NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

2. utgave av ReAnima starter i dag.

REAnima

ReAnima internasjonale animasjonsfilmfestival finner sted på Bergen Offentlige Bibliotek og Fakultet for Kunst, Musikk og Design fra 20 - 23. September. I år har festivalen et godt og variert program, med noe for enhver smak. Det inneholder flere filmer og arrangementer for unge, voksne og barn.
For at flest mulig skal få glede av det beste innen nasjonal og internasjonal animasjon er festivalen gratis.

Til årets internasjonale konkurranse kom det over 700 animerte kortfilmer fra hele verden. I løpet av festivalen vises de beste bidragene og det kåres vinnere innen ulike kategorier
Det blir visning av de beste kortfilmene fra Volda Festival, Fredrikstad Animation Festival, Turku Festival (Finland) og Opla Festival (Polen). De internasjonale festivaldirektørene er gjester på festivalen.
Spillefilmene på festivalen er «Un Homme est Mort», en sterk film som tar opp arbeideres rettigheter, familiefilmen «Ana & Bruno» som tar opp psykisk sykdom på en fantasifull måte og den nye familiefilmen «Kutoppen», laget av Qvisten Studios. Det blir en utendørs førpremiere på «Kutoppen» for hele familien.
I forbindelse med førpremieren blir det historisk tilbakeblikk på filmene laget av Qvisten Studios, det største animasjonsstudioet i Norge.
Fredrik Rysjedal vil holde den prisbelønte forestillingen sin «Close, Closer, Closest». Den inneholder animasjon og performance-kunst på et høyt nivå.
På festivalen blir det kortfilmer og kunstutstilling laget av kunstnere og designere ved Fakultet for kunst, musikk og design i Bergen og Kunsthøgskolen i Oslo. På utstillingsåpningen blir det performance.
De bidrar også med utendørs animasjonsforestilling vist på veggen til Bergen Offentlige Bibliotek.
I samarbeid med Raftostiftelsen blir det debatt med kortfilmer som setter fokus på og fremmer menneskerettigheter. I panelet blir det eksperter på menneskerettigheter og kunst.
Animatøren Thiago Calçado vil holde forelesning om hans erfaringer som stop motion animatør som blant annet har arbeidet på «Isle of Dogs».
For barn blir det animasjonsworkshop hvor de kan lære å lage animasjonsfilm. Denne gøye workshopen går over to dager, og barna får mulighet til å vise filmene sine på festivalen
Bergen Kulturskole bidrar med forestilling, med live animasjon og musikk, og visning av kortfilmer.
Det blir visning av de beste barnefilmene fra festivalens internasjonale kortfilm-konkurranse
og et eget kortfilmprogram for barn.


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.