NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Fredrikstad Animation Festival har lansert fullt program

Facebook Banner Copy 6

Festivalen er kjent for den høye kvaliteten på sine filmvisninger og har blitt en sentral aktør for å fremvisningen av nye kortfilmer og langfilmer. Flere av filmene som har blitt plukket ut og vist på festivalen, har hatt videre suksess og utmerkelser internasjonalt. Dette er stedet å være hvis du er en aspirerende filmskaper, en etablert profesjonell, eller hvis du simpelthen nyter animasjon som medium.

Årets festivalprogram inneholder noen høyst interessante seminartalere, filmvisninger og arrangementer. Over 120 filmer som dekker nesten alle temaene livet har å by på vil vises over disse 4 dagene. Hele programmet er ute nå på www.animationfestival.no

Festivalens Siste bekreftede gjest er Eric Daniels, Disneys «tech-wizard», som gjorde det mulig for Disney å fusjonere sine tradisjonelle tegneteknikker med den nye datateknologien ved århundreskiftet. Hans skapelse av visse teknologier gjør ham til både en pioner og en levende legende.
Ciaran Duffy, en viktig Background Artist for den høyt roste og vakre langfilmen Song of the Sea. Han har gjort 3D-modellering og teksturdesign for flere TV-serier, og er co-art director, layout supervisor og background supervisor for The Breadwinner, en av langfilmene som skal vises på festivalen.
Roze Stiebra, en pioner for latvisk animasjon og årets Æresgjest. Hun har gjort et imponerende bidrag til latvisk og baltisk animasjon gjennom sin karriere, både gjennom sine filmer og i sitt arbeid for å fremme og forbedre forholdene til latvisk animasjon og utdanningsinstitusjoner.
Creativ Director for Facebook Social VR Goro Fujita, som jobbet for DreamWorks Animation som visual development artist og jobbet med Merry Madagascar, Megahjerne, Madagaskar 3, Madagaskar Pingvinene og Boss Baby. Han har også vært Art-Director for den Emmy-prisvinnende VR-opplevelsen Henry. Goro presenterer sitt arbeid og VR-prosjekt.

Karakterdesigner Carter Goodrich har vært ansvarlig for utviklingen av noen av de mest minneverdige figurene i moderne animasjon, i filmer som Shrek, Ice Age og Despicable Me.

Den nordisk-baltiske kortfilmkonkurransen er kjernen av festivalen, med et program kjent for sitt kunstneriske mangfold både i stil og temaer, og det er ofte omdiskutert på grunn av de eksperimentelle visuelle uttrykkene til de utvalgte filmene.
Dette programmet sammenfaller med målene for New Nordic Animation Forum, som Fredrikstad Animation Festival er arena for. Dette er et forum for animasjonsbransjen der alle nordiske land møtes for å lære, samarbeide, diskutere og debattere dagens situasjon og mulige fremtider.
De bekreftede talerne i forumet er:
Frank Mosvold fra Norge, med en work-in-progress presentasjon av sin langfilm om tv-helten Ella Bella Bingo; det danske produksjonshuset Late Love Productions med produsent Lana Tankosa Nikolic; og den svenske regissøren Christian Rytelinus, som forteller om sin nyeste langfilm. Fra Finland kommer Hanna og Kari fra produksjonsfirmaet MRP Matila Röhr Productions OY og vil vise frem hva de holder på med.


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.