NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

asylsoekere

Asylsøkere til Film fra Sør

Kaja Wright Polmars seneste animerte kortfilm Asylsøkere vises som en del av seminaret «FESTUNG EUROPA - Norsk asylpolitikk» torsdag 13. oktober kl 17 på Cinemateket i Filmens hus, Dronningensgate 16 i Oslo. Seminaret arrangeres av Film fra Sør i samarbeid med Arthaus. Mer info finner du på nettsidene til Film fra Sør.

11. oktober 2005 Les mer
wallacefire

Brann hos Aardman

Aardman Animations seneste langfilm Wallace og Gromit og varulvkaninens forbannelse solgte billetter for mer enn 16 millioner dollar første helgen på amerikanske kinoer, og tok dermed førsteplassen på salgslistene. Mandagen ble likevel blå for Aardman da det kom nyheter om brann i et av deres lagerlokaler i Bristol. De første rapportene tyder på at mye av originalmaterialet fra de tidlige Wallace og Gromit-produksjonene er tapt sammen med storyboards og annet arkivmateriale. BBC har mer info.

10. oktober 2005 Les mer
6.200

Animasjon under BIFF

Den sjette utgaven av Bergen internasjonale filmfestival åpner 20. oktober. Årets program nærmer seg ferdigstilling, og så langt er det to norske animerte kortfilmer å finne i kortfilmkonkurransen under festivalen. Kaja Wright Polmar står bak Asylsøkere, mens Cathinka Tanberg har regien på den underfundig titulerte Mannen som til stadighet slår meg i hodet med en paraply. Finn ut mer om programmet på festivalens nettsider.

04. oktober 2005 Les mer
Invitasjon_dks2

Film i Den kulturelle skolesekken

Tirsdag 4. oktober fra kl 14:30 kan den norske filmbransjen møte representanter fra Den kulturelle skolesekken for å lære mer om hvilke prosjekter man kan søke støtte til og dele erfaringer med formidling av film til skoleverket. Lær mer på nettsidene til Norsk filminstitutt.

29. september 2005 Les mer
disney_destino

Dans, animasjon, drømmer

Dans for kamera arrangeres som en del av Ultima-festivalen i Oslo. Filmprogrammet vises på Cinemateket i Filmens hus 29. september - 6. oktober 2005. Programmet onsdag 5. oktober kl 21 er dedikert til animasjon under tittelen Dans, animasjon, drømmer, hvor en håndfull animerte filmer innen ulike teknikker viser nærhet til dansens koreografi og musikkens rytme. Blant høydepunktene er Salvador Dalís bebudede samarbeid med Walt Disney på kortfilmen Destino. Sjekk nettsidene til Dans for kamera for mer info.

27. september 2005 Les mer
"Mt. Head", regi: Koji Yamamura

Japansk animasjon på Nordisk panorama

Den omreisende festivalen Nordisk panorama lander i Bergen 23. - 28. september. I år har festivalen invitert festivaldirektøren fra Hiroshima International Animation Festival, Sayoko Kinoshita, til å sette sammen et program som viser dagens tendenser i japansk animasjon. Resulatet er et program som viser kortfilmer fra unge filmskapere. Les mer om programmet her.

20. september 2005 Les mer
"Tim Burton's Corpse Bride"

Tim Burton's Corpse Bride nærmer seg

Tim Burton er en av filmhøstens heteste navn, aktuell med både Charlie og sjokoladefabrikken og animasjonsfilmen Tim Burton's Corpse Bride. Sistnevnte er Burtons første animasjonsprosjekt på film siden Et førjulsmareritt (1993), og nå er en ny snikktitt fra filmen tilgjengelig på nettet. Klikk her og manøvrer deg frem til klippet.

16. september 2005 Les mer
"Yellow Submarine"

Blue Meanies til Volda

16. og 17. september kommer John Coates (produsent) og Bob Balser (animasjonsregissør) på Beatles-tegnefilmen Yellow Submarine (1968) til Volda. I Volda skal de møte studenter og lokalt publikum. I tillegg skal vi vise en rekke animerte studentproduksjoner på det nye studenthuset Rokken. Finn mer info her.

13. september 2005 Les mer
FFAF1

Honorarmøte for animatører

Animatører har aldri hatt egne honorarsatser i overenskomsten med Filmforbundet og Produsentforeningen. Dette på tross av at animatørenes arbeidssituasjon ofte er annerledes enn for andre filmarbeidere. 29. september kl 18 inviterer FFAF til honorarmøte for animatører i lokalene til Filmforbundet i Filmenshus, Dronningensgate 16 i Oslo.

13. september 2005 Les mer
"Det levende slottet"

Miyazaki åpner Film fra Sør

6. oktober åpner den 15. utgaven av festivalen Film fra Sør i Oslo med Hayao Miyazakis seneste storfilm Det levende slottet. Filmen har forøvrig ordinær kinopremiere i Norge 7. oktober.

01. september 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.