NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

frijimmy_odd

Jimmy på DVD

Slipp Jimmy fri gjør det bra på norske kinoer og den internasjonale lanseringen i Cannes ser ut til å bære frukter. Samtidig melder Release.no at Jimmy blir å finne på DVD til høsten og 13. september er satt som lanseringsdato for leiemarkedet, mens de som vil eie må vente til 20. september. Les mer på Release.no.

28. mai 2006 Les mer
Animedia festivalen

Animedia 06

Onsdag 24. mai inviterer Idéfagskolen i Tønsberg til én-dags arrangementet Animedia. Martin Andersson fra Filmkameratene er invitert til å snakke om produksjonen av TV2-serien Elias. I tillegg blir det visninger av bidragene til konkurransen Animedia Illusions, og dagen kulminerer med kåring av konkurransevinnerne. Les mer hos Animedia.

22. mai 2006 Les mer
FlushedAway_news

Nytt fra Aardman

Aardman Animations har vært den ledende leverandøren av klassisk plastelinaanimasjon i en årrekke, men tar nå steget over til fullskala digital 3D-produksjon med langfilmen Flushed Away. Aardman trofaste Sam Fell har regien sammen med David Bowers, og produksjonen er gjort i USA i samarbeid med DreamWorks. Første smakebit fra filmen finner du her.

21. mai 2006 Les mer
jimmy__slipp_jimmy

Jimmy + William Morris Agency

Produsent for Slipp Jimmy fri, Lars Hellebust, har landet en avtale med amerikanske William Morris Agency for å selge filmen internasjonalt. Nyheten kommer kort tid etter at filmen er tatt ut til Filmkritikeruken under filmfestivalen i Cannes. Hellebust uttaler til Side2 at han er svært fornøyd med at William Morris Agency har tatt filmen siden den delen av byrået kun tar inn mellom fem og ti filmer i året.

09. mai 2006 Les mer
qvisten_lawrence

Mer D:A:D fra Qvisten

Qvisten Animation har levert nok en musikkvideo til de danske favorittene D:A:D. Endre Skandfers kortfilm Mind the Gap (2003) er redigert om til å passe låta Lawrence of Suburbia. Du kan se resultatet ved å følge link til Qvisten.

30. april 2006 Les mer
star

Filmboka 2006

Norsk filminstitutt står bak utgivelsen av Filmboka, som er et uunnværlig hjelpemiddel for alle som jobber med eller interesserer seg for film- og videoproduksjon i Norge og består av oppdatert kontaktinfo på filmarbeidere og selskaper. For å komme med i Filmboka må du registrere din informasjon før 1. mai. Det er gratis og kan gjøres på følgende nettside. NB! Foreningen for animert film har fått Norsk filminstitutt til å utsette fristen for innmelding i Filmboka - absolutt siste frist for å melde seg inn er 11. mai.

28. april 2006 Les mer
Harald Beyer-Arnesen. Foto: Vegard Holm

Digitale fortellinger

Kaja Wright Polmar er tiende kunster ut i rekken av Digitale fortellinger som en del av NRKs ULYD-prosjekt. En anarkist er død blander film, animasjon og tekst i en nyskapende dokumentarisk form på internett. Gjennom interaktivitet kan brukerne velge om de vil se ukjent arkivmateriale fra politiske prosjekter Harald Beyer-Arnesen var involvert i, lese artikler som gir innblikk i anarkisters syn på verden, eller gå på oppdagelsesferd i et interaktivt bibliotek med anarkistisk litteratur. Lær mer på NRK/ULYD.

28. april 2006 Les mer
frijimmy_headshot

Jimmy til Cannes

Christopher Nielsens Slipp Jimmy fri er tatt ut som avslutningsfilm i Kritikeruken ved Filmfestivalen i Cannes. Filmen hadde Norgespremiere 21. april og ble sett av 31.717 kinogjengere sin første helg på kino. «Billettsalget har vært over all forventing», melder filmens produsent, Lars Hellebust ved Storm Studio.

26. april 2006 Les mer
FrameByFrame_intro

Frame by Frame: Takk for nå!

Første utgave av Frame by Frame ble en suksess! En rekke nye filmer ble vist, flere produksjonsmiljøer fikk presentert sitt arbeide og mange fikk en mulighet til å treffes. Mer enn 100 personer løste billett til arragementet, som er bedre enn forventet. Tusen takk til alle som besøkte Frame by Frame og alle som var med og arrangerte.

23. april 2006 Les mer
"Tim Burton's Corpse Bride"

Vinnere Corpse Bride-konkurranse

Tre dyktige vinnere er trukket ut i Corpse Bride-konkurransen. De heldige mottar DVD-utgaven av Corpse Bride samt boken Corpse Bride - The Illustrated Story takket være våre gode venner hos Warner Bros. Entertainment Norge.

17. april 2006 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.