NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Ny håndbok i animasjon

handbok_news

GAN Forlag AS lanserer i disse dager ut en ny Håndbok i animasjonsfilm. Boken er skrevet av Marit Bakken, Herbjørg Clifford og Thor Sivertsen, som alle har lang fartstid i animasjonsfaget. Boka har en praktisk tilnærming med gjennomgang av grunnprinsippene og de ulike animasjonsteknikkene. Boka er i salg fra GAN Forlag og i Filmbutikken.

Det er 10 år siden sist det ble gitt ut en håndbok i animasjonfilm i Norge, og mye har skjedd innenfor faget på disse årene. Boka har en praktisk tilnærming med gjennomgang av grunnprinsippene og de ulike animasjonsteknikkene. Videre gis en innføring i å fortelle med bilder og veien fra idé til ferdig film. Teknikk og verktøy med digitale hjelpemidler er viet et eget kapittel og det er også en gjennomgang av animasjonsfilmens historie.

Boka er spekket med bilder fra nyere norske animasjonsfilmer, og har trinnvise beskrivelser hvordan man f.eks. lager tegnefilm, konstruerer dukker og bruker digitale teknikker for å lage animasjonsfilm.

Boka har følgende kapitler:
Grunnprinsippene
De ulike animasjonsteknikkene
2D - teknikker - cutout, tegnefilm, cel-animasjon, 2D-data etc.
3D - teknikker - Plastilina, dukke, objekt, pixilasjon, 3D-data etc.
Å fortelle med bilder
Fra idé til ferdig film
Teknikk og verktøy - kamera, lys, lyd etc.
Historikk

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.