NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Golden Gunnar Vinnere 2018

Vinnere 2018

28. oktober ble Fredrikstad Animation Festivals pris Golden Gunnar delt ut på en seremoni på Litteraturhuset i Fredrikstad. Av norske vinnere vant Trollfilm og Marianne Bundgaard Nielsen beste nordisk-baltiske kortfilm med filmen Stille. Julenissens Fall av Robert Depiue vant prisen for beste barnefilm, mens Mikrofilms Kristian Pedersen vant kategorien for beste oppdragsfilm med sine animerte sekvenser til Knoklene blir gele. Pedersen fikk også en hederlig omtale for kortfilmen Little Boy.

Vinnerne var som følger:

Golden Gunnar Grand Prix 2018

Nakts Pastaigas av Lizete Upite.

Juryens kommentar:
Årets Grand Prix-vinner ble valgt for sin evne til å ta oss med inn i en mystisk atmosfære med enkle, men nøye utførte visuelle uttrykk, sitt spektakulære lyddesign og den vakre dialogen som fikk oss til å vandre sammen med figurene.

Jury: Christin Berg, David Doutel and Riina Vilén

Nordisk-baltisk kortfilm

Vinner:

Stille av Marianne Bundgaard Nielsen

Juryens kommentar:
Vinneren av årets konkurranseprogram er en film som er konsekvent i sin form og skildrer en smertelig hverdag på en usentimental måte. Gjennom sine animerte og originale tablåer viser filmen de stille barna som på hvert sitt vis blir ofre for sine foreldres kamper i tilværelsen. Filmens tematikk er dessverre svært universell og aktuell, og filmen makter å snakke barnas sak på et rørende og stillferdig vis. Dette er et imponerende debutarbeid!

Jury: Christin Berg, David Doutel and Riina Vilén

Hederlig Omtale:

LITTLE BOY av Kristian Pedersen

Juryens kommentar:
En sterk fremstilling av atomødeleggelse. Et vakkert visuellt uttrykk kombinert med skremmende lyd gir en intens filmopplevelse. Ved å se tilbake på Hiroshima i 1945 gir filmen et viktig budskap for fremtiden.

Jury: Christin Berg, David Doutel and Riina Vilén

Studentfilm:

MUTEUM by Äggie Pak Yee Lee.

Juryens kommentar:
Vi har valgt å gi prisen til en film som makter å begeistre på flere plan, dette er en film med humør og overskudd. Filmen er uhøytidelig og fargerik og harselerer med den etablerte kunstens seriøsitet mot barns umiddelbare lekenhet. Animasjonen er presis og streken er elegant, leken og gjennomført.

Jury: Christin Berg, David Doutel and Riina Vilén

Kommersielle kortfilmer

NÅR KNOKLENE BLIR TIL GELÉ av Kristian Pedersen

Juryens kommentar:
Vi følte at vi så talentfulle, instinktive og virutose kunstnere som virkelig fremviste godt animasjonshåndverk innenfor rammene av et kommersielt oppdrag for en klient. Regissøren er et diskrét geni, som har satt sammen detaljer, subtilitet, rytme og forskjellige stiler til en organisk helhet.

Filmen er ikke den første til å vise sangtekster på skjermen, men dette var både herlig retro og genuint originalt. Et sterkt konsept, musikalitet i animeringen og sømløst samspill satte prikken over i-en.

Jury: Nick Simons, Lena Ólafsdóttir, Mats Grorud

Barnefilm

Vinner:

Julenissens fall av Robert Depuis

Juryens kommentar:
Årets beste barnefilm er veldig kul. Vi liker sånn den er satt sammen. Den bare tar deg. En utrolig morsom julenisse.

Hederlig Omtale:

Roboten och valen av Jonas Forsman
Juryens kommentar:
Årets film som får en fortjent oppmerksomhet handler om følelser, sorg og glede. Den får deg til å tenke på fremtiden.

Jury: Alva Sofie Apenes Matri (9), Martin Johannes Øraas (9), Mona-Lisa Lawrence (10), Theodor Langgård Jolansen (11), Angelica Louise Bjercke (11)

Publikumsprisen

Vitello får en klam kjæreste av Dorte Bengtson


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.