NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

To norske filmer tatt ut til animasjonsfestivalen i Annecy

stillbild_03

Torsdag 28. mars annonserte den internasjonale animasjonsfestivalen i Annecy, hvilke filmer som er tatt ut i kategoriene for eksamensfilm, TV-produksjoner og oppdragsfilm, med to norske representanter. Animaskins Radi-Aid "How to Get More Likes on Social Media?" og Satoe Yoshinari Somewhere Soft. Festivalen som går av stabelen i juni er verdens største animasjonsfestival og samler over 11.000 animatører, bransjefolk og animasjonsentusiaster, for en uke fylt med visninger, møter, seminarer og sosialt samvær.

Animaskin har i en årrekke markert som et spennende nytt studio med sin friske visuelle still på produksjoner av reklame- og informasjonsfilmer. De er mest kjent for sitt tidligere bidrag til musikkvideoene The Fox og Ytterst på Tissen, men har også levert viktige bidrag til dokumentarserier og spillefilmer som Inni mitt hode, Harajuku og Gåten Orderud. Filmen Radi-Aid "How to Get More Likes on Social Media?" er laget for Studentene og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond og deres kampanje for å bevisstgjøre bruken av sosiale medier ved reiser til utviklingsland. Filmen som harselere over selvpromotering av hvite turister i utviklingsland er altså et gledelig norsk bidrag på verdens største festival for animert film, i kategorien for oppdragsfilm.

Somewhere Soft er Satoe Yoshinari eksamensfilm fra animasjonslinja ved Høgskolen i Volda. Filmen har tidligere vært vist på Fredrikstad Animation Festival og Anima animation festival i Brussel. Satoe som opprinnelig er fra Japan, tok sin bachelor-utdanning i animasjon i Volda og filmen er den første filmen fra Høgskolen i Volda som blir tatt ut til den prestisjetunge festivalen siden Anna Mantzaris og Eirik Grønmo Bjørnsen hadde med But Milk is Important tilbake i 2013.


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.