NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Kaja W. Polmar (1978-2007)

Kaja_intro

Filmskaper og animatør Kaja Wright Polmar døde 4. juni bare 28 år gammel. Kaja minnes som en engasjert og livsglad person med masse pågangsmot og en utrettelig rettferdighetssans. Les minneord fra Kajsa Næss og Lise Fearnley her og en siste hilsen fra Pjotr Sapegin her.

Kaja Wright Polmar
Født 7 juli 1978
Døde 4 juni 2007 - 28 år gammel

Første gange vi hørte om Kaja var hun fremdeles student ved animasjonslinja på Høgskulen i Volda. Vår kollega Pjotr Sapegin hadde vært der og undervist, og han fortalte om en helt spesiell og utrolig talentfull student han hadde møtt. Da Kaja var ferdig i Volda begynte hun å jobbe sammen med Pjotr, og vi var så heldige å få bli kjent med henne.

Kaja hadde et veldig engasjement for mange ting. En av de tingene var animasjonsfilm. Hun laget selv flere filmer og jobbet også sammen med Pjotr Sapegin på flere av hans produksjoner.

Kaja var en allsidig og produktiv forteller. Hun laget flere kortfilmer, en digital fortelling og i mai i år viste hun i samarbeid med venninnen Marianne Skjeldal installasjonen Jungel på nedlagte Valkyrien T-banestasjon.

Det står stor respekt av å lage politiske/alvorstunge filmer for barn, noe Kaja gjorde i kortfilmen Asylsøkere. Asylsøkere vant flere priser både i inn- og utland og filmen er et godt eksempel på Kajas politiske engasjemet - som strakk seg mye lengre enn en diskusjon over et glass rødvin.

Kaja var med på å starte Foreningen for animert film. Det var en gave å ha med Kaja på laget. Hun hadde sterke meninger og sterk rettferdighetssans og med sin utålmodighet og standhaftighet klarte hun å engasjere alle rundt seg. Hennes kamp var uselvisk, hun gjorde det for oss, og for at vi alle skulle stå sterkere.

I år var hun med i programkomiteen i Kortfilmfestivalen, og hun satt i forhåndsjuryen som valgte ut filmer til årets konkurranseprogram.

Kaja utviste bestandig en enorm styrke og livsglede. Hennes arbeid ble aldri preget av at hun var syk. Hun skulle bare et par dager på sykehuset og så kunne hun treffe oss, gå på jobb eller på konsert igjen.

2. juni 2007 giftet Kaja seg med Bård Jemtland. Hun hadde en fantastisk fest med familie og venner. Det var viktig for Kaja å få til denne festen. Da hun hadde gjort det, bestemte hun seg for at nå var det nok, og da ble det sånn.

Norsk animasjonsbransje har mistet en viktig og kjær person. Vi takker for den inspirasjonen hun har gitt oss og lover å gjøre vårt for å bringe Kajas glød videre.

Kajsa Næss
Lise Fearnley
Foreningen for animert film

Kaja

Relaterte saker:
Pjotr Sapegin remembers Kaja W. Polmar

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.