NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

"Snill" (2006), regi: Astrid A. Aakra

Snill på Barne-TV

Astrid A. Aakras seneste animerte kortfilm Snill vises på NRK barne-TV førstkommende tirsdag 10. oktober fra kl 18:00. Filmen er basert på boken Snill av Gro Dahle og Svein Nyhus.

06. oktober 2006 Les mer
peter&wolf_news

Storm gjør Peter og ulven

Storm Studio står for etterarbeidet på den halvtimes lange stop-motion animasjonsfilmen basert på Prokofievs Peter og ulven. Det britiske selskapet BreakThru Films har produsert filmen i samarbeid med Channel Four, Semafor Studios Production og Storm Studio. Filmens premiere fant sted i Royal Albert Hall 23. september akkompagnert av The Philharmonia Orchestra. Se trailer her.

25. september 2006 Les mer
parn_news

Priit Pärn på SVT

Under programmet K special viser SVT2 dokumentaren Mannen från Animazone om den estiske animatøren og illustratøren Priit Pärn fredag 29. september kl 20:00. Programmet går i reprise på SVT2 1. og 5. oktober.

25. september 2006 Les mer
AD_logo

Animotion i Fredrikstad

19. - 20. oktober inviterer Norsk Animasjonsforum til nettverksmøte og seminar i samarbeid med Stiftelsen Østfoldforskning, Innovatum inkubator og Medieparken. Animation tar for seg ulik bruk av animasjon og motion graphics innenfor nye medier med eksempler fra produksjonselskaper fra Norden og Baltikum.

20. september 2006 Les mer
simpsons_scream

Munchs Skrik i The Simpsons

18. mars viser TV3 The Simpsons-episoden hvor det viser seg at Barts kamerat Dolph står bak tyveriet av Edvard Munchs verdenskjente maleri Skrik. Episoden See Homer Run ble opprinnelig sendt i USA 20. november 2005. Dagsavisen har mer.

04. september 2006
"Snill", regi: Astrid A. Aakra (2006)

Z oppsummerer kortfilmåret

I forbindelse med den tradisjonelle oppsummeringen av årets norske kortfilmproduksjoner trekker filmtidsskriftet Z spesielt frem animasjonsfilmen. I lederen til kortfilmutgaven fremheves det at «animasjonsfilmene har de siste årene generelt holdt et imponerende høyt nivå - noe vi i år kunne se i filmer som Asylsøkere, Snill og Den danske dikteren. Animatørene fikser dette med både form og innhold og budskap - og fantasi og lekenhet - på en gang».

02. september 2006 Les mer
frijimmy_odd

Amanda til Jimmy

Christopher Nielsens animerte langfilm Slipp Jimmy fri vant pris for beste norske kinofilm på Amanda-utdelingen under den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

18. august 2006 Les mer
nightmare

Et førjulsmareritt i 3-D

20. oktober 2006 relanseres Tim Burtons Et førjulsmareritt i USA med Disneys nye Digital 3-D-teknikk. Teknologien er utviklet av Disney i samarbeid med Industrial Light & Magic og ble første gang brukt i 2005 i forbindelse med lanseringen av Disney-filmen Lille kylling. Se trailer her. Wikipedia har mer om teknologien.

16. august 2006 Les mer
Askeladden og de gode hjelperne

Askeladden får ikke støtte

Norsk filmfond støtter ikke Remo Caprinos dataspill-prosjekt basert på Ivo Caprinos kortfilmer om Askeladden. Så langt har Remo Caprino brukt sju millioner kroner på å utvikle en pilotversjon av Askeladden-spillet. Én million kroner av dette er støtte fra Filmfondet, og to millioner kroner kommer fra en ekstrabevilgning fra Kulturdepartementet. Men den ferdige versjonen av spillet vil koste 25-30 millioner kroner å lage, og må finansieres uten statsstøtte. Siste.no har mer.

09. august 2006 Les mer
AD_logo

Støtte til Fredrikstad Animation Festival

Kultur- og kirkedepartementet (KKD) gir et tilskudd på 120 000 kroner til gjennomføringen av Fredrikstad Animation Festival 2007. Tilskuddet er en engangsbevilgning og gis som en påskjønnelse for festivalens status som Ars Baltica-prosjekt. Fredrikstad Animation Festival har utmerket seg som en møteplass og inspirasjonskilde for animatører fra hele Norden og Baltikum. KKD har mer.

31. juli 2006 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.