NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Lite norsk animasjon i Grimstad

Korfilmfest

Kun to animerte kortfilmer ble funnet gode nok når kortfilmfestivalen i Grimstad lanserte sitt konkurranseprogram for norsk kortfilm i torsdag 4. April. Farse av Robin Jensen og All that space between us av Simone Hooymans, er de to eneste animerte filmene av totalt 43 kortfilmer som er kommet gjennom nåløyet for Norges viktigste kortfilmfestival.

Simone Hooymans er også tatt ut i programmet for musikkvideoer med videoen The Quiet Beuty for vokalgruppa Røyst Trio, som den eneste animerte prosjektet av totalt 20.
Simone Hooymas er opprinnelig fra Nederland, men virker i som visuell kunstern Norge, og har gjort en rekke installasjoner hvor hun benytter animasjon flittig. Hun har også laget en rekke musikkvideoer.

Farse er Robin Jensens 11. kortfilm og produsert av Mikrofilm, som har etablert seg som en stabil leverandør av kortfilmer som er å se på festivaler både i inn- og utland.

Itillegg har eksamensfilmen Saras intime betroelse av Emilie Blichfeldt animerte sekvenser og mix av live action og animation. Dette er første gang en film fra Den Norske Filmskolen har benyttet seg av animasjon og er gjort av studentene Noemi Ribic, Martine Aleksandra Ristvedt og Caroline Perrot fra animasjonslinja ved Høgskolen i Volda.

Litt mer å kose seg for den animasjonsintereserte er det i festivalens internasjonale kortfilmprogram, hvor 8 av totalt 30 filmer er animert.


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.