NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Første animasjonskonvent på trappene

Norsk animasjon

9. September arrangeres første utgave av animasjonskonvent på Filmens Hus i Oslo. Konventet har overskriften ’Danish Dynamite’ og presenterer ledende regissører og produsenter fra den danske animasjonsbransjen som gjester. På programmet vil man kunne oppleve Sarita Christensen, produsent i Copenhagen Bombay, Trine Heidegaard, produsent hos Pop-Up Production og Philip Einstein Lipski fra Einstein Film. Det vil også bli en panelsamtale om distribusjon med sentrale aktører fra distribusjonsselskaper fra de forskjellige skandinaviske landene. Vi tok en prat meden litt stresset initiativtager og programansvarlig Frank Mosvold om arrangementet.

Hvem, hva og hvorfor, Frank Mosvold.
Jeg var invitert på lignende arrangement i Sverige, og ble veldig inspirert. Det er særlig fokuset på finansiering og distribusjon som har vært savnet blant oss produsenter. Andre arrangementer for animasjon har et mer kreativt fokus, mens dette skal være mer for de som ønsker å utvikle produsentrollen innen animasjon. Vi har på mange måter savnet et fora for å kunne diskutere temaer som knytter seg mot produksjonsrollen innen animasjonsfilmen og det får vi med dette konventet.

Det er Animasjon Norge, som er en undergruppe av Virke produksjonsforeningen, som står bak arrangementet.

Hvorfor dansk fokus?

Rett og slett fordi vi er imponert over danskene. De har lagd mange gode animasjonsfilmer med god pris og med god distribusjon. Noe vi i Norge må strekke oss etter.

Også fokus på markedsføring er viktig for å styrke den norske animasjonsbransjen, noe mange danske filmskapere lykkes godt med. Philip Einstein Lipski som regisserte Den Kjempestore Pære har hatt vellykkede strategier for nettopp å markedsføre filmene han er involvert i. Og det ønsker vi å lære av.

Hvordan har nyvinningen blitt mottatt?

Vi har god påmelding og det virker som dette er savnet. Behovet for at produsenter kommer sammen å dele erfaringer er viktig for å stryke det norske animasjonsmiljøet og vi håper derfor dette blir et årlig arrangement. Avslutter Mosvold, samtidig som han oppfordrer alle animasjons interesserte å møte opp på Filmens Hus 9. September.

Mer informasjon om konventet finnes på facebook:
Link navn


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.