kjartan Leer-Salvesen, Mikael Godø og Trude Lykke. Sjekk alle vinnerne på Kortfilmfestivalens nettsider.

21. juni 2005 Les mer
«Open Season»

Sony går Open Season

Animation Talk melder at Sony Pictures Animation har startet produksjon av deres første helaftens CGI-produksjon. Open Season skal etter planen møte det amerikanske publikummet 29. september 2006. En liten smakebit fra filmen er publisert på apple.com/trailers.

17. juni 2005 Les mer
Eksjø Animation Festival 2005

Eksjö Animation Festival

Eksjö Animation Festival arrangeres for andre gang fra 29. september til 1. oktober 2005. På årets program står bl.a. nordisk animasjon og animerte musikkvideoer, i tillegg til konkurransen for studentfilmer fra de nordiske landene. Påmeldingsfrist for å delta i konkurransen er 1. juli. Du finner mer info på festivalens nettsider.

16. juni 2005 Les mer
«Tveka aldrig»

Kort animasjon på SVT

Sveriges Television har premiere på en rekke svenske kortfilmer utover sommeren. Blandt de animerte bidragen er Jonas Odells Släkt och vänner, Johan Hagelbäcks Tveka aldrig og Anna Erlandssons guldbaggevinner Glenn the great runner. Se bl.a. Hagelbäcks bidrag på www.svt.se/mini.

15. juni 2005 Les mer
"Elias"

Elias blir langfilm

Norsk Filmfond har bevilget 7,5 millioner i tilskudd til å utvikle langfilmen Elias og kongeskipet basert på Redningsselskapets maskot, den vesle redningsskøyta Elias. Totalbudsjett for det CGI-animerte prosjektet er 15 millioner, og filmen skal produseres av Filmkameratene med Espen Fyksen på regi.

14. juni 2005 Les mer
Qvisten Animation

Qvisten 10 år

Det har blitt 10 år siden gutta på Qvisten Animation kokte kuhoder for å få hjula til å gå rundt. Nå er Qvisten en av hovedstadens stødigste leverandører av animerte reklamefilmer, kortfilm og TV-serier. Måtte det bli 10 nye år!

13. juni 2005 Les mer
Howl's Moving Castle

Howl til Norge

Hayao Miyazakis seneste verk Hauru no Ugoku Shiro ( Howl's Moving Castle) møter det norske kinopublikummet 7. oktober. Filmen har fått den uengasjerende tittelen Det levende slottet på norsk. En rekke nye klipp fra filmen og en featurette er å finne på nett takket være Animation Insider.

13. juni 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.