NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Fredrikstad Animation Festival lanserer langfilmpris

About3

Som første filmfestival i Norden vil Fredrikstad Animation Festival i 2019 dele ut pris for beste animerte langfilm. Festivalen som feirer sitt 25 års jubileum i år, utvider sitt Nordisk-baltiske konkurranseprogram med fire til seks langfilmer som vil konkurrer om festivalens egen pris Golden Gunnar. Tidligere har konkurranseprogrammet kun vært åpent for kort- og oppdragsfilm.

Vi har i flere år sett en økning i antall animerte langfilmer som kommer fra Norge og nabolandene våre. De holder et høyt nivå både teknisk og kunstnerisk, hvilket gjør at Fredrikstad Animation Festival mener det er på høy tid å dedikere en egen pris hvor disse kvalitetene blir vurdert og hyllet. Sier festivalen i en pressemelding.

Festivalen som går av stabelen 24. til 27. oktober på Fredrikstad Kino og Litteraturhuset i Fredrikstad, er Nordens største festival for animert film. Konkurranseprogrammet er åpent for produksjoner fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen og Island, og en kompetent jury bestående av personer fra animasjons- og filmmiljøet vil kåre vinneren. Påmelding av film åpner 1. mai.

Prisen vil være unik i sitt slag i Europa, siden den fokuserer på animerte langfilmproduksjoner fra relativt små produksjonsland. Dette vil også være den eneste spesifikke prisen for den norske animasjonsbransjen.


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.