NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

Vinnere 2018

Golden Gunnar Vinnere 2018

28. oktober ble Fredrikstad Animation Festivals pris Golden Gunnar delt ut på en seremoni på Litteraturhuset i Fredrikstad. Av norske vinnere vant Trollfilm og Marianne Bundgaard Nielsen beste nordisk-baltiske kortfilm med filmen Stille. Julenissens Fall av Robert Depiue vant prisen for beste barnefilm, mens Mikrofilms Kristian Pedersen vant kategorien for beste oppdragsfilm med sine animerte sekvenser til Knoklene blir gele. Pedersen fikk også en hederlig omtale for kortfilmen Little Boy.

08. november 2018 Les mer
Facebook Banner Copy 6

Fredrikstad Animation Festival har lansert fullt program

Festivalen er kjent for den høye kvaliteten på sine filmvisninger og har blitt en sentral aktør for å fremvisningen av nye kortfilmer og langfilmer. Flere av filmene som har blitt plukket ut og vist på festivalen, har hatt videre suksess og utmerkelser internasjonalt. Dette er stedet å være hvis du er en aspirerende filmskaper, en etablert profesjonell, eller hvis du simpelthen nyter animasjon som medium.

Årets festivalprogram inneholder noen høyst interessante seminartalere, filmvisninger og arrangementer. Over 120 filmer som dekker nesten alle temaene livet har å by på vil vises over disse 4 dagene. Hele programmet er ute nå på www.animationfestival.no

05. oktober 2018 Les mer
REAnima

2. utgave av ReAnima starter i dag.

ReAnima internasjonale animasjonsfilmfestival finner sted på Bergen Offentlige Bibliotek og Fakultet for Kunst, Musikk og Design fra 20 - 23. September. I år har festivalen et godt og variert program, med noe for enhver smak. Det inneholder flere filmer og arrangementer for unge, voksne og barn.
For at flest mulig skal få glede av det beste innen nasjonal og internasjonal animasjon er festivalen gratis.

20. september 2018 Les mer
animationvolda2018

AnimationVolda starter i dag

I dag starter studentfestivalen AnimationVolda. Festivalen som arrangeres for 12 gang av studentene ved animasjonslinja ved Høgskolen i Volda. Årets festival har fokus på samhandlingen mellom lyd, musikk og animation og har under årets utgave et ambisiøst film- og seminarprogram. Festival har besøk fra de anerkjente stop-motion studioene Aardman og Laika og har også et fokus på lyddesign i animasjonsfilm med masterclass av den Oscar-nomierte lyddesigneren Greg Cruda. Av norske innslag i programmet er fotograf og regissør Morten Skallerud invitert i forbindelse med en utstilling dedikert til klassikeren Året gjennom Børfjord.

Årets filmprogram er satt sammen i sarbeid med flere internasjonale aktører og presenterer blant annet høydepunkter fra fjorårets Fredrikstad Animation Festival, Void International Animation Festival i København og ReAnima.

Fullt program finnes på www.animationvolda.no

13. september 2018
littleboy

Kristian Pedersens Little Boy tatt ut til prestisjetunge festivaler.

Torsdag annonserte Mikrofilm at Kristian Pedersen sin nyeste film Little Boy får verdens premiere under den internasjonale animasjonsfestivalen i Hiroshima. Filmen er tatt ut i programseksjonen Best of World, i det som er regnet som en av verdens ledende festivaler for animasjon.

Little Boy er en eksperimentell kortfilm om atombomben som ble sluppet over Hiroshima i 6. August 1945.

Filmen er også tatt ut til Ottawa International Animation Festival, hvor filmen er med i festivalens konkurranseprogram for non-narrative kortfilmer. Tidligere i juni annonserte også vår egen Fredrikstad Animation Festival, at filmen var en av tre norske filmer i konkurranseprogrammet for nordisk-baltisk animert kortfilm.

Også den forrige filmen til Kristian Pedersen, Bøygen gjorde seg bemerket på de samme tre internasjonale festivalene tilbake i 2016.

 

02. august 2018
The Tower

The Tower og Mats Grorud til Annecy

Mats Grorud sin film The Tower er valgt ut til den internasjonale animasjonsfestivalen i Annecy.Filmen vil bli vist i seksjonen utenfor konkurranse, under verdens største animasjonsfestival. Dette er andre året på rad hvor Norge marker seg med langfilm i programmet på den meget viktige visningsarenaen for animasjonsfilm. Filmen er hittil det eneste annonserte norske bidrag på festivalen som går av stabelen i Juni.

25. april 2018 Les mer
Skjermbilde 2018-04-23 kl. 14.39.38

Norskanimasjon.no søker skribenter

Vi søker skribenter til forskjellige oppdrag for nettsiden. Vil du være med å utvikle siden og bidra med artikler, anmeldelser og nyhetsstoff til Norges viktigste animasjonsnettsted.

23. april 2018 Les mer
Kove_portrett_intro

Klassikerprisen til Torill Kove

Torill Kove ble den store vinneren under Visueltprisen 2018. Først mottok hun gull for beste animerte kortfilm med Tråder og deretter tok hun hjem den høythengende Klassikerprisen. Vi gratulerer!

16. april 2018 Les mer
fxf16_intro

Frame by Frame #16 lørdag 7. april

Vårens vakreste eventyr - Frame by Frame #16 - finner sted på Filmenshus i Oslo lørdag 7. april fra kl 11. Et fullpakket program byr på ny norsk animasjon, internasjonale gjester og visning av dokumentarfilmen om animasjonslegenden Tyrus Wong.

02. april 2018 Les mer
FAF18_intro

Fredrikstad Animation Festival velger seg oktober

Festivalstyret i Norsk animasjonsforum, som arrangerer Fredrikstad Animation Festival har besluttet å flytte festivalen fra november til siste helg i oktober. For 2018 blir festivalen arrangert fra 25. til 28. oktober.

03. mars 2018 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.