NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

The Tower og Mats Grorud til Annecy

The Tower

Mats Grorud sin film The Tower er valgt ut til den internasjonale animasjonsfestivalen i Annecy.Filmen vil bli vist i seksjonen utenfor konkurranse, under verdens største animasjonsfestival. Dette er andre året på rad hvor Norge marker seg med langfilm i programmet på den meget viktige visningsarenaen for animasjonsfilm. Filmen er hittil det eneste annonserte norske bidrag på festivalen som går av stabelen i Juni.

Mats Grorud har siden hans opphold i Midtøsten vært i utvikling med filmen, men det var først når Tenk.TV og Frode Søbstad først kom inn som produsent, at man valgte å utvikle den til en langfilm. Filmen er en samproduksjon mellom Norge, Sverige og Frankrike hvor også Polen har bidratt gjennom stop-motion selskapet SE-MA-FOR. Filmen handler om den lille jenta Warda som er fjerde-generasjon i en palestinsk flyktningeleir i Libanon, hvor familien har etablert sitt improvisatoriske familiehjem. Filmen tar for seg de forskjellige generasjonens tilbygg som er bygd i høyden av huset og gjennom tilbakeblikk fortelles familiens historie. Filmen er basert på intervjuer med virkelige personer.

Filmen er både er en miks av 2d tegnet animasjon og stop-motion dokkeanimasjon, hvor den tegnede delen forteller historiske tilbakeblikk, mens dokkeanimasjonen foregår i nåtid.

Mats Grorud markerte seg på slutten av forrige ti-år med kortfilmene Julenilsen (Co-regi med Robin Jensen) og Min Bestemor Beijing, sistnevnte ble kåret til beste nordisk-baltiske kortfilm under Fredrikstad Animation Festival 2008.


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.