NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

«Tim Burton's Corpse Bride»

Aardman og Burton på kino i oktober

Like greit å merke av 28. oktober 2005 i kalenderen. Det later til å bli tidenes premierehelg for stop-motion animasjonsentusiaster, med premiere på Aardmans seneste plastelina-eventyr; Wallace og Gromit og varulvkaninens forbannelse, og Tim Burton's Corpse Bride i regi av Burton og Mike Johnson. Sjekk også iFilms Making of Wallace & Gromit.

20. mai 2005
"Terkel i knibe"

Terkel i knipe

Den danske animasjonssuksessen Terkel i knipe får ordinær kinopremiere i Norge 8. juli. De ivrigste kan se førpremieren allerede 3. juni under 100-årsmarkeringens Kulturnatt Oslo.

20. mai 2005
Aardman Animations

Dreamworks annonserer nye Aardman-filmer

Mysan.de rapporterer at Dreamworks har annonsert nye animerte langfilmprosjekter i samarbeid med britiske Aardman Animations. I løpet av høsten forventes Wallace & Gromit - The Curse of the Were-Rabbit produsert i kjent plastelinastil. I 2006 kommer det et CGI-prosjekt fra Aardman under tittelen Flushed Away med rotter i hovedrollen. Dessuten er det bekreftet at John Cleese er en av manusforfatterne på prosjektet Crood Awakening, hvor handlingen foregår i middelalderen. Realeasedato på dette prosjektet er ikke bekreftet ennå.

14. mai 2005
"Elias"

Elias til Emmy

NRK.no melder at den animerte TV-serien om redningsskøyta Elias er en av de tre offisielle kandidatene fra Norge til den internasjonale Emmy-prisen 2007 i New York. Hvert prosjektet får tildelt en internasjonal mentor som skal følge prosjektene fra manusstadiet fram til ferdige programmer. Planen er å produsere 26 Elias-episoder á 10 minutter. De første 13 episodene ferdigstilles i år og skal sendes av TV 2 i høst. Det er sesong 2 som får det offisielle Emmy-stempelet.

12. mai 2005
Podcast

Animation podcast

Det ypperlige nettstedet The Animation Podcast bringer et to-delt intervju med Disney-animatør Andreas Deja. Last ned del #1 og #2, for en innføring i Dejas samarbeid med Tim Burton, Richard Williams, produksjonen av Lilo & Stitch og mye mer.

12. mai 2005
«Blå himlen blues», regi: Helene Magnhild Kjeldsen

Førpremiere!

Schjærven Film inviterer til førpremiere på kortfilmen, Blå himlen blues regissert av Helene Magnhild Kjeldsen, torsdag 19. mai kl. 17 på Filmenshus i Oslo. Blå himlen blues faller inn under det utvidede animasjonsbegrepet, med en kombinasjon av mekaniske dukker, animerte sekvenser og realfilm. Filmen er «en reise i det ubevisste basert på Imperiets musikk; en rytmisk og organisk rørelse av urkraft og animerte grotte- og drømmebilder...».

11. mai 2005
Slipp Jimmy Fri

Jimmy til Kortfilmfestivalen

Christopher Nielsen er invitert til Kortfilmfestivalen for å holde foredrag om den animerte langfilmen Slipp Jimmy Fri, og om sin vei fra en norsk lavbudsjettfilm til en internasjonal versjon med en prislapp på 80 millioner. Nielsen vil vise snutter fra filmens forskjellige stadier, samt noen minutter film ferdig rendret på 35mm.

11. mai 2005
fps-logo

Ny utgave av fps

Onlinemagasinet fps Magazine er en gave til alle animasjonsinteresserte og nå er deres andre utgave publisert på nett. Denne gangen diskuteres animé, arbeidene til Alexandre Alexeïeff og en ny bok om Chuck Jones.

10. mai 2005
Joe Grant

Joe Grant (1908-2005)

Joe Grant er død - 97 år gammel. Grant var aktiv i Disney-miljøet over en periode på nesten 70 år. Han var en sentral del i Disneys første langfilm, Snøhvit og de syv dverger (1937), og til tross for sin høye alder deltok han på produksjonen av Disneys seneste kortfilm, Lorenzo (2004). Les mer om Grant her.

10. mai 2005
"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Den danske dikteren kommer ikke

Kortfilmfestivalen melder at Toril Koves animerte kortfilm Den danske dikteren ikke blir vist i festivalens konkurranseprogram som tidligere annonsert. I følge produsent, Lise Fearnley hos Mikrofilm, blir ikke filmen ferdig i tide til visningene i Grimstad. Kortfilmfestivalen har plukket ut to andre filmer som tar Koves plass i konkurransen; Solar Plexus av Dag og Keio Åstein og Closework av Kristoffer Metcalfe.

09. mai 2005

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.