NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Samproduksjonstøtte fra NFI til Mikrofilm og svenske LEE Film

Apestjernen

Norsk Filminstitutt (NFI) ga denne uka tilskudd til en rekke spille- og dokumentarfilmer. Det som vekker vår nysgjerrighet er tilskuddet på 2 471.485 kroner som Mikrofilm fikk for sitt samarbeid med svenske LEE film og regissør Linda Hambäck, om filmen Apestjernen. Samproduksjone er et sterkt tegn på en større integrasjon mellom animasjonsselskapene i Norden.

Linda Hamback og hennes samprodusent Petter Lindblad er to sentrale figurer i det svenske animasjonsmiljøet og begge har en rekke anerkjente filmer på samvittigheten. I fjor var Hambäck aktuell med den fintfølende barnefilmen Gordon & Paddy, som fremstod som en av de mest vellykkede filmene for de minste barna som kom på norske kinoer. Filmen var også tatt ut til den prestisjetunge K-plus programmet under Berlinalen i 2018. Mikrofilm er velkjent for animasjonsmiljøet i Norge med deres suksessfulle kortfilmer, sist med Kristian Pedersens Little Boy som mottok hederlig omtale under animasjonsfestivalen i Fredrikstad. Selv om Mikrofilm er mest kjent for deres kortfilmer, viser de tydelig langfilmambisjoner og var også sterkt involvert i produksjonen av Hokus Pokus Albert Åberg (2013) regissert av Torill Kove og produsert av Kristin Ulseth fra Maipo.

Både Mikrofilm og LEE Film jobber i hovedsak med 2D animasjon, og vi kan anta at det også i dette samarbeidet blir snakk om en tegnefilm, noe som også konseptbilde fra Apestjernen tyder på.


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.