NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

stillbild_03

To norske filmer tatt ut til animasjonsfestivalen i Annecy

Torsdag 28. mars annonserte den internasjonale animasjonsfestivalen i Annecy, hvilke filmer som er tatt ut i kategoriene for eksamensfilm, TV-produksjoner og oppdragsfilm, med to norske representanter. Animaskins Radi-Aid "How to Get More Likes on Social Media?" og Satoe Yoshinari Somewhere Soft. Festivalen som går av stabelen i juni er verdens største animasjonsfestival og samler over 11.000 animatører, bransjefolk og animasjonsentusiaster, for en uke fylt med visninger, møter, seminarer og sosialt samvær.

28. mars 2019 Les mer
About3

Fredrikstad Animation Festival lanserer langfilmpris

Som første filmfestival i Norden vil Fredrikstad Animation Festival i 2019 dele ut pris for beste animerte langfilm. Festivalen som feirer sitt 25 års jubileum i år, utvider sitt Nordisk-baltiske konkurranseprogram med fire til seks langfilmer som vil konkurrer om festivalens egen pris Golden Gunnar. Tidligere har konkurranseprogrammet kun vært åpent for kort- og oppdragsfilm.

21. mars 2019 Les mer
Apestjernen

Samproduksjonstøtte fra NFI til Mikrofilm og svenske LEE Film

Norsk Filminstitutt (NFI) ga denne uka tilskudd til en rekke spille- og dokumentarfilmer. Det som vekker vår nysgjerrighet er tilskuddet på 2 471.485 kroner som Mikrofilm fikk for sitt samarbeid med svenske LEE film og regissør Linda Hambäck, om filmen Apestjernen. Samproduksjone er et sterkt tegn på en større integrasjon mellom animasjonsselskapene i Norden.

07. mars 2019 Les mer
Pappa

Gimpville fikk utmerkelse i Berlin.

Filmen var med i Generation Plus, som er Berlin International Film Festival sitt program for barne- og ungdomsfilm og en av de mest prestisjetunge konkurransene innen kategorien. Filmen er produsert av animasjon- og Vfx studioet Gimpville i Oslo. Pappa er en animert kortfilm basert på bok av Svein Nyhus sin bok med samme navn, og regissørene og Gimpville har arbeidet med adapsjonen i årevis. Filmens visuelle stil er utviklet blant annet av Simon Nyhus som er sønn av forfatteren og er en del av Gimpville. Dette er første gang en norsk animasjonsfilm har fått en utmerkelse i forbindelse med Berlinalen siden Jan Konings vant for hans kortfilm "Kisten" tilbake i 1989.

Under festivalen var hadde også Solan & Ludvig: Månelyst i Flåklypa sin internasjonale premiere.

19. februar 2019
20181208_183455 (2)

Norsk Emilie vinner!

Lørdag 8. desember ble European Animation Award (Emilie Awards) delt ut for andre året i den nord-franske byen Lille. Våre danske venner tok hjem hele 6 priser og var kveldens store snakkis. At et så lite land som Danmark, vinner alle prisene og dominere fullstendig i kategoriene for TV-produksjoner er et vitne om en sterk voksende miljø for animasjon i vårt naboland. For de av nordmennene som var tilstede det hyggelig at vinneren for beste oppdragsfilm var Magnus Igeland Møller opprinnelig fra Grimstad, med filmen A most precise and nuanced look into the life of the man, legend and visionary - Martin Luther som han og det danske studioet Tumblehead produserte i forbindelse med Martin Luther jubileet i 2017.

12. desember 2018 Les mer
Vinnere 2018

Golden Gunnar Vinnere 2018

28. oktober ble Fredrikstad Animation Festivals pris Golden Gunnar delt ut på en seremoni på Litteraturhuset i Fredrikstad. Av norske vinnere vant Trollfilm og Marianne Bundgaard Nielsen beste nordisk-baltiske kortfilm med filmen Stille. Julenissens Fall av Robert Depiue vant prisen for beste barnefilm, mens Mikrofilms Kristian Pedersen vant kategorien for beste oppdragsfilm med sine animerte sekvenser til Knoklene blir gele. Pedersen fikk også en hederlig omtale for kortfilmen Little Boy.

08. november 2018 Les mer
Facebook Banner Copy 6

Fredrikstad Animation Festival har lansert fullt program

Festivalen er kjent for den høye kvaliteten på sine filmvisninger og har blitt en sentral aktør for å fremvisningen av nye kortfilmer og langfilmer. Flere av filmene som har blitt plukket ut og vist på festivalen, har hatt videre suksess og utmerkelser internasjonalt. Dette er stedet å være hvis du er en aspirerende filmskaper, en etablert profesjonell, eller hvis du simpelthen nyter animasjon som medium.

Årets festivalprogram inneholder noen høyst interessante seminartalere, filmvisninger og arrangementer. Over 120 filmer som dekker nesten alle temaene livet har å by på vil vises over disse 4 dagene. Hele programmet er ute nå på www.animationfestival.no

05. oktober 2018 Les mer
REAnima

2. utgave av ReAnima starter i dag.

ReAnima internasjonale animasjonsfilmfestival finner sted på Bergen Offentlige Bibliotek og Fakultet for Kunst, Musikk og Design fra 20 - 23. September. I år har festivalen et godt og variert program, med noe for enhver smak. Det inneholder flere filmer og arrangementer for unge, voksne og barn.
For at flest mulig skal få glede av det beste innen nasjonal og internasjonal animasjon er festivalen gratis.

20. september 2018 Les mer
animationvolda2018

AnimationVolda starter i dag

I dag starter studentfestivalen AnimationVolda. Festivalen som arrangeres for 12 gang av studentene ved animasjonslinja ved Høgskolen i Volda. Årets festival har fokus på samhandlingen mellom lyd, musikk og animation og har under årets utgave et ambisiøst film- og seminarprogram. Festival har besøk fra de anerkjente stop-motion studioene Aardman og Laika og har også et fokus på lyddesign i animasjonsfilm med masterclass av den Oscar-nomierte lyddesigneren Greg Cruda. Av norske innslag i programmet er fotograf og regissør Morten Skallerud invitert i forbindelse med en utstilling dedikert til klassikeren Året gjennom Børfjord.

Årets filmprogram er satt sammen i sarbeid med flere internasjonale aktører og presenterer blant annet høydepunkter fra fjorårets Fredrikstad Animation Festival, Void International Animation Festival i København og ReAnima.

Fullt program finnes på www.animationvolda.no

13. september 2018
littleboy

Kristian Pedersens Little Boy tatt ut til prestisjetunge festivaler.

Torsdag annonserte Mikrofilm at Kristian Pedersen sin nyeste film Little Boy får verdens premiere under den internasjonale animasjonsfestivalen i Hiroshima. Filmen er tatt ut i programseksjonen Best of World, i det som er regnet som en av verdens ledende festivaler for animasjon.

Little Boy er en eksperimentell kortfilm om atombomben som ble sluppet over Hiroshima i 6. August 1945.

Filmen er også tatt ut til Ottawa International Animation Festival, hvor filmen er med i festivalens konkurranseprogram for non-narrative kortfilmer. Tidligere i juni annonserte også vår egen Fredrikstad Animation Festival, at filmen var en av tre norske filmer i konkurranseprogrammet for nordisk-baltisk animert kortfilm.

Også den forrige filmen til Kristian Pedersen, Bøygen gjorde seg bemerket på de samme tre internasjonale festivalene tilbake i 2016.

 

02. august 2018

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.