NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

onedotzero9_medium

Onedotzero på Cinemateket

Det er Grafill Animasjon som inviterer til animert påfyll 14. og 15. november, og har invitert britiske onedotzero til Cinemateket i Oslo for å presentere seks programmer med det siste innen digital og eksperimentell animasjon. Du finner mer informasjon på nettsidene til onedotzero.

29. oktober 2005 Les mer
"Slipp Jimmy fri" (logo)

Jimmy på nett

Christopher Nielsens mye omtale animerte langfilm Slipp Jimmy fri> har en broket forhistorie, men nå nærmer premieredatoen seg, og skal vi tro kilder nær produksjonen, så er endelig siste hånd lagt på animasjonen. Nå er det renderingen som skal på plass før kinopublikummet kan nyte resultatet av den strabasiøse ferden. Nå har filmen har fått nye nettsider som gir full oversikt over produksjonenes ulike faser og utfordringer.

26. oktober 2005 Les mer
Caprino_Karius&Baktus_news

Caprino på utstilling

Karius og Baktus feirer 50 år på film i år og Flåklypa Grand Prix har bergtatt publikum i 30 år! Disse og de øvrige produksjonene til Ivo Caprino feires når Norsk filminstitutt åpner en ny utstilling med dukker og gjenstander fra en rekke Caprino-filmer. Den høytidlige åpningen finner sted fredag 4. november kl. 18 i Filmens hus, Dronningensgate 16 i Oslo. Se link for mer info om Filmmuseet i Filmens hus.

25. oktober 2005 Les mer
"Flaklypa Grand Prix", regi: Ivo Caprino (1975)

Flåklypa fremdeles best

Det var i anledning 100-års markeringen av unionsoppløsningen at BIFF kåret de beste norske filmene gjennom 100 år. Når stemmene fra publikum var talt opp var det ikke overraskende at Flåklypa Grand Prix scoret best. Norges første animerte langfilm har toppet de fleste liknende kåringer de senere årene. Filmkritikerne, derimot, valgte seg Arne Skauens krigsepos Ni liv som sin favoritt. Les mer om kåringen hos BIFF.

24. oktober 2005 Les mer
AD_logo

Flere Animerte Dager

Det har vært stille fra Fredrikstad Animation Festival etter fjorårets 10-års jubileum, men nå inviteres den nordiske og baltiske festivalbransjen til Fredrikstad for å diskutere festivalenes fremtid her oppe i nord. Arrangementet går under tittelen Animation Festivals of the North og samler festivalarrangører fra Norden og Baltikum. Alle arrangørene er dessuten invitert til å vise filmer fra sine respektive festivaler, så det blir noe for de animasjonshungrige også 4. og 5. november.

21. oktober 2005 Les mer
asylsoekere

Asylsøkere til Film fra Sør

Kaja Wright Polmars seneste animerte kortfilm Asylsøkere vises som en del av seminaret «FESTUNG EUROPA - Norsk asylpolitikk» torsdag 13. oktober kl 17 på Cinemateket i Filmens hus, Dronningensgate 16 i Oslo. Seminaret arrangeres av Film fra Sør i samarbeid med Arthaus. Mer info finner du på nettsidene til Film fra Sør.

11. oktober 2005 Les mer
wallacefire

Brann hos Aardman

Aardman Animations seneste langfilm Wallace og Gromit og varulvkaninens forbannelse solgte billetter for mer enn 16 millioner dollar første helgen på amerikanske kinoer, og tok dermed førsteplassen på salgslistene. Mandagen ble likevel blå for Aardman da det kom nyheter om brann i et av deres lagerlokaler i Bristol. De første rapportene tyder på at mye av originalmaterialet fra de tidlige Wallace og Gromit-produksjonene er tapt sammen med storyboards og annet arkivmateriale. BBC har mer info.

10. oktober 2005 Les mer
6.200

Animasjon under BIFF

Den sjette utgaven av Bergen internasjonale filmfestival åpner 20. oktober. Årets program nærmer seg ferdigstilling, og så langt er det to norske animerte kortfilmer å finne i kortfilmkonkurransen under festivalen. Kaja Wright Polmar står bak Asylsøkere, mens Cathinka Tanberg har regien på den underfundig titulerte Mannen som til stadighet slår meg i hodet med en paraply. Finn ut mer om programmet på festivalens nettsider.

04. oktober 2005 Les mer
Invitasjon_dks2

Film i Den kulturelle skolesekken

Tirsdag 4. oktober fra kl 14:30 kan den norske filmbransjen møte representanter fra Den kulturelle skolesekken for å lære mer om hvilke prosjekter man kan søke støtte til og dele erfaringer med formidling av film til skoleverket. Lær mer på nettsidene til Norsk filminstitutt.

29. september 2005 Les mer
disney_destino

Dans, animasjon, drømmer

Dans for kamera arrangeres som en del av Ultima-festivalen i Oslo. Filmprogrammet vises på Cinemateket i Filmens hus 29. september - 6. oktober 2005. Programmet onsdag 5. oktober kl 21 er dedikert til animasjon under tittelen Dans, animasjon, drømmer, hvor en håndfull animerte filmer innen ulike teknikker viser nærhet til dansens koreografi og musikkens rytme. Blant høydepunktene er Salvador Dalís bebudede samarbeid med Walt Disney på kortfilmen Destino. Sjekk nettsidene til Dans for kamera for mer info.

27. september 2005 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.