NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

«Blå himlen blues», regi: Helene Magnhild Kjeldsen

Førpremiere!

Schjærven Film inviterer til førpremiere på kortfilmen, Blå himlen blues regissert av Helene Magnhild Kjeldsen, torsdag 19. mai kl. 17 på Filmenshus i Oslo. Blå himlen blues faller inn under det utvidede animasjonsbegrepet, med en kombinasjon av mekaniske dukker, animerte sekvenser og realfilm. Filmen er «en reise i det ubevisste basert på Imperiets musikk; en rytmisk og organisk rørelse av urkraft og animerte grotte- og drømmebilder...».

11. mai 2005
Slipp Jimmy Fri

Jimmy til Kortfilmfestivalen

Christopher Nielsen er invitert til Kortfilmfestivalen for å holde foredrag om den animerte langfilmen Slipp Jimmy Fri, og om sin vei fra en norsk lavbudsjettfilm til en internasjonal versjon med en prislapp på 80 millioner. Nielsen vil vise snutter fra filmens forskjellige stadier, samt noen minutter film ferdig rendret på 35mm.

11. mai 2005
fps-logo

Ny utgave av fps

Onlinemagasinet fps Magazine er en gave til alle animasjonsinteresserte og nå er deres andre utgave publisert på nett. Denne gangen diskuteres animé, arbeidene til Alexandre Alexeïeff og en ny bok om Chuck Jones.

10. mai 2005
Joe Grant

Joe Grant (1908-2005)

Joe Grant er død - 97 år gammel. Grant var aktiv i Disney-miljøet over en periode på nesten 70 år. Han var en sentral del i Disneys første langfilm, Snøhvit og de syv dverger (1937), og til tross for sin høye alder deltok han på produksjonen av Disneys seneste kortfilm, Lorenzo (2004). Les mer om Grant her.

10. mai 2005
"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Den danske dikteren kommer ikke

Kortfilmfestivalen melder at Toril Koves animerte kortfilm Den danske dikteren ikke blir vist i festivalens konkurranseprogram som tidligere annonsert. I følge produsent, Lise Fearnley hos Mikrofilm, blir ikke filmen ferdig i tide til visningene i Grimstad. Kortfilmfestivalen har plukket ut to andre filmer som tar Koves plass i konkurransen; Solar Plexus av Dag og Keio Åstein og Closework av Kristoffer Metcalfe.

09. mai 2005
Animedia festivalen

Animedia festivalen 2005

Programmet for årets Animedia festival i Tønsberg begynner å bli klart. 21. mai kan festivalen friste med følgende foredrag; Caprino Studio (Motion Capture), Filmkameratene (3D-serien Elias), Qvisten animasjon (2D-animasjon mot reklamefilm), Mikrofilm (eksperimentell 2D-animasjon), Gimpville (Fra skole til eget byrå), Inovani (Interaktiv 3D-lipsync for mobil). Sjekk festivalens nettsider for mer info.

04. mai 2005
The Simpsons i 350

The Simpsons i 350

Denne uken sendes episode #350 av The Simpsons på amerikansk TV. I anledning jubileet signaliserer Simpsons-pappa, Matt Groening, at det ikke er grunn til å frykte nedleggelse av serien riktig ennå. Vi feirer jubileet med et Simpsons-høydepunkt fra Late Night with Conan O'Brien.

02. mai 2005
Kanadisk animasjon

Kanadisk animasjon på norsk DVD

Norsk filminstitutt gir ut dvd med 14 kreative, morsomme og absurde filmer fra den kanadiske animasjonens skattekammer. Inkludert på utgivelsen er bl.a. Blinkity Blank (Norman McLaren, 1955), E (Bretslav Bojar, 1981), The Big Snit (Richard Condie, 1985) og Bobs fødselsdag (Alison Snowdon, David Fine, 1993). Utgivelsen er til salgs i filmbutikken til Norsk filminstitutt.

01. mai 2005
"Leonidestorm", regi: Kajsa Naess og Julie Engaas

Leonidestorm vant

Kajsa Næss og Julie Engaas vant gull med animasjonsfilmen Leonidestorm i kategorien skjermbasert visuell kommunikasjon under Visueltkonkurransen arrangert av Visueltdagene. Filmen er produsert av Mikrofilm, og er tidligere priset av filmkritikerlaget og Kortfilmfestivalen.

30. april 2005
«Exit», regi: Robert Depuis

Norsk animasjon til Cannes

Rushprint melder at den norske filmskaperen Robert Depuis er tatt ut til sideprogrammet Cinefoundation under filmfestivalen i Cannes. Programmet skal vise det ypperste av avgangsfilmer fra verdens filmskoler. Depuis har gått på animasjonslinja ved Den danske filmskole, og skal presentere sin avgangsfilm Exit.

29. april 2005

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.