NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Jimmy til Cannes

frijimmy_headshot

Christopher Nielsens Slipp Jimmy fri er tatt ut som avslutningsfilm i Kritikeruken ved Filmfestivalen i Cannes. Filmen hadde Norgespremiere 21. april og ble sett av 31.717 kinogjengere sin første helg på kino. «Billettsalget har vært over all forventing», melder filmens produsent, Lars Hellebust ved Storm Studio.

Som kommentar til at filmen er tatt ut i Cannes sier Hellebust: «Det er fantastisk og overraskende at franskmennene har valgt å vise Slipp Jimmy fri som avslutningsfilm i forbindelse med Kritikeruken. Cannesfestivalen er ikke kjent for å være spesielt animasjonsvennlig, så vi hadde ikke akkurat store forventninger. Festivalen er også den største markedsplassen for filmer og ettersom Slipp Jimmy fri er med i det offisielle festivalprogrammet øyner vi muligheten til å få en bra start på det internationale salget».

Christopher Nielsens er glad for at publikum endelig får se Jimmy og hans umiddelbare kommentar da han fikk nyheten om Cannes var «Jeg er absolutt fra meg av lykke over å bli tatt ut til Cannes, det er med et jubelbrus i mitt hjerte at jeg takker ja til å komme til denne den mest innflytelsesrike av festivaler, og danser piruetter på stuegulvet med tanke på alle de fristelser jeg skal få lov til å forsyne meg av når jeg kommer til Cannes med Slipp Jimmy fri».

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.