NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Den danske dikteren på Blått lerret

Torill Koves nye animerte kortfilm Den danske dikteren presenteres under det månedlige filmarrangementet Blått lerret på Parkteatret i Oslo onsdag 22. februar kl 19:30. Programmet denne kvelden består også av et møte med regissør-duoen Joachim Rønning og Espen Sandberg som står bak langfilmen Bandidas, samt en titt på TV-produksjonen Fremtiden kommer bakfra. Mer info hos Rushprint.

19. februar 2006 Les mer
Slipp Jimmy fri

Jimmy på Katta

Slipp Jimmy fri fikk boltre seg i statskanalens beste sendetid denne uken, da NRK-programmet Schrödingers katt sendte en reportasje om produksjonen av filmen. For de som gikk glipp av den opprinnelige TV-sendingen er klippet tilgjengelig på nettsidene til NRK (let deg frem til riktig klipp).

10. februar 2006 Les mer
nfu_logo

Digitale sett og omgivelser

Norsk filmutvikling inviterer til seminar hvor ledende foredragsholdere fra filmproduksjonsmiljøene i Los Angeles, London og Oslo synliggjør muligheter og utfordringer i design av digitale sett og omgivelser for film. Seminaret er rettet mot regissører, produsenter, produksjonsdesignere, manusforfattere og visual effects artister samt designere og arkitekter med interesse for film-design. Det hele finner sted på Filmens hus 5. og 6. april og påmelding koster kr 750,-. Mer info på nettsidene til Norsk filmutvikling.

07. februar 2006 Les mer
WallaceAndGromit_Annie

Wallace & Gromit stormet Annie

Det var 33 gang Annie Awards fant sted, og kvelden ble dominert av Aardman Animations og deres langfilm Wallace og Gromit og varulvkaninens forbannelse, som tok hjem 10 utmerkelser. Blant kategoriene som gikk til Nick Park og Aardman var Beste film, Beste karakterdesign, Beste regi, Beste produksjonsdesign og Beste manus. Les mer på nettsidene til Annie Awards.

05. februar 2006 Les mer
"Tim Burton's Corpse Bride"

...og de nominerte er

De nominerte til de 78. Oscar-utdelingen ble offentlig gjort i dag. Innen kategorien for beste animerte langfilm var det få overraskelser. Som ventet var de Aardmans første langfilm med duoen Wallace og Gromit som stakk av gårde med nominasjonen, sammen med Tim Burton's Corpse Bride og Hayao Miyazakis Det levende slottet. Kategorien for beste animerte kortfilm er mindre åpenbar, og kan by på overraskelser. Se den komplette listen på Oscars.com.

31. januar 2006 Les mer
qvisten_freia

Qvisten feirer Freia

I disse dager lanseres tre nye animerte reklamefilmer som markerer Freia melkesjokolade sitt 100-års jubileum. Qvisten Animation har regissert og animert filmene Rakett, Kake og Disco. Følg link til Qvisten for å se filmene.

30. januar 2006 Les mer
toystory3

Toy Story 3 kansellert

Steve Jobs har bekretftet at Disneys produksjon av Toy Story 3 vil bli stoppet. Begrunnelsen som ble gitt på en pressekonferanse er at hvis man skal lage en oppfølger til, så skal de opprinnelige kreatørene være involvert i produksjonen. Dette er første tegnet på nye tider etter sammenslåingen av Disney og Pixar. LA Times har mer.

26. januar 2006 Les mer
frijimmy_headshot

Jimmy satt fri

Christopher Nielsens animerte langfilm Slipp Jimmy fri er inne i siste produksjonsfase, og førstkommende fredag 27. januar blir Jimmy å se som kinotrailer på en kino nær deg. Filmen har ordinær kinopremiere 21. april 2006 - i mellom tiden kan du også se traileren på Dagbladet.no og lese mer på filmens offisielle nettsider.

26. januar 2006 Les mer
disneypixar

Disney kjøper Pixar

Animasjonsmiljøet har summet av rykter om Disneys oppkjøp av Pixar i flere uker, og etter styremøter i begge selskaper er det endelig bekreftet. Walt Disney Co. har kjøpt opp Pixar Animation Studios. Steve Jobs vil få en sentral plass i styret til det sammenslåtte selskapet og John Lasseter vil lede animasjonsavdelingen i det nye selskapet. Sjekk Bloomberg.com og BBC for mer info.

24. januar 2006 Les mer
frederator

Channel Frederator

Podcasting har vært en varm potet en stund nå, og det var bare et tidsspørsmål før animasjonsbransjen også ble innhentet av denne nye distribusjonskanalen. Channel Frederator pakker sammen det de mener er det beste fra animasjonens verden, og sender det ut til alle med en iPod eller datamaskin som kan laste ned filer fra veven. Det som er interessant er at alle kan sende inn sine egne bidrag, og krysse fingre for at nettopp du blir valgt ut. Sjekk her for å se filmer og lære mer.

17. januar 2006 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.