NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

Ludvig, Reodor og Solan

Caprino beskjæres

VGnett griper tak i en sak fra videobransjebladet Release omkring de kommende DVD-utgivelsene av klassiske Caprino-filmer. Release gjør oppmerksom på at distributør SF Norge og Caprino Studios ved Remo Caprino vil gi ut filmene i det rådende 16:9 formatet, mens filmene opprinnelig ble produsert i bildeformatet 4:3. Dette betyr at bildet på DVD-utgivelsene vil bli kuttet både oppe og nede. Les saken her.

27. mai 2005 Les mer
«Pinocchio» (1940) © Disney

Times Top 100

Time Magazine har satt opp en liste over de 100 beste filmene gjennom alle tider. En håndfull animerte titler figurerer på den urangerte listen, bl.a. Disney-klassikeren Pinocchio (1940) og den moderne klassikeren Oppdrag Nemo (2003). Hele listen kan leses her.

27. mai 2005 Les mer
NRK Barne-TV logo: Inni Karine Melbye

Programforslag i magen?

Produsentforeningen melder at NRKs Barne- og ungdomsavdeling jakter på gode programforslag til målgruppen 3-8 år og 10-14 år. Programforslaget må kunne produseres i 2006 eller 2007. Innmelding av programforslag må skje via et produksjonsselskap utenfor NRK. Du finner mer informasjon på NRKs nettsider for eksterne produksjoner, samt egen nyhetssak hos Produsentforeningen.

24. mai 2005
Gorillaz

Gorillaz på gata

Animasjonsbandet Gorillaz slipper sitt nye album, Demon Days, i dag. Som vanlig akkompagneres singelutgivelsene av animerte musikkvideoer signert Jamie Hewlett. Sjekk Hewletts arbeid på singelen Feel Good, Inc..

23. mai 2005
«Kebbevenner»

Kebbelivet stilles ut i Oslo

Mette K. Hellenes stiller ut nye rapporter fra kebbelivet på Tegnerforbundet i Oslo. Hellenes presenterer sin nye bok Ett år med tjukken og animasjonsfilmen Slut dina ögon på utstillingen som åpner 21. mai.

20. mai 2005
«Tim Burton's Corpse Bride»

Aardman og Burton på kino i oktober

Like greit å merke av 28. oktober 2005 i kalenderen. Det later til å bli tidenes premierehelg for stop-motion animasjonsentusiaster, med premiere på Aardmans seneste plastelina-eventyr; Wallace og Gromit og varulvkaninens forbannelse, og Tim Burton's Corpse Bride i regi av Burton og Mike Johnson. Sjekk også iFilms Making of Wallace & Gromit.

20. mai 2005
"Terkel i knibe"

Terkel i knipe

Den danske animasjonssuksessen Terkel i knipe får ordinær kinopremiere i Norge 8. juli. De ivrigste kan se førpremieren allerede 3. juni under 100-årsmarkeringens Kulturnatt Oslo.

20. mai 2005
Aardman Animations

Dreamworks annonserer nye Aardman-filmer

Mysan.de rapporterer at Dreamworks har annonsert nye animerte langfilmprosjekter i samarbeid med britiske Aardman Animations. I løpet av høsten forventes Wallace & Gromit - The Curse of the Were-Rabbit produsert i kjent plastelinastil. I 2006 kommer det et CGI-prosjekt fra Aardman under tittelen Flushed Away med rotter i hovedrollen. Dessuten er det bekreftet at John Cleese er en av manusforfatterne på prosjektet Crood Awakening, hvor handlingen foregår i middelalderen. Realeasedato på dette prosjektet er ikke bekreftet ennå.

14. mai 2005
"Elias"

Elias til Emmy

NRK.no melder at den animerte TV-serien om redningsskøyta Elias er en av de tre offisielle kandidatene fra Norge til den internasjonale Emmy-prisen 2007 i New York. Hvert prosjektet får tildelt en internasjonal mentor som skal følge prosjektene fra manusstadiet fram til ferdige programmer. Planen er å produsere 26 Elias-episoder á 10 minutter. De første 13 episodene ferdigstilles i år og skal sendes av TV 2 i høst. Det er sesong 2 som får det offisielle Emmy-stempelet.

12. mai 2005
Podcast

Animation podcast

Det ypperlige nettstedet The Animation Podcast bringer et to-delt intervju med Disney-animatør Andreas Deja. Last ned del #1 og #2, for en innføring i Dejas samarbeid med Tim Burton, Richard Williams, produksjonen av Lilo & Stitch og mye mer.

12. mai 2005

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.