NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Disney kjøper Pixar

disneypixar

Animasjonsmiljøet har summet av rykter om Disneys oppkjøp av Pixar i flere uker, og etter styremøter i begge selskaper er det endelig bekreftet. Walt Disney Co. har kjøpt opp Pixar Animation Studios. Steve Jobs vil få en sentral plass i styret til det sammenslåtte selskapet og John Lasseter vil lede animasjonsavdelingen i det nye selskapet. Sjekk Bloomberg.com og BBC for mer info.

I følge en rekke kilder har Disney betalt 59.78 dollar per aksje, som gir en total pris 7,4 milliarder dollar - nærmere 50 milliarder kroner. I de senere årene har Pixar hatt en distribusjons og produksjonsavtale med Disney, og har gitt den gamle kjempen mye tiltrengt digital kredibilitet og ikke minst suksess på kinoer verden over. Disneys egne animasjonsfilmer har slitt med å nå opp til suksessen de har opplevd i tospann med Pixar.

Litt historie:
Steve Jobs kjøpte selskapet som ble Pixar i 1986 for 10 millioner dollar - med på kjøpet fulgte John Lasseter. Samme år debuterte Lasseters dataanimerte kortfilm Luxor Jr. - året etter vant den Oscar for beste animerte kortfilm. I 1989 lanserte Pixar verktøyet RenderMan, som revolusjonerte den digitale animasjonen. I 1991 undertegnet Pixar og Disney en avtale om å produsere og distribuere tre animerte langfilmer. I 1995 ble langfilmen Toy Story lansert med Lasseter som regissør. Pixars andre langilm A Bug's Life ble lansert i 1998, samme år som kortfilmen Geri's Game vant Oscar. Toy Story 2 ble lansert i 1999. Monster's Inc. kom i 2001 og Finding Nemo i 2003. Braksuksessen The Incredibles ble lansert i 2004 og i 2006 står Cars klar på startstreken.

Oppdatering:
Den offisielle pressemeldingen sendt fra Disney.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.