NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Digitale fortellinger

Harald Beyer-Arnesen. Foto: Vegard Holm

Kaja Wright Polmar er tiende kunster ut i rekken av Digitale fortellinger som en del av NRKs ULYD-prosjekt. En anarkist er død blander film, animasjon og tekst i en nyskapende dokumentarisk form på internett. Gjennom interaktivitet kan brukerne velge om de vil se ukjent arkivmateriale fra politiske prosjekter Harald Beyer-Arnesen var involvert i, lese artikler som gir innblikk i anarkisters syn på verden, eller gå på oppdagelsesferd i et interaktivt bibliotek med anarkistisk litteratur. Lær mer på NRK/ULYD.

Harald Beyer-Arnesen var anarkist, og levde livet sitt etter den gamle anarkistiske parolen: "En urett mot én er en urett mot alle."
Denne kompromissløsheten førte ham opp i mange konflikter, men det ga han også enda flere venner og kamerater. Ett år etter Harald Beyer-Arnesens død har animasjonsfilmskaper Kaja Wright Polmar laget en dokumentarisk portrett om Harald Beyer-Arnesen og den myteomspunnede ideologien han trodde på.

Kaja Wright Polmar er utdannet animatør fra Høyskolen i Volda. Hun har tidligere produsert egne animerte kortfilmer og bla. arbeidet som animatør på filmene til Pjotr Sapegin. Hennes siste animasjonskortfilm Asylsøkere har nettopp blitt vist flere ganger i Oslo, og er dessuten tatt ut til Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni. For utdypende informasjon om Kaja Wright Polmar og En anarkist er død, les intervjuet av Tilman Hartenstein på NRK/ULYD.

Digitale fortellinger er et samarbeid mellom PNEK og NRK/ULYD, med støtte fra Norsk kulturråd. En ny Digital fortelling vil publiseres ukentlig fram til sommerferien 2006.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.